אוכל

עוף טופיק

אוכל4 באפריל 2019    2 דקות
0

שלושה מתכונים קלילים מבשר עוף והודו

עוף טופיק
צילום: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ

נתחי חזה עוף צלויים בפפריקה וטימין

כשרציתי לגוון את נתחי השניצל שהגשתי לילדי, בחרתי במנה הקלילה הזו, שהיא גם מצוינת לשומרים על הגזרה.

החומרים (ל-4 מנות):
005 גרם חזה עוף, מחולק לארבעה נתחים
• ¼ כוס שמן זית • 1 כפית שום כתוש • ¼ כפית פפריקה חריפה (לא הכרחי) • ½ כפית טימין קצוץ • מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה: שוטפים ומנגבים היטב את העוף. מערבבים בקערה את כל החומרים. מכניסים את חזה העוף לבלילה ומשהים במשרה במשך 01-5 דקות. מחממים מחבת פסים וצולים את הנתחים במשך 4-3 דקות מכל צד. מגישים בתוספת ירקות ואורז.

רצועות פרגית הודו
וירקות מוקפצים

החומרים (ל-6 מנות):
005 גרם פרגית הודו, חתוכה לרצועות בעובי 1-½ ס"מ • 2 שיני שום כתושות • 7 כפות רוטב סויה • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק • 1 כפית תערובת לשווארמה (לא הכרחי) • מלח ופלפל לפי הטעם • שמן זית לטיגון • 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקיקות • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות • 2 גזרים חתוכים לרצועות דקות • 1 בצל סגול חתוך לרצועות דקות • 3 בצלים ירוקים חתוכים • 1 קישוא גדול חתוך לרצועות דקיקות • 2 פרוסות דקות של ג'ינג'ר (זנגביל) טרי חתוכות לרצועות• מלח ופלפל לפי הטעם • 003 גרם אטריות נודלס מבושלות לפי הוראות היצרן
אופן ההכנה: מחממים שמן זית בווק או במחבת רחבה. מטגנים את רצועות הפרגית במשך מספר דקות, עד שהרצועות מחליפות גוון. מוסיפים שום, שתי כפות רוטב סויה ורוטב צ'ילי ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים עוד מספר דקות. מוציאים לקערה.
מחממים עוד שמן בווק ומטגנים את הירקות (בכל פעם מוסיפים עוד ירק). מטגנים במשך זמן קצר כדי לשמור על פריכותם. מוסיפים ג'ינג'ר, מלח, פלפל וחמש כפות רוטב סויה. מערבבים היטב. מוסיפים את רצועות ההודו ושוב מערבבים. מגישים חם על מצע של אטריות נודלס מבושלות.

פרגיות ברוטב צ'ילי מתוק

מתכון פשוט, מהיר הכנה ואהוב על ילדים ומבוגרים. אין כמו נתחי פרגיות (ירכי עוף למעשה) בעסיסיות וברכות. המתכון הזה משלב רוטב צ'ילי מתוק, דבש ורימונים.

החומרים (ל-6 מנות):
21-01 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם) • ¼ כוס שמן זית • 1 כוס רוטב צ'ילי מתוק • 1 כף סילאן • 1 כף דבש • 1 כף מיץ רימונים
אופן ההכנה: בקערה רחבה מערבבים את כל החומרים ומשהים במקרר כשעתיים. אם אתם ממהרים, אפשר להכין את המרינדה יום קודם ולשמור במקרר.
מסדרים את הפרגיות בתבנית (משאירים מספר כפות של המרינדה בצד) ואופים כ-04 דקות בתנור שחומם מראש ל-081 מעלות. מדי פעם יוצקים 3-2 כפות מרוטב ההשריה על הפרגיות. אופים עד לשיזוף האחיד של נתחי הפרגיות.

כתבות נוספות באוכל

0

שנהיה לראש

סלק החומרים: צרור עלי מנגולד (סלק ירוק) • 3-2 ביצים, טרופות • ¼ כפית מלח • 2 כפות מים אופן...

אוכל22 בספטמבר 2019    3 דקות
0

הסוד של הבית התאילנדי

את מסעדת "בית תאילנדי" כולם מכירים, ועכשיו הבעלים שכללו את הקונספט - ומזמינים לחוויה תאילנדית אישית ופרטית. "קואה קון לק"...

אוכל22 בספטמבר 2019    3 דקות

כתיבת תגובה