אוכל

צ'יקן טיקה של פושקרנה

אוכל2 באפריל 2019    דקה אחת
0
צ'יקן טיקה של פושקרנה
הצ'יקן טיקה המנה המפורסמת ביותר. צילום איתן וכסמן

מנה מתובלת, ארומטית וטעימה. במסעדה צולים את העוף בטנדורי, שהוא מעין טאבון לוהט. כאן נעשה ניסיון ליצור אותו אפקט בתנור הביתי.

באדיבות השפית רינה פושקרנה, שפית ומייסדת רשת מסעדות טנדורי  www.tandoori.co.il

חומרים ל-5 מנות:

800 גרם חזה עוף ללא עצמות חתוך ל-20-18 פיסות

למרינדה:

4 כפות שמן

2 כפות ג'ינג'ר טחון או כתוש

2 כפות שום כתוש

1/2 כפית פלפל לבן

1/2 כפית כמון טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר

1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס (לא חובה)

1/2 כפית הל טחון

1/2 כפית פפריקה מלח

1 כף מיץ לימון

50 מ"ל שמנת צמחית (למי שלא שומר כשרות, אפשר עם שמנת חמוצה)

5 חוטי זעפרן מושרים בכף מים פושרים

להגשה:

1 בצל חתוך לטבעות, מעט כוסברה טרייה קצוצה

+ מכינים 3 קעריות: אחת לשמן זית, אחת למחית ג'ינג'ר ואחת למחית שום. טובלים את פיסות העוף בשלוש הקעריות בסדר זה.

+ שמים את העוף בקערה גדולה. מתבלים בפלפל, כמון, אגוז מוסקט טחון, פפריקה, צ'ילי, הל ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים מיץ לימון ושמנת עם זעפרן. מערבבים ומניחים ל-6-4 שעות במקרר.

+ מחממים תנור לחום מכסימלי (300 מעלות, ואפילו יותר, אם אפשר).

+ משפדים את פיסות העוף על שיפודי מתכת. מנמיכים את חום התנור ל-250 מעלות וצולים 15 דקות, עד שהעוף מתרכך. מגישים ליד טבעות בצל וכוסברה קצוצה.

גיוונים:

  1. במקום שמנת צמחית אפשר להכין עם מחית קשיו: טוחנים במעבד מזון 1/2 כוס אגוזי קשיו ו-1/2 כוס מים, עד לקבלת מחית במרקם אחיד.
  2. משפדים את העוף על שיפודי עץ. משרים את השיפודים קודם כמה שעות במים, כדי למנוע את חריכתם בחום הגבוה.

 

כתבות נוספות באוכל

0

תאילנדית בשוק

המטבח הכי אהוב עליי הוא התאילנדי. כן, אני, בת להורים טריפוליטאים, שטיילה חצי שנה בהודו ולא סובלת אוכל הודי, מכורה...

אוכל19 בנובמבר 2019    4 דקות
0

מחכים לחורף

כבר עבר יותר מחצי נובמבר וחובבי החורף הופכים לחסרי סבלנות. התחזית מבטיחה שהחורף יגיע בסופו של דבר, אבל החלטנו לעזור...

אוכל17 בנובמבר 2019    2 דקות

כתיבת תגובה