אוכל

החיים שלנו תותים

אוכל24 במרץ 2019    2 דקות
0

הפבלובה היא קינוח כל כך מרשים, שאף אחד לא מאמין שהיא ממש קלה להכנה • לא מאמינים? נסו בעצמכם

החיים שלנו תותים
צילום: פסקל פרץ-רובין

פבלובה גדולה
החומרים:
6 חלבונים (מביצים בגודל מדיום) בטמפרטורת החדר • קורט מלח • 3 כוסות אבקת סוכר • 1 כפית תמצית וניל משובחת
• 1 כפית חומץ
לקצפת: 003 מ"ל שמנת מתוקה • ½ כוס אבקת סוכר • 004 גרם פירות יער

אופן ההכנה: מחממים את התנור ל-051 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מניחים בקערת מערבל חשמלי את החלבונים, מוסיפים מלח ומקציפים במהירות בינונית. תוך כדי הקצפה מגבירים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב וחלק. מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את תמצית הווניל והחומץ.
מעבירים בעזרת מרית את כל המרנג לתבנית ומעצבים לצורת תלוליות. אופים בתנור שחומם מראש במשך 54 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את הפבלובה בתנור עם דלת סגורה במשך שעה.
במערבל חשמלי מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קציפה יציבה. כאשר המרנג מתקרר, יוצקים או מזלפים על פני המרנג את הקצפת. מפזרים מעל את פירות היער ומגישים.

פבלובה אישית
מנת קינוח מפנקת וטעימה. לא חייבים להיצמד לצורות המומלצות כאן. אפשר להכין צורות וכוסות שונות מקציפה בהתאם לבחירתכם.

החומרים (ל-21-01 קעריות אישיות, תלוי בקוטר):
לקצפת: 4 חלבונים מביצים מספר 2 • כוס סוכר • כוס אבקת סוכר
לקרם: 1 כוס חלב • 1 כפית תמצית וניל באיכות טובה • 4 חלמונים • ¼ כוס סוכר • 3 כפות אבקת פודינג וניל (או קורנפלור) • תבנית שקעים או תבנית בקוטר 81 ס"מ
להגשה: 2 כוסות תותים חצויים • רוטב תותים.

אופן ההכנה לקצפת: מניחים בקערת מערבל חשמלי את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר ומקציפים במהירות בינונית. תוך כדי הקצפה מגבירים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את יתרת הסוכר ואת אבקת הסוכר. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב וחלק.
מעבירים את הקצף לשקית זילוף בעלת צנתר משונן, מזלפים בצורה ספירלית על תחתית התבנית או בשקעים בתבנית השקעים. מזלפים גם על דפנות התבנית, כך מתקבלת מעין קלתית עם דפנות מהקציפה המוזלפת. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום נמוך (001 מעלות), ואופים במשך כשלוש-ארבע, עד שהקציפה מתייבשת היטב.
להכנת קרם הווניל: שמים בסיר בינוני את החלב ותמצית הווניל ומביאים לרתיחה. בכלי נפרד מערבבים את החלמונים, הסוכר ופודינג הווניל או הקורנפלור. מוסיפים אל החלב הרותח תוך כדי ערבוב מהיר במטרפה, ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים כ-02-51 דקות עד שהתערובת מסמיכה, ומסירים מהלהבה. מצננים היטב ומאחסנים במקרר.
בניית הפבלובה: שמים את קלתית המרנג על כלי הגשה, יוצקים לתוכה את קרם הווניל. מצננים במקרר. קודם להגשה מסדרים את פרוסות התותים על קרם הווניל. מזלפים בין הפרוסות לתלוליות קצפת ומעטרים בתות.

כתבות נוספות באוכל

0

שנהיה לראש

סלק החומרים: צרור עלי מנגולד (סלק ירוק) • 3-2 ביצים, טרופות • ¼ כפית מלח • 2 כפות מים אופן...

אוכל22 בספטמבר 2019    3 דקות
0

הסוד של הבית התאילנדי

את מסעדת "בית תאילנדי" כולם מכירים, ועכשיו הבעלים שכללו את הקונספט - ומזמינים לחוויה תאילנדית אישית ופרטית. "קואה קון לק"...

אוכל22 בספטמבר 2019    3 דקות

כתיבת תגובה