אוכל

יום ההמבורגר לקראת שבועות

אוכל28 במאי 2019    2 דקות
0

לקראת שבועות ולרגל יום ההמבורגר הבינלאומי, מתכון מיוחד להמבורגר צמחוני וחלבי. בואו תפתיעו

יום ההמבורגר לקראת שבועות
צילום: גליה אבירם

היום, (28/5) הוא יום ההמבורגר הבינלאומי, לכבודו, וגם כי עוד מעט שבועות, הבאנו לכם מתכון מיוחד להמבורגר צמחוני וחלבי. למי שחייב לחגוג את יום ההמבורגר גם בחג הגבינות

המבורגר חלומי ופטריות עם איולי כמהין

המצרכים  ל- 6 מנות:

5 ביצים.

15 פטריות פורטובלו בינוניות חתוכות גס (250 גרם).

15 פטריות שמפיניון בינוניות חתוכות גס (250 גרם).

חצי בצל סגול קצוץ דק (100 גרם).

250 גרם גבינת חלומי מגורדת.

חצי כוס קמח (100 גרם).

שן שום אחת קצוצה.

ענף אחד של בצל ירוק קצוץ דק.

2 כפיות שטוחות מלח (10 גרם).

אופן הכנת הקציצה:

בקערת ערבוב טורפים את הביצים היטב ומוסיפים את כל המוצרים מלבד הקמח ומערבבים.

לאחר שהמסה אחידה מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים עד שיוצאת מסה אחידה וטיפה דביקה.

מניחים את המסה בתבניות סיליקון בצורה המבורגר, ואופים בתנור ,שחומם מראש ל180 מעלות, למשך 10-15 דקות או השחמת הקציצה.

עם הוצאת הקציצות מתנור יש להוציא מתבנית הסיליקון למניעת לחות.

המצרכים לאיולי כמהן:

250 גרם מיונז (קופסא קטנה)

חצי כף מחית פטריות כמהין שחורות.

חצי כף חרדל דיג'ון גרגירים.

קורט פלפל שחור גרוס.

5 זיתי קלמטה קצוצים דק

אופן הכנת האיולי:

מערבבים בעזרת מטרפה עם המרכיבים עד להתחברות עם המיונז, חשוב לא לערבב יותר מידי שהמיונז לא יתפרק.

מרכיבים להרכבת הלחמנייה:

1 לחמניית המבורגר, עדיף מקמח מלא.

1 קציצת חלומי פטריות.

כף איולי כמהין.

עלה אחד של חסה.

4-5 פרוסות מלפפון חמוץ.

2-3 פרוסות חטיף ציפס בטטה( מומלץ מאוד לא חייב).

 הרכבת המנה:

צורבים את הקציצה על מחבת חמה עד להשחמה, ניתן גם על גריל פחמים.

על בסיס הלחמנייה מורחים את האיולי ומעליו מניחים את החסה והמלפפון החמוץ.

שמים את הקציצה הצרובה ומפזרים את החטיף בטטה מעל.

 

המתכונים באדיבות: שף אילן פנחס, השף הראשי רשת מסעדות BBB

 

 

 

 

 

 

 

 

כתבות נוספות באוכל

0

סיפור הצלחה פחמימתי

א תם מכירים את תחושת הקנאה הזו שצובטת בלב כשאתם יושבים מול מישהו צעיר יחסית, כולו מלא אנרגיות והתלהבות מהחיים,...

אוכל5 ביולי 2020    3 דקות
0

על האש ועל הבר

יש דברים שיש עליהם קונצנזוס, כמו למשל שישראלים אוהבים על האש. זה לא משהו שנדון בו יותר מדי עכשיו, אבל...

אוכל1 ביולי 2020    3 דקות

כתיבת תגובה