אוכל

מאפה ברגע

אוכל14 בפברואר 2019    3 דקות
0

יש לכם שאריות בצק שמחכות במקפיא? קבלו שני מתכונים קלים להכנה

מאפה ברגע
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ

פשטידת תרד וגבינה / ספנקופיטה

הפשטידה הזו, שנפוצה במטבח היווני, היא אחת האהובות עליי. זו לא רק פשטידה טעימה, אלא היופי בה הוא שלמרות פשטות הכנתה מתקבל מאפה עשיר ומתפצח בפה, עם מלית מצוינת של גבינה ותרד.

החומרים (לתבנית 72X03 ס"מ, 01-8 מנות):
1 ק"ג עלי תרד טרי, שטופים, מיובשים וקצוצים דק • 052 גרם גבינה בולגרית מפוררת • 052 גרם גבינת קשקבל מגוררת
• 3 כפות שמן זית • 3 ביצים • מלח ופלפל שחור לפי הטעם • ½1 חבילות (051 גרם) חמאה מומסת • 01 עלי פילו מלבניים
אופן ההכנה: מבשלים את עלי התרד במים במשך כדקה. מסננים היטב וסוחטים בכפות הידיים תוך לחיצה. חותכים אותם לרצועות או מפוררים בידיים ומניחים בקערה.
מוסיפים את הגבינות, שמן הזית, הביצים, המלח והפלפל השחור. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. מניחים בצד.
מברישים את התבנית בחמאה המומסת. מניחים עלה פילו, מברישים בחמאה ומניחים עלה נוסף. מברישים שוב ומניחים עלה שלישי ורביעי. חשוב מאוד לאפשר לשוליים לגלוש אל מחוץ לתבנית. נוטלים עלה נוסף, מקפלים אותו ומניחים אותו על שאר העלים, לריפוד נוסף וייצוב הפשטידה.
מעבירים את המלית המוכנה על בסיס העלים ומשטחים ומחליקים היטב. מקפלים את העלים שגלשו מחוץ לתבנית על המלית ומברישים בחמאה.
נוטלים עלה בצק נוסף ומניחים אותו על פני המלית, ומברישים בחמאה. מכסים בעלה נוסף, מברישים ומניחים שוב עלה על עלה תוך כדי הברשה, עד גמר העלים. דוחסים תוך קיפול קל את שאריות העלים בין המאפה לתבנית, ומורחים היטב בחמאה את פני המאפה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 081 מעלות במשך כשעה, עד לקבלת גוון חום זהבהב. מגישים חם.

שבלול בצק ממולא בבשר / פסטל קון קארנה

זו מנה המוגשת בדרך כלל בימי שבת במטבח הבולגרי והספרדי-ירושלמי. במקור מכינים שבלול אחד גדול המונח במרכז השולחן, אך הפעם בחרתי להכין שבלולים בינוניים להגשה אישית.

החומרים (ל-21-01 שבלולים בינוניים):
¼ כוס שמן • 2 בצלים גדולים קצוצים דק • 004 גרם בשר בקר (צוואר) טחון דק • מלח ופלפל, לפי הטעם • ¼ כפית קינמון • 001 גרם צנוברים • 1 ביצה + 1 ביצה (טרופות) • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה • 1 חבילה (004 גרם) בצק עלים קנוי (אפשר להשתמש בבצק פילאס) • ½ כוס שומשום • 1 כף קצח
אופן ההכנה: מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר, מפוררים ומטגנים עד שהוא משנה צבע לאפרפר. מכסים את המחבת ומבשלים 7-6 דקות על להבה בינונית לספיגת הנוזלים. מוסיפים מלח, פלפל וקינמון ומטגנים 2-1 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים צנוברים, ביצה ופטרוזיליה ומערבבים.
מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה דק ומלבני. מחלקים למספר החלקים הרצוי (21-01), מניחים לאורך כל חלק בצד הקרוב אליכם את המלית ומגלגלים לגלילה ארוכה. יוצרים מהגלילה צורת שבלול (ספירלה), ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. בדרך זו מכינים את כל יתר הבצק והמלית.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים בתוכה את שבלולי הבצק במרווחים האחד מהשני. הקפידו על מרווחים, משום שהבצק תופח והשבלולים עלולים להתחבר. מברישים את השבלול בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום וקצח. אופים בתנור שחומם מראש ל-052 מעלות במשך כ-01 דקות. מנמיכים את החום ל-002 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-03 דקות. מוציאים ומצננים.

כתבות נוספות באוכל

0

קולעות למטרה

חלת גפן החומרים (לחלה אחת): • 055 גרם (4 כוסות) קמח לבן • 061 מ”ל (1 כוס) יין אדום •...

אוכל10 באוקטובר 2019    5 דקות
0

קפה תרבות

אני פריקית של בתי קפה. אני יכולה לשבת שעות עם אספרסו ולבהות באנשים ברחוב, להמציא עליהם סיפורים וליהנות מסגנון הלבוש...

אוכל10 באוקטובר 2019    4 דקות

כתיבת תגובה