אוכל

שמים קצוץ

אוכל28 במרץ 2019    3 דקות
0

ארבעה סלטים מפתיעים עם דגנים וקטניות, שיכולים להפוך בקלות לארוחה משביעה

שמים קצוץ
צילומים: פסקל פרץ-רובין

סלט בורגול ירוק

החומרים (ל-6-4 מנות):
3 כפות שמן זית • 1 בצל סגול גדול קצוץ דק
• ¾ כוס חמוציות • 1 כוס בורגול, מושרה במים שעה ומסונן • 1 פלפל ירוק קצוץ דק (לא חובה) • ¾ כוס בצל ירוק קצוץ דק • ¾ כוס של אגוזים גרוסים • ¼ כוס נענע קצוצה • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה • ¼ כוס בזיליקום קצוץ • ¼ כוס כוסברה קצוצה • מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה: מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא הופך לרך ושקוף. מוסיפים את החמוציות ומאדים תוך כדי ערבוב במשך 4-3 דקות.
מוסיפים את הבורגול והפלפל הקצוץ, מערבבים ומטגנים במשך 4-3 דקות נוספות. מסירים מהאש ומעבירים לקערה רחבה.
מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ, אגוזים גרוסים, עשבי תיבול, מלח ופלפל, ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

סלט שעועית, צלפים וזיתים

אפשר להגיש את הסלט כמנה ראשונה בתחילת הארוחה או כמנה עיקרית בארוחת ערב קלילה.
החומרים (ל-8-6 מנות):
2 כוסות שעועית אדומה ולבנה, שהושרתה במים יום קודם לכן • 1 כפית מלח • 3 כפות חומץ • 1 בצל סגול פרוס דק • 1 בצל יבש פרוס דק • 2 כפות צלפים • 1 כוס זיתים שחורים מגולענים (קלמטה) • ¾-½ כוס פטרוזיליה קצוצה • 2 כפות שמן זית • מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה: 1 קופסת אנשובי מסוננת (לא הכרחי) • 3 ביצים קשות חתוכות לרבעים • 3 עגבניות חתוכות לרבעים
אופן ההכנה: מסננים את השעועית ומעבירים לסיר. מכסים במים כסנטימטר מעל לשעועית, מבשלים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל את השעועית על להבה בינונית כשעה ורבע, עד שהשעועית רכה אך לא רכה מדי (חשוב להקפיד על כך, מאחר שמרקמה השלם של השעועית מקנה לסלט את צורתו הנאה).
מסננים ומעבירים לקערה רחבה. מתבלים במלח ובחומץ, מוסיפים את הבצלים, הצלפים, הזיתים והפטרוזיליה, מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.
מעבירים לצלחות הגשה אישיות או לצלחת הגשה רחבה וגדולה. מעטרים את הסלט בעגבניות, ביצים ואנשובי ומגישים.

סלט עדשים וטונה

החומרים (ל-8-6 מנות):
2 כוסות עדשים ירוקות, שהושרו במים במשך כשעה • 2 בצלים ירוקים קצוצים • 1 בצל סגול גדול פרוס דק • 2 כוסות טונה בשמן, מסוננת • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות או רצועות • ¼ כוס כוסברה קצוצה • 3 גבעולי נענע קצוצים • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה • 1 כוס זיתים שחורים מגולענים (קלמטה) • מלח ופלפל שחור גרוס • ½ כוס שמן זית • מיץ מלימון בינוני
אופן ההכנה: מסננים את העדשים ומניחים בסיר בינוני. מכסים במים כסנטימטר מעל לעדשים. מבשלים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה או עד שהעדשים רכות, אך לא יותר מדי.
מסננים, שוטפים במים ומסננים היטב. מעבירים את העדשים המרוככות לקערה ומוסיפים את הבצלים, הטונה המפוררת, הפלפל האדום ושאר החומרים. מערבבים היטב. טועמים את הסלט ומתקנים תיבול בהתאם.
סלט כוסמת, פלפלים וחמוציות
החומרים (ל-8-6 מנות):
½ 1 כוסות כוסמת • 1 כפית מלח • 2 כפות שמן אגוזי לוז • 2 כפות שמן זית • 3 כפות חומץ בלסמי • 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות • 1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות • 2 מלפפונים כבושים חתוכים לקוביות • 2 כפות חמוציות • ½ כוס שקדים מולבנים • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם.
אופן ההכנה: יוצקים ליטר מים לסיר, מוסיפים את הכוסמת והמלח ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה. מסננים את הגרגרים היטב.
מעבירים את הכוסמת לקערה רחבה ומוסיפים את השמנים והחומץ הבלסמי. מתבלים במעט פלפל ומלח ומצננים מעט. מוסיפים את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.

כתבות נוספות באוכל

0

להרגיש אירופה בשדרה

אם גם אתם חשים בשינוי האנרגיה, הנה הלוקיישן המשתלם ביותר שמצאנו לאפריטיבו של אחרי העבודה. מסעדת "קפה אירופה" השיקה לאחרונה...

אוכל12 בספטמבר 2019    3 דקות
0

חלון מציץ לים התיכון

ספטמבר, זה תחילת שנת הלימודים, אבל גם, הפתיחה של מתחם האוכל החדש באזור יגאל אלון. את החלל שמגרב מתכוונת לייצר...

אוכל5 בספטמבר 2019    2 דקות

כתיבת תגובה