אוכל

אז מה קורה השבוע?

אוכל14 במרץ 2019    2 דקות
0

בשוק הנמל משיקים פסטיבל ממתקים ראשון מסוגו, בשרונה מרקט נפתחים עוד עסקים, והעסקיות לא מפסיקות להתחדש • בואו רעבים

אז מה קורה השבוע?
צילום: אנטולי מיכאלו

שוק הנמל משיק את פסטיבל יצרני הממתקים הראשון, ב-14-13 במרץ (רביעי וחמישי). בימים אלה, החל מהצהריים, ישבצו את הרחבה הדרומית של שוק הנמל דוכני יצרני ממתקים מכל רחבי הארץ, שהתאגדו לראשונה תחת קורת גג אחת, ויביאו לקהל הרחב את מיטב הקונפיסרי המקומי.
מה יהיה? ענני מרשמלו בטעמים שונים, מרנגים תפוחים במילויים מפתיעים, ממתקים ברזילאים מסורתיים, סוכריות קשות צבעוניות, מרמלדות, טופי, קציפות סוכר, פירות מסוכרים טבולים בשוקולד, נוגטים, פונדטים, ממתקי פדג' ועוד. הכינו את רופא השיניים שלכם.
שוק הנמל – האנגר 12, נמל תל אביב

החדשה של L28

הפלטפורמה הקולינרית שנפתחה לאחרונה בתל אביב – "L28", משיקה עסקית צהריים הכוללת את לחם הבית, מנה ראשונה ומנה עיקרית ב-89 שקל בימים א-ה', בשעות 15:00-12:00.
בין המנות תוכלו למצוא: קרפצ'ו דג עונתי עם אורגנו, צ'ילי ופיסטוקים; פולנטה קריספית עם גספצ'ו; כופתאות "נודי" עם סולת ולאבנה לצד ציר עלי גפן; נזיד "ריבוליטה" טוסקני; פסטה פיצ'י עם עלי זעתר ופרמז'ן; ריזוטו עלי סרפד ואבן יוגורט.
לילינבלום 28, תל אביב

החדשה של קאב קאם

הבר-מסעדה "קאב קם", בבעלות יריב מלילי ממסעדת "בית תאילנדי", מציע ארוחה עסקית חדשה במיוחד, הכוללת מנה עיקרית ושתי מנות קטנות. בין המנות: פאד קפאו נאה – נתח אונטריב וחלקי פנים קצוצים גס, בזיל תאי, בצל וצ'ילי טרי, מוגש עם ביצת עין רכה; גאי טוט סום טאם – כרעי עוף בטיגון ארוך לצד סלט פפאיה קלאסי חריף וסטיקי רייס; פלה טוט – דג ים מקומי, מטוגן בזיליקום, אטריות סומן ומטבלים חריפים.
לינקולן 11, תל אביב
החדשה של בלקן

מסעדת "בלקן", שפתוחה 24/6, מציעה עסקיות צהריים הכוללות במחיר המנה העיקרית גם מנה ראשונה לבחירה ולחם הבית. העסקיות יוגשו בימים א'-ה' בין השעות 16:30-12:00.
בין המנות: סלט שופסקה סרבי עם מלפפון, עגבנייה, פלפלים צבעוניים, בצל סגול, בצל ירוק, פלפל חריף, בולגרית צאן ורוטב שמן זית לימון; סגאנאקי של גבינת פטה יוונית, עם עגבניות, חצילים, שום וטימין צלויים בטאבון; מוסקה, עם חצילים, תפוחי אדמה, אגריסטדה תרד, גבינת פטה ועגבניות שרי צלויות; סלקים ממולאים בתבשיל חיטה, עדשים ותאנים מיובשות בציר סלק ואניס מצומצם; קבב דגים צלוי בטאבון.
חשמונאים 99, תל אביב. כשר

פתיחות חדשות בשרונה

"ג'ונאם", בר האוכל הטורקי המגיע לשרונה מרקט היישר משוק הכרמל, יגיש מגוון מנות המבוססות על לחמעג'ון בגרסת בצק דק בעבודת יד, עם שלל תוספות כגון: בשר בקר, עוף, ירקות קלויים ואפילו ביצים עלומות. בדוכן יש גם אלטרנטיבה לטבעונים. המנות מוגשות עם סלט חי וטרי לצד רטבים ביתיים.
התפריט של "חומוס אליהו" מציע מגוון מנות חומוס חמות לצד פיתה תימנית אותנטית, עם שלל תוספות לבחירה כגון: גרגירים, פול, שקשוקה, חצילים ופטריות ואפילו שווארמה טבעונית. המנות מוגשות עם סלט ירקות קצוץ.
שרונה מרקט, תל אביב

כתבות נוספות באוכל

0

תאילנדית בשוק

המטבח הכי אהוב עליי הוא התאילנדי. כן, אני, בת להורים טריפוליטאים, שטיילה חצי שנה בהודו ולא סובלת אוכל הודי, מכורה...

אוכל19 בנובמבר 2019    4 דקות
0

מחכים לחורף

כבר עבר יותר מחצי נובמבר וחובבי החורף הופכים לחסרי סבלנות. התחזית מבטיחה שהחורף יגיע בסופו של דבר, אבל החלטנו לעזור...

אוכל17 בנובמבר 2019    2 דקות

כתיבת תגובה