אוכל

אהבה בריאה

אוכל27 בינואר 2019    2 דקות
0

"לאבאיט" בדיזנגוף מיצבה את עצמה כמקום טרנדי, צבעוני וטעים, בזכות תפריט משובח שיצרו השף איציק ברבי עם מאסטרית מזונות-העל אומינה קדמי • גם אם אתם לא טבעונים, מובטחת לכם חוויה ממכרת

אהבה בריאה
צילום: מארק אורן

זה מכבר ידוע ש"לאבאיט" יודעים לייצר סחורה טובה. רשת בתי הקפה הזו מיצבה את עצמה כמקום טרנדי, צבעוני וטעים, אבל כזה שיודע להיות גם בריא וטעים.
תמיד ניסיתי להבין את סוד ההצלחה של הסניף הדיזנגופי, אשר התמקם בפינת ז'בוטינסקי, ששנים נחשבה למקוללת וברגע שלאבאיט נכנסו אליה פרחה ושגשגה.
אולי זה הקפה האורגני המעולה או הדיוק במנות הצבעוניות הבריאות שהצליחו לתת מענה טעים לכל הסביבה.
כך או כך, לאחרונה החליטו ב"לאבאיט" לעשות שינוי בגישה ובתפריטים של הסניף הדיזנגופי, ולוותר על הבשר לטובת מנות צמחוניות וטבעוניות, עם שלל מרכיבי סופר-פוד שיצרו יחד השף הרשתי איציק ברבי עם מאסטרית מזונות-העל בישראל – אומינה קדמי.
הגענו בצהרי היום. שמש מגניבה החליטה לצוץ לה, אז ניצלנו את העניין כדי להתנחל במרפסת ולצפות באנשים מגניבים משוטטים להם וליהנות מזה שאנחנו לא עובדים.
אחרי סיבוב קפה מצוין וגרנולה-בר מדהימה שעוררה את התיאבון, התחלנו לאכול.
המשכנו עם ראפ כוסמת עם קרם סלק, פלפל קלוי וטופו במחבת עם כורכום (44 שקל). מדהים איך שילוב נכון של ירקות ועבודה נכונה עם טופו יכולים לייצר כריך עסיסי מלא טעמים וטבעוני לחלוטין.
גם מנת הסופרבול לאבאיט – אורז מלא עגול עם כרובית, בטטה ועגבנייה צלויה (48 שקל) – העיפה אותנו. הכי אוכל מנחם שתוכלו לחשוב עליו מצד אחד, רק בלי השחיתות ועם המון בריאות. גם כריך לביבות מנגולד ועדשים (38 שקל) הרגיש כמו כריך פועלים כיפי ומתובל. סלט אבוקדו, טופו, תפוח אדמה עם חסות, בוטנים וטחינה אסיאתית (53 שקל) – הוכיח שסלט זו לחלוטין מנה משביעה ומעניינת לכל דבר, ושעדיין אפשר להפתיע אותי עם סלט לא שגרתי. גם קראנצ'י, גם ספייסי וגם מלא בדברים טובים.
סגרנו את הארוחה המדהימה עם לאטה מאצ'ה (18 שקל) ושייק סופר-פוד ירוקים ואדומים (38 שקל). הרגשנו הכי בריאים שיש והיה לנו חשק לסיים את הארוחה הזו באותו מוד.
נכון שבקריאה ראשונה, אם אתם לא טבעונים אתם מעקמים את האף, אבל זו המטרה של הכתבה. טעים שם. יודעים להכין אוכל ב"לאבאיט" והוא בנוי מיופי של חומרי גלם, שטופלו בידי אנשים שיודעים לעבוד איתם ולא לגרום לאוכל להיראות משעמם ותפל. זה מה שאני אוהבת ב"לאבאיט" – יש צבע, יש חיים, יש טעם. זה אחד המקומות היחידים שיודעים להכין אוכל טבעוני בלי לעשות מזה רעש אלא פשוט להיות.
בתפריט החדש הם חזרו לבסיס של המטבח הישראלי – הרבה טחינה, שמן זית, ירקות טריים, מיני ירוקים, אורז מלא, קינואה, קטניות ואגוזים ושלל של גידולים מרחבי הארץ. אוכל ישראלי טוב. בהחלט שווה קפיצה ואז תחליטו. על הקפה המעולה שלהם שלא תעזו לוותר.

לאבאיט – דיזנגוף 232, תל אביב,
טל' 03-5446470

כתבות נוספות באוכל

0

סודות הגרעין האפגני

פלוב זומרוד/ אורז עם תרד והל אם מגישים את האורז בארוחה לא בשרית, אפשר ללוות אותו עם יוגורט עיזים. החומרים...

אוכל11 בנובמבר 2019    3 דקות
0

טעימות בסטייל

אחת החוויות הקולינריות שעל כל חובב אוכל להתנסות בה, ורצוי פעמים רבות, היא ארוחת טעימות. כלומר, ארוחה שבה תקריבו את...

אוכל10 בנובמבר 2019    3 דקות

כתיבת תגובה