אוכל

החופש לאפות

אוכל11 באפריל 2019    2 דקות
0

רגע לפני שהילדים יוצאים לחופשת פסח, קבלו מתכונים קלים לעוגיות מעוצבות, שתוכלו לעשות יחד ועל הדרך להיפטר מהחמץ

החופש לאפות
צילום: פסקל פרץ-רובין

כדורי שוקולד ללא אפייה

ישנם המון מתכונים וגרסאות להכנת כדורי שוקולד. הבסיס הוא ביסקוויטים פשוטים או שאריות של עוגות ועוגיות, שאליהם מוסיפים נוזלים או מעדנים, המעניקים את המרקם הנימוח והטעם העשיר.

החומרים (ל-21 כדורים):
3-2 כוסות פירורי עוגה ועוגיות
2 כפות אגוזי מלך טחונים דק
1 גביע מעדן שוקולד
2 כפות גבינה לבנה
לקרם שוקולד:
05 גרם חמאה
4 כפות קקאו
4 כפות סוכר (או יותר, לפי הטעם)
5-3 כפות מים
אופן ההכנה: מפוררים את העוגות והעוגיות לקערה.
מוסיפים לתערובת: אגוזים, מעדן שוקולד וגבינה. לשים בידיים עד למרקם אחיד.
ממיסים את כל חומרי הקרם יחד על להבה נמוכה, ומוסיפים בהדרגה לתערובת הפירורים, עד לקבלת המרקם והמתיקות הרצויים. נוטלים מעט מהתערובת ומעצבים לכדור קטן בגודל 5.2-2 ס"מ. מניחים על מגש. נועצים במרכז כל כדור מקל.

עוגיות מעוצבות

החומרים (לכ-21 עוגיות, תלוי בצורה ובגודל):
½ חבילה (001 גרם) מרגרינה, מחמאה או חמאה
¼ כוס אבקת סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 כפות מיץ תפוזים/חלב/חלב סויה
½ 1 כוסות קמח מנופה
אופן ההכנה: מניחים בקערה רחבה את המרגרינה/חמאה, אבקת סוכר, סוכר וניל, מיץ/חלב וקמח. לשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים שעה במקרר.
מקמחים את משטח העבודה והמערוך ומרדדים את הבצק לעלה בעובי ½ ס"מ.
קורצים עוגיות בעזרת שבלונות בצורות שונות. מסדרים ברווחים שווים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (071 מעלות) במשך כ-52 דקות. מצננים.
לציפוי: מכינים רויאל אייסינג (מערבבים היטב חלבון ביצה עם אבקת סוכר עד לקבלת בלילה אחידה וצמיגית), או קונים את אחד מסוגי האבקות המוכנות המשווקות בגוונים שונים (בשימוש בתערובת המוכנה יש להוסיף מים בהתאם לדרגת צמיגות הציפוי הרצויה). את הרויאל אייסינג אפשר להשאיר בגוון לבן או לצבוע בצבע מאכל בגוון הרצוי.
מכניסים לשקית זילוף ויוצרים נקב קטן בקצה הפיה. מזלפים במרחק ½ ס"מ משולי העוגייה רצועה דקיקה של ציפוי ליצירת תיחום לצורה. כשמזלפים את הציפוי יש לדאוג שתפר שקית הזילוף יהיה כלפי מעלה, שלא יפריע לזילוף. מזלפים תמיד באוויר, קרוב מאוד לשולים וסוגרים בלחיצה קלה.
מצפים את פני העוגייה האפויה בתוך רצועת התיחום (רצוי שהציפוי יהיה שונה מרצועת התחום) ומניחים לייבוש לפחות למשך יום. אם הציפוי לא יתייבש היטב לא תוכלו לצבוע את העוגייה. לעיטור השתמשו בג'ל לצביעה בגוונים שונים. בעזרת מכחול איירו בחופשיות על העוגייה. הניחו לייבוש נוסף.

כתבות נוספות באוכל

0

הקשר האיטלקי: חמין מקרוני עם אסאדו  

מצרכים: 1  צנצנת רוטב ברילה בזיליקום 1 חבילת בוקטיני ברילה (ספגטי מס' 9) 5  יחידות אסאדו חתוכות עם העצם 7...

אוכל3 בינואר 2021    דקה אחת
0

3 מתכונים להמתקת הסגר:

את הימים האחרונים של שנת 2020 מבלים הישראלים בסגר שלישי אומנם אבל עם תקווה לשנה חדשה, טובה ובריאה יותר, ואם...

אוכל29 בדצמבר 2020    3 דקות

כתיבת תגובה