אוכל

שניים סינים

אוכל14 בפברואר 2019    3 דקות
0

על חורבות "דה באן" בשוק הכרמל, פתחו האחים שי ואייל קיציס את "צ'יינה קלאב", בר אוכל לא שגרתי • המטבח פתוח, המנות זורמות, השירות מתוקתק והלוקיישן נכון • חבילה ארוזה היטב, שמייצרת חוויה מלאה

שניים סינים
"צ'יינה קלאב". טכניקות מגוונות

אחרי שסגרו את "דה באן" ופתחו את שיפודיית "כרמל", חזרו האחים שי ואייל קיציס לפני כחודשיים למתחם שוק הכרמל, כדי לפתוח על חורבות "דה באן" את "צ'יינה קלאב", בר אוכל שמשלב מטבח סיני קלאסי עם השפעות יפניות וחומרי גלם מקומיים. כבר נשמע כמו משהו שחייבים לטעום.
לזכותם של האחים קיציס ייאמר, שגם ב"דה באן" הם ידעו לספק מוצר מעניין, מקורי ולא בנאלי, מהראמן המעולה (שנשאר בגרסה מעט שונה גם בנוכחי) ועד מילויים מעניינים לבאנים. גם פה הם משתחררים מהצורך לאנוס את המטבח הסיני ולרכך אותו לחך הישראלי, ומבינים שהסועד הישראלי אומנם נודניק ועקשן, אבל כבר מסוגל לאכול דברים לא שגרתיים. בעקבות זאת, תוכלו למצוא ב"צ'יינה קלאב" טכניקות הכנה מגוונות, כולל שימוש מעניין בכבישה והתססה, שמביאות טעמים פחות מוכרים ויותר חזקים למנות, לצד שימוש בחומרי גלם מהשוק, שעליהם הולבשו טעמים סיניים. לכן, לא מפתיע לראות בתפריט עגבניות מגי, תפוחי אדמה וחציל, לצד פלפל סצ'ואן או חומץ שחור.
התפריט בנוי ממגוון מנות קטנות (48-21 שקל) ובינוניות (94-59 שקל), שנועדו לאכילה כיפית על הבר. זה לא מקום לארוחת ערב ערוכה, אבל בהחלט מקום לדרינק ולשעה של אוכל טוב. יש לא מעט מנות נטולות בשר בתפריט, שחלקן יעיפו את הסכך גם לזוללי הבשר, כגון מאפו טופו – טופו משי עם שמן צ'ילי, שעועית רחבה ושחורה מותססת, כוסברה, בצל ופלפל סצ'ואני; או צלחת החצילונים הסיניים "צ'ינקיאנג", שמוגשים ברוטב סויה, צ'ילי, מחית שומשום, שפע כוסברה ובוטנים, ופשוט נמסים בפה.
הראמן האהוב מ"דה באן" נשאר בגרסה שונה, עם אותו בסיס, בעיקר עצמות בקר, עוף ודגים מעושנים, ומעל – קציצת עוף יפנית עשויה כמו טרין, עם גזר צלוי, בצל ירוק, ביצת חופש בסויה, אבקת נורי ושמן שום שחור.
בין המנות הראשונות: סלט תפוח אדמה יפני, עם קליפות תפוחי אדמה מטוגנות, בצל סגול, מלפפונים, מיונז יפני שמכינים במקום ושמן שום שחור / טלה בכמון שנג'יאנג, עם אטריות אורז, כוסברה, ליים, צ'ילי ובצל סגול / סשימי דג ים בסגנון הונג קונג, עם עור פריך וכוסברה / חציל סיני ופלפלים ירוקים חריפים במילוי עוף וסויה.
בין העיקריות: כרמל דאק – שוק אווז עם רוטב הויסין, פלפל שחור, מלפפון, בצל ירוק ופיתה (שימו לב להשפעת השוק) / ספרייבס טלה שינג'יאנג, עם כמון, אטריות אורז, בצל סגול, כוסברה, ליים וצ'ילי / לברק שלם מאודה, עם שעועית שחורה מותססת, ג'ינג'ר, באק צ'וי וכוסברה / מרק וון טון, באק צ'וי, כרוב לבן ושמן צ'ילי – ועוד שלל של מנות שכמעט את כולן שווה לטעום, אז בהחלט חייבים לקפוץ לפה בכמה סיבובים.
אני אוהבת מקומות שלא מפחדים להעז. פה, ב"צ'יינה קלאב", מצליחים האחים קיציס להביא את כל הקיטש העיצובי הסיני (הרבה אדום וירוק, ציורים וסמלים) ותפריט צבעוני ולא מתחנף, לכדי חבילה אחת ארוזה היטב, שמייצרת חוויה מלאה. המטבח פתוח, המנות זורמות, השירות מתוקתק והלוקיישן נכון. אם אתם חובבי אוכל, בעיקר מהמטבח האסייתי, זה מקום שחובה לעצור בו.

צ'יינה קלאב – הלל הזקן 18, תל אביב,
טל' 03-6044725

כתבות נוספות באוכל

0

להרגיש אירופה בשדרה

אם גם אתם חשים בשינוי האנרגיה, הנה הלוקיישן המשתלם ביותר שמצאנו לאפריטיבו של אחרי העבודה. מסעדת "קפה אירופה" השיקה לאחרונה...

אוכל12 בספטמבר 2019    3 דקות
0

חלון מציץ לים התיכון

ספטמבר, זה תחילת שנת הלימודים, אבל גם, הפתיחה של מתחם האוכל החדש באזור יגאל אלון. את החלל שמגרב מתכוונת לייצר...

אוכל5 בספטמבר 2019    2 דקות

כתיבת תגובה