אוכל

בואי חלה

אוכל10 בפברואר 2019    4 דקות
0
בואי חלה
צילום: פסקל פרץ-רובין

Iפסקל פרץ-רובין׀ 

חלה עגולה

במתכון זה השתמשתי בקמח לבן, אך אפשר להחליף אותו בקמח מלא, או לשלב בין שני סוגי הקמח. כאשר משתמשים בקמח מלא, חשוב להוסיף נוזלים נוספים, כמעט עוד כוס מים. את הסוכר הלבן אפשר להחליף במתכון בסוכר חום.
החומרים (לחלה אחת):
1 ק"ג קמח לבן מנופה • 54 מ"ל (3 כפות) שמן • 1 ביצה • 05 גרם מחמאה או מרגרינה (או ½ כוס שמן קנולה) • 1 כפית מלח • 05 גרם שמרים טריים • 08 גרם (4 כפות) סוכר או 2 כפות דבש ו-2 כפות סילאן • 006-084 מ"ל (2-½2 כוסות) מים
להברשה:
1 ביצה טרופה
לעיטור:
½ כוס תערובת פיצוחים (ג'עלה)
אופן ההכנה:
מניחים קמח בקערת מערבל, יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה שמן, ביצה, מחמאה (או שמן) ומלח. מפזרים מסביב שמרים וסוכר.
מערבלים עם וו לישה במהירות בינונית. מוסיפים מים בהדרגה ותוך הגברת המהירות. מפסיקים כשמתקבל בצק רך וגמיש הניתק מדופנות הקערה.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
מעבדים מעט את הבצק כדי להוציא את האוויר. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומגלגלים כל חלק לגליל ארוך. כורכים אותם זה בזה כבורג וסוגרים לטבעת. מניחים בתבנית אפייה משומנת ומשהים כ-02 דקות להתפחה. בעזרת מספרים אפשר לגזור ולעטר את החלה.
מברישים בביצה ובוזקים מעל את תערובת הפיצוחים. מתפיחים עוד כ-01 דקות. אופים בתנור שחומם מראש ל-081 מעלות, במשך 03-52 דקות עד להשחמה. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.

לחמניות שום מתובלות בפטרוזיליה או רוזמרין

החומרים (לתבנית בקוטר 42 ס"מ):
3 כוסות קמח מנופה • 1 כף שמרים מיובשים
1 כף סוכר או דבש • ¼ כוס שמן • 1 כוס מים פושרים • ½ כפית מלח
להברשה:
ביצה טרופה + 3-2 טיפות שמן
לתערובת עשבי התיבול והשום:
½ כוס שמן זית מעולה • 6 גבעולי פטרוזיליה או 4 ענפי רוזמרין, קצוצים דק • 6 שיני שום קצוצות דק • מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מניחים בקערת מערבל חשמלי את הקמח, השמרים, הסוכר והשמן, ומתחילים בלישה עם וו לישה, תוך הוספה הדרגתית של המים. לשים במשך כשתי דקות עד שהבצק אחיד וחלק. מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד את הבצק כארבע דקות נוספות.
משהים לתפיחה במקום חמים במשך כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק ל-41-21 חלקים שווים, יוצרים מכל חלק רצועה בעובי ½1 ס"מ ומגלגלים את הרצועה לשבלול. בדרך זו מכינים את כל החלקים.
מסדרים את לחמניות השבלול בתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה, כשהן צמודות אחת לשנייה (ניתן לעצב את הלחמניות לכדורים קטנים, שאותם מסדרים בתבנית). מניחים במקום חמים להתפחה במשך 01 דקות.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (081 מעלות) במשך 52-02 דקות, או עד אשר קיסם הננעץ במרכז הלחמניות יוצא נקי ויבש. מוציאים ומצננים על רשת ברזל.
מערבבים בקערית את עשבי התיבול, השום ושמן הזית. נוטלים מהתערובת בעזרת מברשת ומברישים היטב את הלחמניות בעודן חמות. שופכים על פני הלחמניות את שארית התערובת. מגישים פושר למרכז השולחן, והסועדים מוזמנים לבצוע את הלחמניות המחוברות והמתובלות.

לחמניות פינוק

אני אוהבת לאפות לחם או לחמניות לכל ארוחה חגיגית. גם בארוחה זוגית לא כדאי לוותר על אפייה ולהגיש לחמניות מתוקות, שניחוחן ימלא את הבית וייצור אווירה שמחממת את הלב.
החומרים (לכ-82-42 יחידות קטנות):
1 ק"ג קמח מנופה • 05 גרם שמרים לחים •
½ כוס סוכר • ½ כוס שמן • 1 כף סילאן • 2 כפות מחמאה או מרגרינה • 1 כפית מלח
1 ביצה • ½2-3 כוסות מים פושרים
להברשה:
1 ביצה טרופה
לבזיקה:
½ כוס שומשום • ¼ כוס קצח • 1 כפית תערובת עשבי תיבול מיובשים (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה קמח, שמרים, סוכר, שמן, סילאן, מחמאה או מרגרינה, מלח וביצה. מוסיפים את המים בהדרגה, תוך כדי לישה, ולשים עד שהבצק אחיד וחלק. משהים לתפיחה במקום חמים.
מחלקים את הבצק ל-82-42 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור עגול קטן (במקרה שבוחרים להכין צורה אחרת, מספר הלחמניות ישתנה בהתאם לגודל ולצורה). מעצבים לצורת לחמנייה עגולה.
מניחים את הלחמניות בתבנית משומנת. מורחים עליהן ביצה טרופה ובוזקים מעל שומשום. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (002 מעלות) במשך כ-52 דקות.

כתבות נוספות באוכל

0

שנהיה לראש

סלק החומרים: צרור עלי מנגולד (סלק ירוק) • 3-2 ביצים, טרופות • ¼ כפית מלח • 2 כפות מים אופן...

אוכל22 בספטמבר 2019    3 דקות
0

הסוד של הבית התאילנדי

את מסעדת "בית תאילנדי" כולם מכירים, ועכשיו הבעלים שכללו את הקונספט - ומזמינים לחוויה תאילנדית אישית ופרטית. "קואה קון לק"...

אוכל22 בספטמבר 2019    3 דקות

כתיבת תגובה