אוכל

מהבלקן באהבה

אוכל24 במרץ 2019    3 דקות
0

"בלקן" ברחוב החשמונאים תגרום לכם להתאהב במטבח הבלקני, ועל הדרך להכיר את הקאמבק של השף אייל לביא

מהבלקן באהבה
צילום: אמיר מנחם

לפני כשלושה חודשים נפתחה לה מסעדת "בלקן" ברחוב החשמונאים. לכאורה עוד מסעדה ים תיכונית כשרה שלא תרגישו, אבל הופתענו לגלות מסעדה שלא רצינו לצאת ממנה.
החיבור הזה לאוכל בלקני מצוי אצלנו בדם. המיקס היהודי שיש פה, בשילוב המטבח הערבי, המצרי, הטורקי והיווני, חושף אותנו לאוכל מופלא, מלא בטעמים וצבעוני. כמה פעמים שמעתם מחברים שאת האוכל היווני הם יכולים לאכול כל היום וכל יום? לא משנה כמה נאהב סטייקים או מוקפצים אסייתיים, אוכל בלקני תמיד יתחבר אלינו יותר טבעי.
הבעלים של "בלקן" הם לא אנשי מסעדנות, ולכן הם עשו החלטה נכונה וחיברו אליהם את אחד השפים היותר מוערכים וצנועים שיש לנו, השף אייל לביא (לשעבר רוקח). לביא, שלקח הפסקה די ארוכה מניהול מסעדות, חוזר לפרונט והפעם בתפקיד השף-היועץ, והתוצאה מושלמת.
טעים פה. כשר או לא כשר, פשוט טעים פה, ולא מרגיש לרגע כמו "עוד מסעדה", אלא יותר כמו מסעדה תל אביבית צבעונית ומגניבה שאפשר לשבת בה על דרינק וכמה מנות קלילות, או לארוחה מלאה בצלחות קטנות ובקבוק יין לבן. ככה צריכה להיות מסעדה בלקנית בעיניי – שילוב בין מזטים, לאוכל קליל ודרינקים שעושים שמח.

מה אוכלים?

הטאבון מוציא ללא הרף פחמימות לוהטות וריחות מטריפים, כך שתתכוננו לאכול קצת בצקים קריספיים. אבל בואו נפתח שולחן קודם. לצד האוזו: איקרה עם בצל, ממרח שום קונפי ושקדים קלויים, סלט חצילים ופלפלים בולגרי, פלפלים מוחמצים במילוי קאיימק, מיקס זיתים מתובלים, פילה מאטיאס כבוש וסומאק, אנשובי כבושים במלח על ברוסקטה עם שמנת חמוצה גבינת פטה צאן – אלו רק חלק מהצלוחיות הקטנות שטעמנו (29-18 שקל), לצד פוקאצ'ה בשרנית עם קראסט מתפצפץ שעליה הערמנו את כל הטוב הזה. בכל זאת באנו רעבים.
המשכנו עם בוריק ממולא במנגולד, בצל מאודה וגבינת קשקבל טורקית (42 שקל), ששלח אותי לזכרונות ילדות בשוק בנתניה, פלאפל פראסה עם חצילים מעושנים וגבינת קפלוטירי (38 שקל), סלט פלמידה, תפוח אדמה ובצל כבוש (42 שקל), שנתן כבוד להשפעה הרוסית, פיצה של טונה טרייה בכבישה חמה עם יוגורט מתובל, פלפלים קלויים, בצל סגול, זיתים ופלפל חריף (58 שקל), כי בלי פחמימות החיים פחות טעימים, וקבב דגים צלוי בטאבון על פילה חציל שרוף, פלפל חריף ורוטב יוגורטחינה סמיך (62 שקל). אוי, כמה אוכל.
את כל הארוחה הזו, שארכה כשעתיים, ליוו דרינקים של אוזו וקוקטיילים רעננים.
שימו לב למחירים. כשמנת קבב דג ים טרי עולה רק 62 שקל במסעדה תל אביבית ושלל מנות אחרות נעות באזור ה-40, אפשר להבין שיש פה משהו שפוי יותר. מישהו חשב על חוויית האוכל ולא רק על לעשות קופה, מישהו פה הקים מסעדה כדי שתוכלו לחזור אליה כמה פעמים בלי לחשוב פעמיים, וזה מרענן בסצינה היקרה של היום.
ברור לי שחלק ניכר מההצלחה של המקום היא בזכות השף אייל לביא, אבל לדעתי גם הגישה הלא יהירה של הבעלים נותנת פה כוח, ויש מצב שאף שהיא כשרה היא תביא את התל אביביים חובבי האוכל הטוב.
בהחלט שווה טעימה, לא מעט מנות טבעוניות, וחוץ מזה יש בראנץ' חדש חדש.
לכו לאכול.

החשמונאים 99, תל אביב, טל' 03-6434517

כתבות נוספות באוכל

0

להרגיש אירופה בשדרה

אם גם אתם חשים בשינוי האנרגיה, הנה הלוקיישן המשתלם ביותר שמצאנו לאפריטיבו של אחרי העבודה. מסעדת "קפה אירופה" השיקה לאחרונה...

אוכל12 בספטמבר 2019    3 דקות
0

חלון מציץ לים התיכון

ספטמבר, זה תחילת שנת הלימודים, אבל גם, הפתיחה של מתחם האוכל החדש באזור יגאל אלון. את החלל שמגרב מתכוונת לייצר...

אוכל5 בספטמבר 2019    2 דקות

כתיבת תגובה