אוכל

קלאסיקה אירופית במיטבה

אוכל7 במרץ 2019    4 דקות
0

מסעדת "קורדרו" בנווה צדק מציעה לא רק אוכל משובח, אלא גם מאפשרת לסועדיה ליהנות מיין בלי לחשוב על כל שלוק, כי מבינים כאן שבלי אלכוהול החוויה לא שלמה

קלאסיקה אירופית במיטבה
צילום: ולדי סולו

אחד הדברים שחסרים לרובנו כשאנחנו הולכים למסעדה זו החוויה הכוללת. ליהנות מיציאה שתכלול שירות טוב, הבנה של הניואנסים הקטנים באירוח, דרך אוכל שמבוצע כמו שצריך ועד למחיר. חוויה כוללת.
בשונה מלא מעט סגירות ופתיחות מקרטעות, נפתחה לאחרונה – בלוקיישן שבו שכנה מסעדת "בליני" זה 24 שנה – מסעדה חדשה בשם "קורדרו", שהפתיעה אותי לטובה.
כשנכנסנו לראשונה למסעדה היינו מעט באנטי. הכל נראה מהודר מדי, יוקרתי מדי ומעט מאיים. איזה כיף שטעינו.
העיצוב רך אבל מהודר. מרגיש כאילו נכנסתם לרגע למסעדה קלאסית ותיקה באיטליה או בצרפת. עם ספות רכות אבל נוחות לאכילה, לצד כיסאות מהודרים. קיר יינות, לצד מגש גבינות צרפתיות, עץ כהה, אורות מעומעמים, גופי תאורה וינטג', מוזיקה במינון הנכון. על הכל חשבו ב"קורדרו". על הכל.
על האירוח והניהול ועל השירות והדיוק אחראים מיכאל אוסטינובה וסרגיי סולוביוב, הבעלים לשעבר של מלון הבוטיק "עדן", שכבר אז היו ידועים בחיבתם לפרטים קלאסיים, לניואנסים מדויקים, לטעם מעודן ולשירות הכי בסטייל.
את כל הידע והאהבה הם מביאים ל"קורדרו", רק בצורה נגישה ומפנקת. וזה עובד להם ממש טוב.
מתי לאחרונה יצא לכם לשתות במסעדה כוס יין ב-35 שקל או בקבוק ב-120? כמעט לא. בעוד שבכל חמארה או בר שכונתי כוס תעלה לכם 45 ובקבוק 200 שקל, דווקא פה, במסעדה שמשדרת יוקרה ואיכות, קיבלנו את היכולת ליהנות מיין גם בלי לחשוב על כל שלוק. ההבנה שבלי יין טוב או כוסית וויסקי החוויה לא שלמה היא הבנה שחסרה היום בסצינה הקולינרית. לוא פחות מדהים – אם בא לכם לקחת איתכם הביתה יין שממש אהבתם, תוכלו לעשות זאת במחיר רצפה מגוחך. למה? כי זה מה שבא להם לעשות. לפנק.

מה אוכלים?

למטבח הפתוח ולטאבון האבן מצטרפים גם מעשנה ותנורים מיוחדים, שמהם הם מפיקים מנות קלאסיות מהמטבח האיטלקי והצרפתי עם קצת ספרדי, אבל בעיקר טעמים נקיים, קלאסיים ועשירים, שמבוצעים ביד המיומנת של השף יבגני קובל ("פושקין", "ורה", "רפאל"), שיודע להביא את הפיין לכל מנה. התפריט משלב מנות חורפיות ועשירות, לצד השפעה מקומית עם מנות קלילות יותר.
בפתיחה, טונה אדומה טרייה בעישון קר ואיטי, אנדיב טרי, אספרגוס טרי ואורוגולה (75 שקל); וטרטר דה ביף עם איולי אנשובי, צלפים וחזרת, שרי ויניגרט, ירקות שורש כבושים, חלמון מיובש, שאלוט וחרדל (64 שקל). החלמון המיובש היה בהחלט שיחוק למנה המצוינת הזו.
בשלב הבא, כשהגשם הכה בחוץ, המשכנו אל מח עצם בגריל לצד שום קונפי, קרם פטרוזיליה, כרישה ולחם קלוי (62 שקל); ביף בורגיניון מצוין (98 שקל); ומנת קוטלט של בשר בקר חתוך דק עם שקדי עגל, רוטב יין אדום ומח עצם מעושן לצד גראטן תפוחי אדמה מושלם (108 שקל). הכל פשוט היה טעים.
לקינוח הגיעה עגלת שירות עמוסה בכל טוב, ריבות ומרמלדות, שבכלל העיפו אותנו לאירופה הקלאסית.
כמובן שהתפריט כולל עוד שלל מנות ומספר ספיישלים, אבל המדהים הוא שלמרות כל ההידור והדיוק ותפריט היינות המפרגן, אין פה מנה שעוברת את ה-128 שקל, ורובן לא עוברות את ה-100. למה פה זה אפשרי ובמסעדות הרבה יותר פשוטות זה לא? זו שאלה שאנחנו צריכים לשאול את עצמנו.
מה שאני מנסה לתאר בחוויית הארוחה ב"קורדרו" זה את התחושה הזו שחווים פתאום באמצע הארוחה, תחושה של נינוחות מושלמת והנאה של ממש ממה שקורה סביב. תחושה כאילו הכל נעשה למענך, הכל מחושב מראש, ואין צורך בצעקות, הילולות וצ'ייסרים כדי להוכיח לך שאפשר ליהנות.
מקומן של המסעדות השמחות ומסעדות השוק מובטח, אבל מסעדה כזו שיודעת להעלים אותי לכמה שעות לרכות אינטלקטואלית אירופית, שנותנת לי להרגיש לכמה שעות כמו מישהי שלא הוציאה לחינם את השמלה ונעלי העקב, היא מסעדה מבורכת, ואני מחזיקה אצבעות שהיא תשרוד כי אנחנו זקוקים למסעדה כזו.
את הגינה היפהפייה של סוזן דלל והמרפסת של בליני הם מתכננים לנצל ברגע שהאביב יגיע, עם תפריט רווי מנות קיציות, בראנץ' ואפילו שוק קטן.
אנחנו מחכים לזה בציפייה רבה. בהחלט המלצה חמה ללכת.

יחיאלי 6, נווה צדק, תל אביב

כתבות נוספות באוכל

0

להרגיש אירופה בשדרה

אם גם אתם חשים בשינוי האנרגיה, הנה הלוקיישן המשתלם ביותר שמצאנו לאפריטיבו של אחרי העבודה. מסעדת "קפה אירופה" השיקה לאחרונה...

אוכל12 בספטמבר 2019    3 דקות
0

חלון מציץ לים התיכון

ספטמבר, זה תחילת שנת הלימודים, אבל גם, הפתיחה של מתחם האוכל החדש באזור יגאל אלון. את החלל שמגרב מתכוונת לייצר...

אוכל5 בספטמבר 2019    2 דקות

כתיבת תגובה