אוכל

כשאליס שותה יותר מדי

אוכל18 באפריל 2019    3 דקות
0

אריאל לייזגולד, שאחראי בין היתר למקומות מדליקים כמו בר הקוקטיילים "223", ה"בל בוי" ו"הוטל דה ויל", פתח עכשיו את "פנטסטיק" - בר-מסעדה שהופך את חוויית הבילוי להרפתקה קיצונית

כשאליס שותה יותר מדי
צילומים: אנטולי מיכאלו

לפני כחודש נפתח בר-מסעדה מהיותר הזויים ומרתקים בתל אביב, ולא כדאי לכם להפסיד. רוב הסיכויים שאם אתם מכירים את אריאל לייזגולד, אז הייתם באחד המקומות שלו כגון בר הקוקטיילים "223", ה"בל בוי", "הוטל דה ויל" ועוד, ועכשיו גם ה"פנטסטיק" – בר-מסעדה שלוקח את חוויית הבילוי למשהו קיצוני, הרפתקני וחווייתי יותר. כי כמו כל דבר אצל לייזגולד, החוויה חשובה לא פחות מהדרינק.
"פנטסטיק", ששוכן בתוך מלון בוטיק, מתפרש על פני 500 מ"ר המחולקים לכמה חללים. קשה לקלוט בסיבוב הראשון את כל היופי הזה. כל חלל מעוצב יותר הזוי מהקודם. כדי להיכנס למסעדה תצטרכו להמתין קצת כדי שיוכל ללוות אתכם כובען מטורף שיעביר אתכם בין כל החללים המעוצבים.
עד שתגיעו לחלל המסעדה, כבר תהיו חצי המומים. או אז – תפתחו פה ענק לאור תחושת הוונדר-לנד שהמקום מייצר, עם שלל של צמחייה, ארנבים מטורפים, תמונות סוריאליסטיות, רהיטים מעוצבים ועוד. איזה כיף שיש עוד אנשים שמעזים.
החלל שכרגע עובד הוא ה-TeaRoom- המסעדה, ולידו בר קטן המכיל חמישה מקומות אבל עם מעל ל-35 קוקטיילים הזויים ושפע של מרקחות, חומרי גלם, מיני קישוטים אכילים וסירופים, שלייזגולד והצוות שלו רוקחים. זה הבר היחיד שכמעט לא תראו בו בקבוקי אלכוהול אלא צנצנות. שלל הקוקטיילים מבוססים על אותן מרקחות, ונעים מקוקטיילים מגניבים אבל מוכרים, על בסיס וויסקי או פירות, ועד קוקטיילים אוונגרדיים שיכילו ג'ין מתובל בנמלים שחורות, סודה אלוורה אדומה, וויסקי בהשריה של פופקורן וחמאה, ועוד לא מעט מרכיבים מרתקים… כיאה לטירוף השולט במקום, תקבלו חלק מהקוקטיילים בכוסות פסיכיות או בהגשה מורכבת, והכל ממש טעים.
תפריט המסעדה נבנה על ידי השפית הצעירה והמעניינת אידית פדידה, שהייתה השפית בפועל של "כתית". אידית מצליחה להביא לפה חוויה קסומה לא פחות מהמקום. אל תצפו לתפריט ממטבח מסוים, אבל יש משחק כיפי של טעמים. יש פה שואו, אבל אין פה פוזה, ואיפשהו האוכל מאזן את הצבעוניות של המקום.
תמצאו מנות כמו שכבות עדינות של קרפים במילוי קרם פרש, עם בוטרגה מעל וקרם תפוח ירוק, שיצרו ביסים כיפיים ועדינים (26 שקל); טרטר בקר מדהים, כשגם פה חומר הגלם מקבל מקום של כבוד, ולצדו משחקים איולי וורסטרשייר, טבסקו, חלמון, שאלוט כבוש, פירורי עשבים לכדי מנה מצוינת (58 שקל); פפרדלה וישיסואז ירוק, ביצה עלומה, זוקיני, בצל ועירית (74 שקל); חזה עוף עסיסי במיוחד, צלוי על עצם בגלייז תה ודבש (68 שקל); חזה אווז עם דובדבנים, גראטן צנון, קראמבל קקאו ושנטילי פלפל שחור (112 שקל); גרסה מרתקת להמבורגר, ועוד מנות מצוינות.
חושבים שסיימתם? אז זהו שלא! אין מצב שאתם לא עוברים דרך השירותים לפחות פעם אחת. חוץ מההפתעה שתגלו ליד הכיור בחוץ (לא נגלה לכם), תקבלו חוויה לא פחות משעשעת והזויה בשירותים עצמם שהפכו לסוג של מסיבה ורודה, דיסקו סטייל עם מוזיקה וכדור דיסקו מסתובב. תאמינו לנו – זה שווה את זה.
תמיד יהיו את אלו שיתלוננו על הקיט, המוגזמות והשואו, אבל בעיניי זה שיש עוד אנשים שמעזים לעשות מה שעולה להם בפנטזיה בלי לתת דין וחשבון, משמח אותי עד מאוד, ואם תשחררו את הצורך רק לראות מה לא טוב, תגלו שזה ממש כיף לחיות בפנטזיה ופשוט לתת לעצמכם קצת להיות שטותניקים. בקרוב ייפתח החלל השני, שהוא בר הקוקטיילים, ואז לדעתי תתחיל החגיגה האמיתית.

צידון 1, תל אביב. כל ערב החל מ-19:00

כתבות נוספות באוכל

0

להרגיש אירופה בשדרה

אם גם אתם חשים בשינוי האנרגיה, הנה הלוקיישן המשתלם ביותר שמצאנו לאפריטיבו של אחרי העבודה. מסעדת "קפה אירופה" השיקה לאחרונה...

אוכל12 בספטמבר 2019    3 דקות
0

חלון מציץ לים התיכון

ספטמבר, זה תחילת שנת הלימודים, אבל גם, הפתיחה של מתחם האוכל החדש באזור יגאל אלון. את החלל שמגרב מתכוונת לייצר...

אוכל5 בספטמבר 2019    2 דקות

כתיבת תגובה