אוכל

סיאסטה מקסיקנית

אוכל6 ביוני 2019    3 דקות
0

משום מה קשה למצוא בארץ מקסיקנית טובה ששורדת לאורך זמן. למי שמתגעגע למסעדה כזו, בדיוק כמו בביקור האחרון שלכם בניו יורק - הלאנץ' טקס-מקס, שמציעה השפית רימה אוליברה מ"אואזיס", הוא בדיוק עבורכם

סיאסטה מקסיקנית
צילום: אנטולי מיכאלו

אחת לכמה שנים עולה התהייה למה המטבח המקסיקני לא תפס בארצנו חובבת הירקות והפחמימות. הרי כמעט לא שומעים על מישהו שלא אוהב נאצ'וס, טורטיות, תירס, ירקות או מרגריטות טובות. כמעט כולם חוזרים מארצות הברית או מקסיקו רוויי סיפורים על המטעמים שהם חוו, ולמרות הכל – כמעט אף מסעדה מקסיקנית לא שרדה את הזללן הישראלי, למעט "מקסיקנה" להמונים ו"טאקריה" שיודעת לספק חווית בילוי תל אביבית במחיר שפוי.
לשמחתי, ממש עכשיו פתחה השפית רימה אוליברה, הבעלים והשפית של מסעדת "אואזיס" הידועה, לאנץ' צבעוני שכולו טקס-מקס טעים, ממש טעים.
שנייה לפני שנספר לכם מה אוכלים אצל רימה, חשוב לספר שרימה הייתה אחת מהשפים שהביאו את המטבח המקסיקני-אמריקאי לישראל, והיא עדיין מעניינת, יצירתית, מבשלת מה שמתחשק לה, ומכינה אוכל מופלא עם חומרי גלם נדירים. אם עוד לא יצא לכם לנסות, רוצו.
הלאנץ' המקסיקני מוגש בימים א'-ה' בשעות 16:00-11:00, ומשתנה מדי יום בהתאם לחשק של רימה.
התפריט מבוסס על טורטיות התירס נטולות הגלוטן שרימה מכינה במקום ועל הנאצ'וס המופלאים שהיא מכינה מהן.
תתחילו באותם נאצ'וס מופלאים (34 שקל), שאני מבטיחה לכם, ללא כל ספק, שאחרי שתאכלו מהם – לכל נאצ'וס אחרים יהיה טעם כמו לפיתה עבשה מלפני יומיים… אם אתם חובבי חריף, קחו לכם לצד ה"פיקו דה גאיה" (מטבל פיקנטי רענן, המורכב מעגבניות טריות, חלפניו, בצל וליים טרי) גם את ה"סופר מוארטה" מהבנרו חריף אש!
הרגענו קצת את הרעב ושתינו גם מרגריטה רעננה (48 שקל), כי בכל זאת ברחנו מהעבודה, ואם אתם לא בעניין אז יש גם תה קר של היביסקוס.
ברשימת הטורטיות תמצאו טורטייה עם נתחי שייטל וחלפניו טרי על סלסה וחסה טרייה (54 שקל); טורטייה עם בקר שבושל ארוכות והמון כוסברה ובצל (54 שקל); טורטייה של פרגיות במרינדה פיקנטית ושעועית שחורה; טורטייה מעולה עם דג פריך וסלסת עגבניות ובצל שרופים (38 שקל); טורטייה של סביצ'ה דג ים טרי (54 שקל); וטורטייה טבעונית עם פטריות פורטבלו ושמנת והמון ירוקים. שווה להתייעץ עם המלצרים, כי את כל הטורטיות ניתן לקבל כטוסטאדס – טורטיות קריספיות, ולא כל מילוי מתאים למצב הפריך. אנחנו לקחנו את הסביצ'ה עם טוסטאדס, והיה מושלם, וזללנו בתאווה גם מנה של שייטל, והוספנו גם את הדג הפריך, עד שדי התמלאנו. שימו לב שכל הטורטיות מגיעות כזוג, ובכל זוג שתי טורטיות אחת על השנייה, בקוטר של כ-12 ס"מ, גדושות לעייפה במילוי, כך שתתכוננו לאכילה מעט מלכלכת וכיפית, כזו שמלקקים בה את האצבעות כל הזמן.
אם הטורטיות רק פתחו לכם את הרעב, אז תמצאו בתפריט עוד ארבע-חמש מנות שיסגרו לכם את הפינה – מצ'ילי עם שמנת חמוצה ובצל, דרך פאטאטס בראווס פיקנטיים, ועד לתירס שלם צלוי עם צ'ילי וחלפניו.
הלאנץ' הזה הוא אתנחתא כיפית לארוחת צהריים קצת שונה. המטבח המקסיקני הוא מטבח שמאד מתאים לחום הישראלי, הוא קליל בצורתו ומשביע, ורימה מספקת אותו עם קצת סטייל השמור רק לה.

מונטיפיורי 17, תל אביב

כתבות נוספות באוכל

0

שולחן ערוך

כיסוני ענק במלית בשר זוהי לחמנייה משולשת גדולה במיוחד. הבצק פשוט ומהיר להכנה, ואפשר להכינו ללא שמרים כלל. אני בוחרת...

אוכל4 בדצמבר 2019    4 דקות
0

פ' זה לפיצה וגם לפיל

אני לא יודעת אם שמתם לב לזה, אבל לאחרונה צצות להן פיצריות בכל פינה בעיר, בדרום העיר, על דיזנגוף בצפון,...

אוכל3 בדצמבר 2019    2 דקות

כתיבת תגובה