אוכל

חוויה משכרת ב"שישקו"

אוכל25 בפברואר 2019    3 דקות
0

בראנץ' שיכורים בחמארה בולגרית זו חוויה שאתם חייבים לנסות לפחות פעם אחת • השילוב הקסום של בית וחו"ל, אוכל טוב ואלכוהול במחירים שפויים יגרום לכם לחזור שוב ושוב

חוויה משכרת ב"שישקו"
צילום: אנטולי מיכאלוב

 

אין לי מושג איך אתם מעבירים את השבתות שלכם. רוב הסיכויים שאתם עושים את הדבר הלא נכון, אלא אם הייתם בבראנץ' השיכורים ב"שישקו". ולכן אני כאן, כדי לגרום לשבת שלכם להיות מושלמת כמו שהייתה השבת שלי.
הכירו את בראנץ' השיכורים של "שישקו", החמארה הבולגרית. "שישקו" קיימת כבר כמעט תשע שנים, ועדיין מצליחה לספק אנרגיה שלא קיימת באף מקום. זה שילוב קסום של בית וחו"ל, אוכל טוב ואלכוהול במחירים שפויים, ובעיקר חוויית אירוח ובילוי שגורמת לך לרצות לחזור שוב ושוב.
לבראנץ' שיכורים של "שישקו" יש חוקים. קודם כל, תגיעו במונית, אחר כך קחו איזה צ'ייסר של ערק או פורט, כי אם לא שמתם לב הגעתם לבראנץ' של שיכורים, אז תתכוננו לשתות כי מגשים של צ'ייסרים חינם מסתובבים ב"שישקו" ללא הרף.
אבל רגע, אל תגזימו עם הצ'ייסרים, בואו נרפד קצת את הקיבה קודם. מה אוכלים? אוי, המון, והכל טעים כל כך. חצי חלה של שבת נחתה מולנו לצד שמנת של פעם עם המון שמן זית, פלפל חריף אש ועגבנייה מגוררת, צלחת של סלט ביצים שמנמן גדוש בפתיתי נקניק מעושנים, ערימה של כבד קצוץ ואושר, בעיקר אושר.
בצענו נתחים גסים מהחלה וטבלנו אותם כמו פועלים מורעבים היישר בתוך השמנת, נותנים לחלה לספוג את שמן הזית הירקרק, לקבל קצת מהחריפות של הפלפל ולהתעטף בקרמיות של שמנת אמיתית, אחח איזה ביס. עולם שלם של טעמים בחומרי גלם פשוטים כל כך. לא צריך יותר.
מזלג עם סלט ביצים גס הוכנס לפה ברעבתנות ונתן לכל שבבי הנקניק המעושן להתפוצץ לנו בפה כמו חגיגת זיקוקים. ביס מהכבד קצוץ עם שבבי החזרת השלים את הכל, כאילו הם נועדו להיאכל ביחד. כל כך טעים שאני לא יכולה להעלות על הנייר כמה. הכל טרי, הכל עשוי נכון, לא שמן מדי, לא מיונזי מדי, לא טחון מדי, יש מחשבה בכל. כל ביס מעיף את החך.
מחדדים את החושים
סיבוב של מוחיטו ערק וג'ין טוניק, ואנחנו מוכנים להמשיך לאכול. רגע, מגש הצ'ייסרים מגיע לכיווננו והפעם אנחנו הולכים על זוברובקה קפואה שמחדדת לנו את כל החושים. השמש מחייכת אלינו, שמש מושלמת של שבת, ואנחנו נוגסים בידיים לוהטות בפלפל חריף ממולא בקבב רומני על המון טחינה, וזוללים חתיכות של דגים מעושנים עם אותה חלה שמסרבת להיגמר.
סלמון, הרינג וסרדינים ספרדיים, לצד איקרה מעולה, משחקים איתנו משחק – ביס מהדג ושלוק מהערק, וכולם פתאום נראים כל כך נחמדים ולמי אכפת מיום ראשון. כדי להרגיש קצת בריאים הזמנו גם צלוחית של תרד טורקי עם המון גרגירי חומוס לוהטים וצ'אנקים של גבינת טולום וסלט עלים עם סלק צלוי וגבינה כחולה, שהכניסו בנו קצת רעננות.
סיבוב צ'ייסרים נוסף, הפעם של פורט (כי בכל זאת כבר עברו שעתיים ואנחנו בנויים לקינוח). בעודנו מפנטזים על שנ"צ, הגיע הקינוח בצורת עוגת גבינה עשירה עם קרם קרמל מלוח וקראק פאי מושחת רווי חמאה וסוכר לצד קצפת טהורה ממתיקות.
השבת של "שישקו" היא יותר ממושלמת, ולא רק בגלל האוכל המעולה – כזה אפשר למצוא במקומות נוספים – אלא גם בגלל השפיות במחירים. לא עוד דילים שמכריחים אותך להזמין במינימום. לא עוד מנות ב-90 שקל או דרינקים של צהרי יום ב-50 שקל. פה תוכלו להזמין מה שבא לכם וכמה שבא לכם.
יש פה דרינקים גם ב-30 ו-38 שקל, ויש פה מנות ב-21 שקל עד 78 שקל. וזה עוד בלי הצ'ייסרים שמחולקים חינם כל רבע שעה. אי אפשר שלא ליהנות, אי אפשר שלא לפרגן. ובהחלט חובה לנסות. רק תזמינו מראש.

הר סיני 2, תל אביב, 073-7576221

כתבות נוספות באוכל

0

שנהיה לראש

סלק החומרים: צרור עלי מנגולד (סלק ירוק) • 3-2 ביצים, טרופות • ¼ כפית מלח • 2 כפות מים אופן...

אוכל22 בספטמבר 2019    3 דקות
0

הסוד של הבית התאילנדי

את מסעדת "בית תאילנדי" כולם מכירים, ועכשיו הבעלים שכללו את הקונספט - ומזמינים לחוויה תאילנדית אישית ופרטית. "קואה קון לק"...

אוכל22 בספטמבר 2019    3 דקות

כתיבת תגובה