אוכל

משאלות מתוקות

אוכל3 במרץ 2019    3 דקות
0

אחרי שנתקלה בבלוג המרהיב "פיית העוגיות", מיהרה פסקל פרץ-רובין לבקר אצל ענבל לביא • התוצאה: מתכונים קלים להכנת חטיפי שוקולד מושחתים

משאלות מתוקות
צילום: פסקל פרץ-רובין וענבל לביא

ריסז קאפס

החומרים (ל-03 ממתקים קטנטנים):
לציפוי: 001 גרם שוקולד חלב קצוץ • 001 גרם שוקולד מריר קצוץ • 1 כף שמן, או חמאת קקאו מומסת
למלית: 06 גרם חמאה • 03 גרם (3 כפות) סוכר דמררה • 052 גרם (כוס) חמאת בוטנים • 001 גרם (שקית) אבקת סוכר מנופה • ¼ כפית מלח
אופן ההכנה: מניחים בקלחת הנתונה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) את שני סוגי השוקולד וממיסים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את השמן (או את חמאת הקקאו המומסת) ומערבבים.
מסדרים עטרות נייר קטנות בתבנית מיני מאפינס. נוטלים מברשת וטובלים בשוקולד המומס. מברישים את עטרות הנייר בשכבת שוקולד דקה. מכניסים למקפיא להתייצבות במשך כעשר דקות.
ממיסים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את סוכר הדמררה ומערבבים. מוסיפים את חמאת הבוטנים, מערבבים ומבשלים תוך ערבוב עד שהתערובת מתחילה לבעבע קלות. מסירים מהכיריים, מוסיפים את אבקת הסוכר והמלח ומערבבים לתערובת חלקה. מקררים עד שהתערובת אינה חמה למגע.
מוציאים את הגביעים מהמקפיא וממלאים במלית. יוצקים מעל שוקולד מומס לכיסוי ולציפוי מושלם. מחזירים אל המקפיא לעוד 03-02 דקות להתייצבות. מקלפים בעדינות את עטרות הנייר ושומרים את הריסז קאפס במקרר בקופסה אטומה.

חטיפי דופלו

החומרים (ל-8 חטיפים):
לכיפות: 08 גרם ופלים ארוכים בטעם אגוזים • 05 גרם חמאה מומסת • קורט מלח • 001 גרם (רבע כוס ועוד כף) מחית פרלינה או נוגט, בטמפרטורת החדר • 42 אגוזי לוז שלמים מולבנים
לבסיס: 4 ופלים ארוכים ברוחב 3 ס"מ בטעם אגוזים • 1 כף מחית פרלינה או נוגט
לציפוי: 001 גרם שוקולד חלב קצוץ • 001 גרם שוקולד מריר קצוץ • 2-1 כפות שמן או חמאת קקאו מומסת
אופן ההכנה לכיפות: טוחנים במעבד מזון את הוופלים לפירורים דקים. מוסיפים מחצית מכמות החמאה המומסת וקורט מלח ומערבבים לתערובת לחה. לוקחים תבנית סילקון בעלת 42 שקעים קטנים בצורת חצי עיגול (בקוטר 3 ס"מ), נוטלים מעט מהתערובת ומהדקים אותה בשכבה דקה בכל שקע. רצוי להיעזר בכף פריזאית להידוק התערובת אל הדפנות. בדרך זו יוצרים קלתיות ופל קטנות. מכניסים אל המקפיא להתייצבות והתגבשות במשך חצי שעה.
מערבבים את יתרת החמאה המומסת עם מחית פרלינה או נוגט, ממלאים במחית את כיפות הוופל שהקפאנו ונועצים אגוז שלם במרכז כל כיפה. מחזירים למקפיא לעוד שעה, להתייצבות מלאה.
לבסיס: מניחים כל ופל על הצד וחוצים אותו לאורך בעזרת סכין. מתקבלים שמונה ופלים דקיקים בעוביים. מוציאים את הכיפות הממולאות מהמקפיא, מצמידים לכל ופל שלוש כיפות ומחזירים שוב למקפיא לשעה עד להתייצבות.
לציפוי: מניחים בקלחת הנתונה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) את שני סוגי השוקולד, וממיסים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את השמן (או את חמאת הקקאו המומסת) ומערבבים.
טובלים כל חטיף בציפוי, מרימים בעזרת מזלג ומנערים קלות, כך שעודפי שוקולד יטפטפו. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אם רוצים, מעטרים את החטיפים בפסים דקים של שוקולד מומס מיתרת הציפוי. שומרים במקרר בקופסה אטומה.

כתבות נוספות באוכל

0

להרגיש אירופה בשדרה

אם גם אתם חשים בשינוי האנרגיה, הנה הלוקיישן המשתלם ביותר שמצאנו לאפריטיבו של אחרי העבודה. מסעדת "קפה אירופה" השיקה לאחרונה...

אוכל12 בספטמבר 2019    3 דקות
0

חלון מציץ לים התיכון

ספטמבר, זה תחילת שנת הלימודים, אבל גם, הפתיחה של מתחם האוכל החדש באזור יגאל אלון. את החלל שמגרב מתכוונת לייצר...

אוכל5 בספטמבר 2019    2 דקות

כתיבת תגובה