אוכל

למי קראת קציצה?

אוכל18 באפריל 2019    2 דקות
0

כל מה שצריך לדעת כדי להכין קציצות נפלאות מבשר טחון, שהילדים ייהנו להכין וישמחו לאכול

למי קראת קציצה?
צילום: פסקל פרץ-רובין ודרור כץ

קציצות מטוגנות

קציצות נפלאות שנחטפות במהירות. אני מעדיפה להכין אותן קטנות, בקוטר 4-3 ס"מ.
החומרים (ל-53 קציצות):
005 גרם בשר בקר טחון • 2 תפוחי אדמה גדולים מגוררים גס • 2 בצלים מגוררים גס וסחוטים מנוזלים • 51 גבעולי פטרוזיליה קצוצים • 3-2 ביצים • 1 כף אבקת מרק עוף
• ½ כפית פלפל שחור • ½ כפית בהרת • ½ כפית מלח • ½ כוס קמח מצה • שמן לטיגון
אופן ההכנה: בקערה רחבה מערבבים את הבשר, תפוחי האדמה, הבצל והפטרוזיליה.
מוסיפים את שאר החומרים, למעט השמן, ומערבבים היטב. במידת הצורך מוסיפים קמח.
מחממים שמן במחבת גדולה, יוצרים קציצות בקוטר הרצוי ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון חום-זהבהב. מוציאים על מגבת נייר סופג.

קציצות אפויות עם חציל קלוי

החומרים (ל-4 מנות):
005 גרם בשר בקר טחון דל שומן • 3 כפות גדושות חציל קלוי, קלוף וקצוץ גס • חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה • 2 כפות פירורי לחם •1 ביצה • ½ כפית מלח • ½ כפית מחוקה פלפל שחור טחון • ½ כפית תערובת תבלינים לקציצות
לציפוי:
½-1 כוס שומשום
אופן ההכנה: מניחים בקערה את כל החומרים, מלבד השומשום, ומערבבים היטב. משהים במקרר כשעתיים. יוצרים מעיסת הבשר קציצות פחוסות ומגלגלים אותן בשומשום ומהדקים לקציצה.
מסדרים את הקציצות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-002 מעלות במשך כ-21 דקות, עד השחמה.

קציצות בשר וכרישה

החומרים (ל-8-6 מנות):
2 ק"ג (7-5 יח') כרישה (החלק הירוק) • 005 גרם בשר טחון • ½ כפית מלח • ½ כפית פלפל שחור • 4 ביצים • ¾1 כוסות קמח (או קמח מצה) • שמן לטיגון • ½ כוס קמח (או קמח מצה) לטבילה
אופן ההכנה: חותכים את הכרישות לקטעים קצרים. מבשלים במים רותחים 03-52 דקות עד ריכוך. מסננים היטב וטוחנים במעבד מזון. מוסיפים את שאר החומרים, מלבד השמן, ומערבבים היטב.
מחממים שמן לטיגון, נוטלים 2-1 כפות מהתערובת ויוצרים קציצות. מגלגלים בקמח (לא חובה) ומטגנים עד השחמה.

כתבות נוספות באוכל

0

אוכל מנחם

  יש מקומות שקיימים שנים רבות ושהם חלק מהיומיום שלנו. אבל לא נספר עליהם יותר מדי, והם לא יהיו אלה...

אוכל15 בינואר 2020    3 דקות
0

ארוחה בקערה

  מרק חומוס החומרים (ל-6 מנות): 052 גרם גרגירי חומוס, מושרים במים יום קודם להכנה, שטופים היטב • ½ ראש...

אוכל8 בינואר 2020    3 דקות

כתיבת תגובה