אוכל

קטיפה שחורה

אוכל13 ביוני 2019    4 דקות
0
קטיפה  שחורה
צילום: פסקל פרץ-רובין

עוגת שוקולד עשירה

החומרים (לתבנית קפיצית בקוטר 82 ס"מ):
002 גרם שוקולד מריר • 002 גרם חמאה או מחמאה • ½1 כוסות סוכר • 3 כפות אבקת קקאו • 1 כף אבקת קפה נמס • 6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים • ¾1 כוסות קמח מנופה • 1 שקית אבקת אפייה • 4 כפות ברנדי
לציפוי:
001 גרם חמאה או מחמאה • ½ כוס סוכר
3 כפות אבקת קקאו • 1 כף אבקת קפה נמס
½ כוס מים • 001 גרם שוקולד מריר
לקישוט:
½ כוס אגוזים קצוצים • ½ כוס שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה:
מניחים בכלי חסין אש (למיקרוגל) או בקלחת בינונית את השוקולד, החמאה או המרגרינה. מוסיפים כוס סוכר, אבקת קקאו ואבקת קפה נמס. ממיסים באמבט מרים (בן מארי) או במיקרוגל, ובוחשים עד להמסה חלקה של השוקולד.
מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את חצי כוס הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
טורפים את החלמונים ומוסיפים אל קצף החלבונים. מקפלים פעם-פעמיים בקצף. מוסיפים את השוקולד המומס ומקפלים אל הקצף עד שייבלע היטב.
מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומקפלים לבלילה. מוסיפים את הברנדי.
מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת היטב ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (081 מעלות) כ-03 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי ויבש. מוציאים את העוגה ומצננים.
להכנת הציפוי: שמים בסיר קטן את החמאה או המרגרינה, סוכר, אבקת קקאו ואבקת קפה נמס. ממיסים על להבה נמוכה עד שהחמאה או המרגרינה נמסה, מוסיפים מים ושוקולד ומבשלים על אש נמוכה לקבלת תערובת אחידה.
מצפים את פני העוגה ודפנותיה בציפוי השוקולד, מעטרים באגוזים הקצוצים ובשוקולד הקצוץ.
עוגת שוקולד וקציפת לוז

זו אחת העוגות הכי טעימות שלי. אם לא הייתי חייבת להתחשב בכמות הקלוריות, הייתי מכינה אותה שוב ושוב. העוגה עשירה בהמון שוקולד ובאגוזי לוז, ולאחר האפייה המרקם הנימוח של השוקולד משתלב היטב עם הפריכות של האגוזים.
החומרים (לתבנית קפיצית בקוטר 42 או 62 ס"מ):
לתחתית השוקולד:
003 גרם שוקולד מריר • 051 גרם חמאה חתוכה • 1 כוס סוכר דמררה • 5 ביצים גדולות מופרדות • 3 חלמונים (מביצים גדולות) • 1 כף אבקת קפה נמס • 1 כף ליקר שוקולד מריר • ¼ כפית מלח
לקציפת אגוזי הלוז:
3 חלבונים (מביצים גדולות) • כוס סוכר • 2 טיפות מיץ לימון • קורט מלח • 001 גרם שוקולד מריר קצוץ גס • 001 גרם אגוזי לוז קלויים, קלופים וקצוצים גס • 2 כפיות עמילן תירס (קורנפלור)
לעיטור:
2 כפות אבקת קקאו מנופה • 2 כפות שוקולד מגורר • מעט אגוזי לוז קצוצים
אופן ההכנה:
לתחתית השוקולד: ממיסים במיקרוגל או שמים בסיר קטן את השוקולד וממיסים מעל סיר מים רותחים.
במערבל חשמלי מקציפים את החלבונים (מחמש הביצים) במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף יציב. מעבירים לקערה.
מקציפים את החמאה במערבל ומוסיפים בהדרגה את הסוכר וכל החלמונים (חמישה חלמונים שנותרו ועוד שלושה חלמונים, סך הכל שמונה).
מנמיכים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את השוקולד המומס, אבקת קפה נמס, הליקר והמלח. מערבלים לתערובת אחידה.
מוסיפים רבע מכמות הקצף אל תוך תערובת השוקולד ומקפלים. מוסיפים את הקצף הנותר ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב את הדפנות. מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך-בינוני (071 מעלות) במשך כ-02 דקות. מעלים את החום ל-081 מעלות וממשיכים לאפות 51-01 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח אך לא יבש (פני העוגה נסדקים, ויש תחושה שהיא אינה מוכנה עדיין, אך יש להוציא את העוגה כדי שלא תתייבש).
לקצף אגוזי הלוז: מניחים את החלבונים (שלושה חלבונים) בקערת מערבל חשמלי נקייה ומקציפים במהירות גבוהה. כאשר נוצר קצף, מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר, מיץ הלימון והמלח, ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.
מקפלים את השוקולד המגורר, אגוזי הלוז הקצוצים והקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה.
משטחים את הקצף על העוגה המוכנה ומחזירים לתנור ל-02-51 דקות או עד שהקצף מתייצב ותופח. מצננים.
מערבבים את אבקת הקקאו והשוקולד ובוזקים על שולי פני העוגה והדפנות. מעטרים במעט אגוזי לוז קצוצים.

כתבות נוספות באוכל

0

קולעות למטרה

חלת גפן החומרים (לחלה אחת): • 055 גרם (4 כוסות) קמח לבן • 061 מ”ל (1 כוס) יין אדום •...

אוכל10 באוקטובר 2019    5 דקות
0

קפה תרבות

אני פריקית של בתי קפה. אני יכולה לשבת שעות עם אספרסו ולבהות באנשים ברחוב, להמציא עליהם סיפורים וליהנות מסגנון הלבוש...

אוכל10 באוקטובר 2019    4 דקות

כתיבת תגובה