אוכל

אז מה קרה לנו אמש?

אוכל15 במאי 2019    4 דקות
0

מסעדת "אמש", שנולדה על שרידי "ננוצ'קה", התחילה ברגל שמאל - אבל ניכר שהפנימה, תיקנה ועלתה על הדרך ללב הסועד התל אביבי

אז מה קרה לנו אמש?
צילום: אנטולי מיכאלו

אחרי הקטילה שחטפה מסעדת "אמש" החדשה, הממוקמת על שרידי "ננוצ'קה" המיתולוגית, קצת חששתי להקריב את קיבתי. מצד שני, אחד מתחביביי הוא להגיע למקום אחרי שקטלו אותו, איזה חודש אחרי, ולראות אם נעשה שינוי או שלא ממש אכפת מהביקורת.
אני אתחיל מהסוף – ב"אמש" כנראה שכן הפנימו, כי הייתה ארוחה טובה.
למקום יש בעיה אחת מהותית, והיא ההחלטה מה בעצם הוא רוצה להיות.
על כך גם הייתה רוב הביקורת שהוטחה במקום, וניכר שהעניין הזה טרם הופנם. האוכל פה טוב, ממש טוב, ותיכף נדבר עליו, אבל מכיוון שהבעלים של המקום מגיע מחיי הלילה, כנראה הוא ראה בעיני רוחו גרסה יותר רועשת ל"אברקסס צפון" השכן. איכשהו יש במקום תחושה תמידית של על סף מסיבה, אוטוטו קרחנה, וזו הטעות היחידה של המקום.
כשהגענו, יחסית מוקדם היו שלושה אנשים על הבר ואנחנו, ועדיין הדי-ג'יי לא ממש קרא את האווירה והתעקש על סאונדים גבוהים של "יאללה בלגן". אבל רבע שעה אחרי, והמלצרית עצמה ניגשה אליו והרגיעה את העניינים, וסייעה בכך ליצירת ערב נעים שעדיין אפשר לאכול ולדבר בו עם אווירת בר כיפית.
מה בתפריט?
באופן מפתיע יש המון דגש על דגים ב"אמש". השפית אורטל רוזנברג (שילה) עושה פה קצת הפוך על הפוך, ואל מול אווירת השמח במקום – היא נותנת תפריט מסעדתי פר-אקסלנס. אין פה נשנושי בר כל כך, אלא מנות של מסעדה, קלאסיות עם טוויסט, והכל מבוצע טוב. בלי שואו אבל טוב.
התפריט משופע במנות דגים כמו סשימי, קרפ'ציו דג ים, בוריק ממולא נתחי ים, ריזוטו סלק ודגים, פסטה משובצת נתחים מהים ולא מעט ספיישלים מבוססי דגים. כמובן שיש מנות בשר כגון שקדי עגל, שיפוד בשר, טרטר ועוד.
מה אכלנו?
פתחנו עם סלסלת לחמים (21 שקל), צלחת טחינה מעולה (16 שקל), שום קונפי ועגבנייה מגוררת, אתם יודעים, כדי להרגיע קצת את הקיבה. כל זה ליד שתי כוסות יין לבן (שבלי) מתוך תפריט היינות המכובד (48 שקל). ייאמר לזכות הברמן שהוא פתח לנו בקבוק חדש, אף שנשארה עוד כוס בקודם, וזה עשה לנו טוב על הלב.
המשכנו עם סטייק טרטר (64 שקל) אנשובי, צלפים איולי חרדל וברוסקטה קריספית, שעליה העמסנו את כל הטוב הזה, אבל קצת עיקמנו את האף לנוכח המחיר – 50 שקל. היו יכולים להפוך את המנה הזו ליותר נגישה.
הוספנו לטרטר גם סלט חסות מצוין (54 שקל), שהגיע כמנה ענקית עשירה בחסות שונות, אנדיב, שאלוטס ונתחי גבינת בושה.
בסיבוב הבא מילאנו את כוסות היין והגברבר כבר היה בנוי למנה בשרית ומצא את עצמו מתענג על שיפוד פילה בקר וקרעי תפוח אדמה (118 שקל) העשוי בדיוק כמו שביקשנו, עסיסי וצרוב קלות, לצד קרעי תפוחי אדמה שטוגנו ונאפו ושמרו על קראנצ'יות מושלמת מבחוץ ועל רכות מבפנים. המנה הבשרית משתנה כל פעם ומתומחרת בהתאם לנתח שיש באותו היום, אז שימו לב. אני דווקא המשכתי עם הזרם הנוכחי והלכתי על ריזוטו סגול בוהק של סלק ונתח עסיסי של דג שבלחיצת מזלג עדינה התמסר באהבה אל הריזוטו ויצר ביס מלוח מתוק מושלם.
גם פה התבאסנו קצת שהמחיר לא נכתב מראש בתפריט ושהוא תלוי בדג שיגיע. זה מתיש מעט את הלקוח שהוא צריך לשאול כמה זה עולה כדי לא להיות מופתע בסוף הארוחה. (במקרה זה, 89 שקל למנה יפה במחיר סביר).
היה תכנון לנסות את פסטת החלמונים עם השפונדרה בבישול ארוך, אבל היינו כבר מפוצצים כי המנות בהחלט נדיבות , אז נסו אותה בשבילי וספרו איך היה.
חשבון בבקשה
אם אני צריכה לסכם את החוויה ב"אמש", הייתי אומרת שהיא הייתה מפתיעה. ציפיתי לאוכל קליל, נשנושי, וקיבלתי מנות נדיבות אבל עשויות היטב. פה ושם מתומחרות גבוה, אבל לצערי ככה זה בתל אביב.
הייתי חוזרת ולו כדי לבדוק איך אורטל מתפתחת פה מבחינת המנות ואיך המקום מפנים את הקהל שמגיע באמת לאכול.
לא רק לאווירה ובלגן – דווקא אם הייתי באה לדרינקים ונשנוש, פחות הייתי מוצאת את עצמי, כי האוכל ממש לא מתאים לבר.

לילינבלום 30, תל אביב , א'-ש' 19:00 ועד ללקוח אחרון, הזמנת שולחן דרך הפייסבוק של המסעדה.

כתבות נוספות באוכל

0

להרגיש אירופה בשדרה

אם גם אתם חשים בשינוי האנרגיה, הנה הלוקיישן המשתלם ביותר שמצאנו לאפריטיבו של אחרי העבודה. מסעדת "קפה אירופה" השיקה לאחרונה...

אוכל12 בספטמבר 2019    3 דקות
0

חלון מציץ לים התיכון

ספטמבר, זה תחילת שנת הלימודים, אבל גם, הפתיחה של מתחם האוכל החדש באזור יגאל אלון. את החלל שמגרב מתכוונת לייצר...

אוכל5 בספטמבר 2019    2 דקות

כתיבת תגובה