אוכל

גבינה כחולה והיא עולה

אוכל19 במרץ 2019    4 דקות
0
גבינה כחולה והיא עולה

מחלבת "שירת רועים" שבקיבוץ לוטם היא בית לגבינות איכותיות וייחודיות המיוצרות בשיטות מסורתיות ועם מרכיבים טבעיים בלבד שזכו להכרה בינלאומית בתחרויות נחשבות מאוד. כבר בתחילת הדרך בשנת 2009 זכתה 'שירת רועים' בחמש מדליות : זהב וארבע מדליות כסף באליפות ישראל לגבינות, שזה הישג עצום למחלבה ישראלית בתחילת דרכה. בשנת 2015 במונדיאל הגבינות בצרפת זכתה המחלבה בארבע מדליות: זהב, כסף ושתי מדליות ארד.

בשנת 2017 הגבינה 'נירית' זכתה במדליית הכסף במונדיאל הגבינות בצרפת ובשנת 2018 שוב התמלאה בגאווה המחלבה הקטנה מישראל כשזכתה במדליית 'סופר גולד' לגבינת 'מעין חרוד' בתחרות אליפות העולם לגבינות World Cheese Awards שנערכה בברגן, שנחשבת לתחרות הגדולה והיוקרתית ביותר בעולם לגבינות ואף עלתה לגמר ברשימת 16 הגבינות הטובות ביותר בעולם.

לצד המחלבה המצוחצחת והסטרילית בעלת הקירות מזכוכית שדרכם ניתן לראות את הציוד המקצועי, תבניות הגבינות ואת הגבנית מיכל והצוות עומלים על הכנת הגבינות, ישנו הבית לגבינות ובו קהל המבקרים נהנה ממגוון גבינות המחלבה לרכישה הביתה ואף מישיבה במקום עם תפריט אנין טעם שכולו נוצר על טהרת הגבינות של מיכל. ניתן להזמין פלטות גבינות, סלטים, פונדו, קישים, פסטה, כריכים וקינוחים. לצד הגבינות מוגש יין אורגני מיקב לוטם השכן, בירות ממבשלה ביתית, דבש טהור של חקלאי האזור, שמן זית ועוד. בקטלוג הגבינות מוצעות 28 גבינות שונות. בין הגבינות הקשות ניתן למצוא את גבינת מירב בסגנון מנצ'גו הספרדית, גבינת עין מודע- מחלב כבשים פקורינו, גבינת עמק המעיינות- תום עיזים ואת גבינת מעיין חרוד- תום כבשים מעוטרת המדליות. הגבינות החצי קשות מתהדרות עם גבינת פטריות כמהין איטלקיות, גבינת ענבר עם זרעי חרדל, וגבינת אלה מחלב עזים בגנון 'סולא' האיטלקית. אוהבי הגבינות הכחולות ימצאו את כנרת הרוקפורטית, יובל קממבר עיזים, עמית בסגנון ברי ואגוזי מלך. מדף הגבינות הלקטיות/רכות מציע את הארבל-בסגנון קרוטן מאזור הלואר, את עבדת בסגנון ולנסה עם פחם ערמונים ואת פרי מגדים בסגנון פריי הצרפתית. המבקרים יכולים להתרשם גם מחדר ההבשלה ובו הגבינות נשמרות בדייקנות מופתית, בתנאים מדויקים וזוכות לטיפול אישי.

מי שעומדת בראש המחלבה והמייסדת, ומי שבתשוקה רבה מאוד הביאה אותה להישגים כה מרשימים ולהכרה בינלאומית היא מיכל מור מלמד, גבנית מקצועית הנחשבת לאוטוריטה בעולם הגבינות ולשופטת בין לאומית בתחרויות יוקרתיות, שלאחר ביקור מקרי לחלוטין במחלבה שבהרי האלפים בשוויץ, חזרה לישראל והרגישה שמבעבע בה הרצון ללמוד ליצור גבינות. בשנת 2005 מיכל, התנדבה יום בשבוע במחלבות בוטיק בארץ, במקביל, למדה קורס חלב במדרשת רופין אצל ד"ר ירמי יצחקי ובשני קייצים של שנת 2006 ו 2007 חזרה מיכל אל הרי האלפים הברניים בשוויץ, התגוררה עם הגבנים ועבדה איתם מספר שבועות בכל קיץ. בהמשך נסעה להשתלמות בצרפת ואיטליה ואף הזמינה לישראל את איוון לרשה- מנטור, מהנדס חלב צרפתי וגאון בתחומו להדרכה פרטית. במהלך השנים ביקרה מיכל במחלבות רבות באירופה והמשיכה ללמוד ולהשתלם אצל גדולי הגבנים בעולם. מיכל היא חברת כבוד בגילדת הגבנים העולמית על שם סינט אוגוזון ובאיגוד היוקרתי של יצרני גבינת הסנט מור דה טוריין.

משביח עם השנים

יקב לטם הינו בין היקבים האורגניים הבודדים בארץ. היקב הוקם בשנת 2002 על ידי יניב קמחי ביישוב מעלה צביה וב-2009 עבר ליישוב לטם, למיקומו הנוכחי.

הכרם ממוקם בלב חורש אלונים טבעי בקיבוץ צבעון (לרגלי הר מירון) בגובה של 680- 750 מטר
כרם אורגני יפהפה – אם יופי אחר בכל עונה.
כל יינן מתחיל יודע, ששבעים אחוז מהיין זה איכות הענבים שלו ושלושים אחוז זה כימיה. זה אומר שאם יש לך ענבים איכותים כל מה שאתה צריך לעשות הוא לשמור על היין ולנסות לא להרוס אותו ואם אין לך פרי איכותי אתה צריך להיות כימאי ממש טוב .
השילוב של סלעי גיר, אדמה עשירה, גובה מתאים וריחוק מהים, נותן לענבים סביבה אידיאלית של קור (כולל שלג) בחורף, חום ויובש בקיץ, הבשלה מאוחרת להתפתחות טעמים עשירים בענבים. יש בכרם ענבים מסוג קברנה סוביניון, קברנה פרנק, שירז, נביולו, פטיט ורדו וסוביניון בלנק.

 

כתבות נוספות באוכל

0

שנהיה לראש

סלק החומרים: צרור עלי מנגולד (סלק ירוק) • 3-2 ביצים, טרופות • ¼ כפית מלח • 2 כפות מים אופן...

אוכל22 בספטמבר 2019    3 דקות
0

הסוד של הבית התאילנדי

את מסעדת "בית תאילנדי" כולם מכירים, ועכשיו הבעלים שכללו את הקונספט - ומזמינים לחוויה תאילנדית אישית ופרטית. "קואה קון לק"...

אוכל22 בספטמבר 2019    3 דקות

כתיבת תגובה