אוכל

לשים בצלחת                            

אוכל19 במרץ 2019    5 דקות
0

יפעת מלילי סופר, מאמנת אישית לשינוי תזונתי, מלמדת בפשטות בספר חדש "להבין, לבחור, לבשל - זה פשוט" מה נכון לנו בצלחת ויש לה ביקורת חריפה על תעשיית המזון

לשים בצלחת                            
יפעת מלילי סופר

יפעת מלילי סופר, בת 50 ואמא ל-4 בנות, דואגת שמשפחתה יאכלו מזון בריא. לאמא שלה גילו סרטן במעי הגס ומאז חלה תפנית בתזונת המשפחה ועם מעבר לאורח חיים בריא. במהלך הימים שלאחר הניתוח של אמא שעברה בבית החולים חוותה יפעת חוויות רוחניות על אף שמעולם לא הייתה מחוברת לעולם הרוח: "הרגשתי שזה הסוף וצריך לשחרר את אמא הזמנתי לדשא של בית החולים את אחי ואת אח של אימי שממש שנתיים לפני כן עלה לארץ מצרפת. ישבנו במעגל נתנו ידיים ברכנו את אמא שלחנו אליה אהבה ושחררנו אותה, כשעלינו בחזרה במדרגות אח של אבא שלי ירד לקראתנו ואמר זהו היא הלכה לעולמה, כנסו להיפרד ממנה".

ללא ספק חוויה רוחנית עוצמתית מאד.

"כשאמא נפטרה אמרתי לעצמי אם רק הייתי יודעת איך אפשר למנוע את הסבל הזה , לקח לי כמה שנים של חקירה ולמידה וכשהאסימונים ירדו נפגשו העולמות הרוח והתזונה"

תחילת המסע

יפעת מאמינה בחכמת הטבע, ברפוי טבעי אך המסע בעולם הבריאות התחיל כשנתיים אחרי מות אימה, כשלאביה כאבו הברכיים והעמיסו עליו כדורים שלא עזרו: "בהמלצה חמה מקרוב משפחה הלכנו לד"ר גדעון רון באמירים האיש היקר הזה פקח את עיניי, כל מה שחשבתי לבריא הוא אמר תוציאי החוצה לא בריא, גבינות החוצה, בשרים החוצה, הפעם אמרתי נעשה ונשמע בשביל אבא אעשה הכול. במקביל ביקשתי שיפנה אותי לספרות מקצועית , גם פה לא היה ספר שלא קראתי מאבי הטבעונות בארץ ד"ר יצחק בן אורי ד"ר שלטון ועוד".

המטבח של יפעת עבר מהפך בין לילה והיא לא ידעה לעבוד עם חומרי הגלם החדשים שמעולם לא היו אצלה בבית כמו אורז מלא, בורגול , קטניות, ושאלות רבות התרוצצו במוחה ללא מענה עד שהחליטה לצאת למסע של חיפוש, מחקר ולמידה בו היא השקיעה מאות שעות בלימודי תזונה ובקריאת מחקרים מדעיים, כשהבינה ששינוי תזונתי הוא המפתח לחיים בריאים גמלה בלבה החלטה להפיץ בתפוצה רחבה את המחקרים שהעמיקה בהם, את התשובות שמצאה, את המתכונים הנפלאים ואת התובנות הרבות.

אז מה בעצם את מלמדת בספרך ובהרצאותיך?

"אני מלמדת בפשטות מה צריך לשים בצלחת בשביל לספק לגוף את כל שהוא צריך. אמהות לילדים מספרות לי שגם הילדים שלהם יושבים וקוראים בספר ומבשלים מתוכו מתכונים. מבחינתי זו ההצלחה, זה מתחיל בחינוך לתזונה לערכים לחופש הבחירה לסקרנות וחקירת העולם בו אנחנו חיים וממשיך ללקיחת אחריות ובניית מציאות מתחשבת חומלת חושבת, אנחנו לא כבשים הגיע הזמן להתעורר הרדימו אותנו יותר מידי זמן".

 

מה בריא לאכול

יפעת מספרת שבשיחות עם אנשים היה משפט שחזר על עצמו כמעט בכל שיח "הייתי רוצה לעשות שינוי אבל אני לא יודע מה לאכול". זה הוריד לה סופית את האסימון האחרון: "לי יש את הידע גם המדעי וגם במטבח, עשיתי את זה בבית אני חיה את זה שנים ,אנשים נהנים מהאוכל שלי לצד הידע ,זה הזמן להפיץ אותו לכולם , כולם צריכים לדעת מה בריא להם לאכול" אומרת יפעת ומוסיפה: "הגוף יודע לעשות את העבודה. בחברה המערבית הגוף עסוק יתר על המידה בפינוי רעלים שמוכנסים לגוף דרך המזון ,דרך הנשימה והמחשבה". ליפעת יש ביקורת חריפה על תעשיית המזון שמכניסה חומרים מזיקים מתוך שיקול כלכלי: "למה להכניס שמן דקלים לאוכל כשידוע שהוא מזיק למה להמציא לו שמות שהצרכן לא ידע לזהות אותו ,משרד הבריאות שאמון על בריאות הציבור אין לו לא כ"א ולא משאבים לפקח , תעשיית המזון מגלגלת מיליארדים מי יכול עליה?".

כמאמנת אישית לשינוי תזונתי מה את מציעה?

"האימון האישי הוא ליווי לשינוי המיוחל ,אני צועדת יד ביד באופן מותאם אישית לאורח החיים הפרטי של האדם. אתן דוגמה היה לי לקוח אבא חד הורי ,שהיה לו זמן לבשל רק פעם בשבוע במהלך הפגישות למדנו לארגן ארוחות מזינות ובריאות לכל השבוע בהתאם לתפריט שקבענו ביחד לו ולילד ,התפריט הותאם למצב הבריאותי של כל אחד מהם וכמובן לטעמים אהובים עליהם , במפגש הראשון אני נותנת שיעורי בית , במפגשים הבאים אנחנו נכנסים למטבח ועושים סדר לומדים להכיר לארגן ולבשל בחומרי הגלם החדשים".

טבעונות כתזונה בריאה

ספרה של יפעת ממליץ על טבעונות כתזונה הבריאה ביותר, אבל מתוך הבנה ושיקול דעת, הספר סוקר את כל המזונות מהחי ומסביר בריא? לא בריא ? מתבסס על מחקרים מדעיים: "אז בריא יותר להיות טבעוני, בריא יותר לאדם לחיה ולסביבה , כל חיינו חינכו אותנו שאי אפשר בלי לאכול כל יום בשר ומוצרי חלב לא סיפרו לנו איזה נזק בריאותי יש באכילת בשר מעובד , הפרסומת הכי חזקה שואלת תתני לילד שלך סיגריה ? אז למה את נותנת לו לאכול נקניקיה? שניהם מסרטנים באותה מידה. מודעות זה שם המשחק. הלוואי ולברוקולי היה משרד יחצנות כמו שיש לקוקה קולה".

הספר הוא לא לטבעונים הוא לכולם?

"אני משאירה לידי הקורא את אפשרות הבחירה מתוך שקיפות אני חושבת שזו זכותו של כל אדם לדעת את כל האמת על מה שמכניסים לו לצלחת , לא סתם קראתי לספר להבין, לבחור…מי שלא רוצה להיות טבעוני זה בסדר העיקר שידע לבחור נכון את הבשר שהוא אוכל במידה הנכונה במינון הנכון".

מה עשית בשנים האחרונות לפרנסתך?

"במהלך ה-17 שנים האחרונות עבדתי בבית חולים במחלקת פסיכיאטריה ילדים ונוער. לעבוד עם ילדים שנמצאים במצב מצוקה להושיט להם יד מחבקת אוזן קשבת מבחנתי זו הייתה זכות גדולה .להיות נוכחת בחייהם בתקופה כל כך קשה להראות להם את העוצמות הפנימיות שלהם את היכולות והאפשרויות להדליק להם אור".

להבין, לבחור לבשל – זה פשוט. הוצאת ספרי צמרת, 192 עמ'

כתבות נוספות באוכל

0

קולעות למטרה

חלת גפן החומרים (לחלה אחת): • 055 גרם (4 כוסות) קמח לבן • 061 מ”ל (1 כוס) יין אדום •...

אוכל10 באוקטובר 2019    5 דקות
0

קפה תרבות

אני פריקית של בתי קפה. אני יכולה לשבת שעות עם אספרסו ולבהות באנשים ברחוב, להמציא עליהם סיפורים וליהנות מסגנון הלבוש...

אוכל10 באוקטובר 2019    4 דקות

כתיבת תגובה