אוכל

ירושלמי אסלי

אוכל7 במרץ 2019    3 דקות
0

שלושה מתכונים אותנטיים מעדות ישראל בהשראת עיר הבירה

ירושלמי אסלי
צילום: פסקל פרץ-רובין

שבלולי בצק ממולאים בבשר / פסטל קון קארנה

החומרים (ל-21-01 שבלולים בינוניים):
¼ כוס שמן • 2 בצלים גדולים קצוצים דק • 004 גרם בשר בקר (צוואר) טחון דק • מלח ופלפל לפי הטעם • ¼ כפית קינמון • 001 גרם צנוברים • 1 ביצה + 1 ביצה טרופה • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה • 1 חבילה (004 גרם) • בצק עלים קנוי (אפשר להשתמש בבצק פילאס) • ½ כוס שומשום • 1 כף קצח (לא הכרחי)
אופן ההכנה: מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר, מפוררים ומטגנים עד שהוא משנה צבע לאפרפר. מכסים את המחבת ומבשלים 7-6 דקות על להבה בינונית לספיגת הנוזלים. מוסיפים מלח, פלפל וקינמון ומטגנים 2-1 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים צנוברים, ביצה ופטרוזיליה ומערבבים.
מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה דק ומלבני. מחלקים למספר החלקים הרצוי (21-01), מניחים לאורך כל חלק בצד הקרוב אליכם את המלית ומגלגלים לגלילה ארוכה. יוצרים מהגלילה צורת שבלול (ספירלה) ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. בדרך זו מכינים את כל יתר הבצק והמלית.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים בתוכה את שבלולי הבצק במרווחים האחד מהשני (הקפידו על מרווחים משום שהבצק תופח, והשבלולים עלולים להתחבר).
מברישים את השבלולים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום וקצח. אופים בתנור שחומם מראש ל-052 מעלות במשך כ-01 דקות. מנמיכים את החום ל-002 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-03 דקות. מוציאים ומצננים.

קוגל ירושלמי / פשטידת אטריות מתוקה חריפה

החומרים (ל-21-01 מנות):
004 גרם אטריות דקות (מס' 012) • 1 כף מלח • 3 כפות שמן קנולה • 3 בצלים קצוצים • ½ כוס שמן קנולה (ברוב הגרסאות האותנטיות משתמשים ב-001 גרם מרגרינה. אם אתם בוחרים במרגרינה, העדיפו את מזולה) • 2 כפות סוכר • 3 ביצים • 2 כפות קמח תופח מאליו • ½ כפית פלפל שחור או לפי הטעם • 1 כפית מלח או לפי הטעם
אופן ההכנה: מבשלים את האטריות במי מלח רותחים עד שהן מתרככות, אך לא יותר מדי. מסננים ושוטפים במי ברז. מעבירים לקערה רחבה.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה. מוסיפים לקערת האטריות. מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הסוכר ומטגנים תוך בחישה, עד שהסוכר משחים. מוסיפים את הסוכר לאטריות ומערבבים.
טורפים את הביצים ומוסיפים לאטריות. מוסיפים גם את הקמח, הפלפל השחור והמלח, ומערבבים בעדינות.
משמנים את התבנית במזולה או בשמן ומעבירים לתוכה את עיסת האטריות. אופים במשך לילה שלם בתנור שחומם מראש כמו בבישול חמין (פלטת שבת), או כשלושת רבעי שעה בחום בינוני – עד שהקוגל משחים מאוד.
כעכים מלוחים /

ביסקוצ'וס סלדוס

החומרים (ל-03 כעכים קטנים):
½ ק"ג קמח מנופה • 002 גרם מרגרינה / מחמאה • ¼ כוס שמן • 1 כוס מים • 1 שקית אבקת אפייה • 1 כפית מלח דק • 1 חלבון • 001 גרם שומשום
אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים ולשים היטב, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. מניחים לשעתיים במקרר.
מגלגלים נחשים של בצק בעובי זרת, ואז סוגרים לעיגולים קטנים או בינוניים. מסדרים על תבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
מורחים בביצה ומפזרים מעל שומשום. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 002 מעלות במשך 04 דקות.

כתבות נוספות באוכל

0

שולחן ערוך

כיסוני ענק במלית בשר זוהי לחמנייה משולשת גדולה במיוחד. הבצק פשוט ומהיר להכנה, ואפשר להכינו ללא שמרים כלל. אני בוחרת...

אוכל4 בדצמבר 2019    4 דקות
0

פ' זה לפיצה וגם לפיל

אני לא יודעת אם שמתם לב לזה, אבל לאחרונה צצות להן פיצריות בכל פינה בעיר, בדרום העיר, על דיזנגוף בצפון,...

אוכל3 בדצמבר 2019    2 דקות

כתיבת תגובה