אוכל

מחול הלהבות

אוכל14 במרץ 2019    3 דקות
0

סלטי פלפלים ועגבניות מהמטבח הצפון אפריקאי בטעמים מגוונים: חריף, חריף מאוד וחריף אש

מחול הלהבות
צילומים: פסקל פרץ-רובין

סלט מרמומה

החומרים (ל-8-6 מנות):
3 כפות שמן • 4 פלפלים ירוקים חריפים מאוד, חתוכים לקוביות קטנות • 1 פלפלים ירוקים בהירים, חתוכים לקוביות קטנות (לא הכרחי) • 2 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות • 8 שיני שום כתושות או קצוצות • מלח פלפל לפי הטעם • ½-¼ כפית קימל טחון דק (לא הכרחי)
אופן ההכנה: מניחים בסיר רחב את השמן והירקות. מבשלים עם מכסה על להבה בינונית-נמוכה במשך כ-51 דקות. מוסיפים כ-¼ כוס מים, מתבלים במלח ובפלפל, בוחשים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה במשך כ-53 דקות נוספות. מדי פעם מערבבים. הסלט מוכן כשכל הנוזלים צומצמו ומרקמו סמיך.
סלט פלפלים ועגבניות קלויים/ סלאטה משוייה
אפשר כמובן לצלות את הירקות בתנור, אך את טעמו המיוחד מקבל הסלט מחריכת הירקות על להבה פתוחה. המלצתי טרם קליית הירקות בלהבה הפתוחה: רפדו היטב את הכיריים ברדידי אלומיניום על מנת למנוע את לכלוכם.
החומרים (ל-6-4 מנות):
1 פלפל ירוק • 4 פלפלים ירוקים חריפים או אדומים • 4 עגבניות • 8 שיני שום קצוצות דק • 3 כפות מיץ לימון טרי • 2 כפות שמן •
½ כפית מלח
אופן ההכנה: חותכים את "כובעי הפלפלים" ומסלקים את הגרעינים. שוטפים אותם היטב. מניחים רשת ברזל על להבה בינונית פתוחה ומניחים את הירקות על רשת הברזל. קולים/צולים את הירקות, עד אשר קליפתם החיצונית נחרכת ומעלה בועות.
מסלקים את הקליפה החרוכה בעזרת סכין או ביד. קוצצים את הירקות בעזרת שתי סכינים חדות האחוזות בשתי הידיים, או פשוט חותכים לקוביות קטנות.
מניחים את כל הירקות החתוכים בקערה רחבה ומוסיפים את יתר החומרים: השום הקצוץ, מיץ הלימון, השמן והמלח. מערבבים היטב ומגישים קר.
סלט פלפלים צלויים

החומרים (ל-6 מנות):
4 פלפלים • 3 שיני שום פרוסות דק או קצוצות • 2-1 כפיות שמן זית איכותי • מלח גס לפי הטעם • ¼ כפית זרעי כמון כתושים • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי • 1 כף חומץ • ½-¼ כפית גררת לימון
אופן ההכנה: קולים את הפלפלים היטב על להבה גלויה. קולפים וחותכים אותם לרצועות עבות או בינוניות (אין לשטוף את הפלפל אחרי הקלייה). מניחים אותם בקערה.
מטגנים עד להזהבה את שיני השום השלמות או הפרוסות (אם החלטתם להשתמש בשום קצוץ אין צורך לטגן). מוסיפים אל רצועות הפלפלים ומערבבים. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.

סלט עגבניות ופלפלים/ סלאדה מטבוכה

החומרים (ל-4 מנות):
5 עגבניות בשלות • ¼ כוס שמן • 6-5 פלפלים ירוקים מתוקים, רצוי בהירים (אפשר לשלב עם פלפל ירוק כהה וגמבה אדומה) • 6 פלפלים ירוקים חריפים • 6 שיני שום פרוסות • מלח לפי הטעם • ½ כף סוכר • ½ כפית פלפל שחור • ½ כפית פלפלת מתוקה או חריפה
אופן ההכנה: חולטים את העגבניות במים רותחים במשך כחמש דקות. מסלקים את קליפתן וחותכים לקוביות. מחממים את השמן בסיר רחב וגבוה ומוסיפים את קוביות העגבניות. מבשלים על להבה קטנה כשעה. חשוב לבחוש את העגבניות בסיר כל הזמן, על מנת למנוע את חריכתם.
מניחים רשת ברזל על להבה בינונית פתוחה ומניחים את הפלפלים. קולים את הפלפלים עד אשר קליפתם החיצונית נחרכת ומעלה בועות. מסלקים את הקליפה וחותכים את הפלפלים לרצועות דקות או לקוביות קטנות. מוסיפים אל הסיר עם העגבניות המבושלות.
מוסיפים את השום והתבלינים, בוחשים וממשיכים לבשל כשעה עד שעה וחצי על להבה קטנה מאוד. חשוב להקפיד לערבב מדי פעם. מבשלים עד אשר כל הנוזלים בסיר מתאדים והסלט הופך סמיך ואחיד.

כתבות נוספות באוכל

0

קסם הפרי

קרמבל אגסים, מייפל וקינמון החומרים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ): לפירורים: 002 גרם קמח לבן מנופה • 002 גרם חמאה בטמפרטורת...

אוכל14 בנובמבר 2019    2 דקות
0

סודות הגרעין האפגני

פלוב זומרוד/ אורז עם תרד והל אם מגישים את האורז בארוחה לא בשרית, אפשר ללוות אותו עם יוגורט עיזים. החומרים...

אוכל11 בנובמבר 2019    3 דקות

כתיבת תגובה