אוכל

מתוקה מהחיים

אוכל27 בינואר 2019    4 דקות
0

קאפקייקס תמרים, טארט טאטן עם תפוחי עץ ועוגת תפוחים ואגוזים • שלושה מתכונים נפלאים לאירוח

מתוקה מהחיים
צילום: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ, אנטולי מיכאלו

קאפקייקס תמרים

החומרים (ל-61-41 קאפקייקס, בהתאם לגודל עטרות הנייר):
51 תמרים מסוג מג'הול • 05 גרם חמאה או מחמאה, מרגרינה או שמן • ½1 כוסות מים חמים • 1 כוס קמח מנופה • ½ כוס קמח מלא מנופה • ½ כפית אבקת אפייה • 1 כפית סודה לשתייה • ¼ כפית ציפורן טחונה • ¼ כפית קינמון טחון • 1-¾ כוס סוכר דמררה או סוכר חום • 1 כף טחינה גולמית • 1 כפית תמצית וניל משובחת • 1 ביצה • 001 גרם אגוזי מלך קלויים וגרוסים
לעיטור: 2 כוסות קצפת מוכנה • סוכריות, אגוזים קצוצים או אבקת סוכר
אופן ההכנה: מגלענים את התמרים וחותכים לפיסות בינוניות. מניחים בקערה. מוסיפים את החמאה, יוצקים את המים החמים, מערבבים וממיסים יחד.
מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הקמח המלא, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הציפורן והקינמון. מוסיפים אל הקערה את התמרים על נוזליהם, בהדרגה ותוך כדי בחישה בכף עץ.
מוסיפים את הטחינה הגולמית, תמצית הווניל, הביצה והאגוזים. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
מסדרים את עטרות הקאפקייקס בתבנית תנור. משמנים אותן קלות בתרסיס או מברישים במעט חמאה מומסת. מעבירים את עיסת הבצק לשקית זילוף או משתמשים בשתי כפות. ממלאים את העטרות בבצק עד ל-¾ מגובה עטרות הקאפקייקס.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (081 מעלות) במשך כ-02-51 דקות ומצננים.
מעבירים את הקצפת לשקית זילוף בעל צנתר משונן ומזלפים תלוליות על כל הקאפקייקס. מעטרים באגוזים גרוסים, בסוכריות או בעיטורי סוכר (אפשר להסתפק בעיטור של אבקת סוכר או בקצפת).
טארט טאטן

החומרים (למחבת בקוטר 28 ס"מ):
לבצק: ¼1 כוסות קמח מנופה • ½ כפית מלח • ½ כפית סוכר • 511 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות • ¼ כוס מי קרח
למלית: 6 תפוחי עץ •¾ כוס סוכר • 3 כפות מים קרים • 06 גרם חמאה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה: מעבדים במעבד מזון עם להב פלדה את הקמח, המלח והסוכר. מוסיפים חמאה ומעבדים במשך 01 שניות עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים בהדרגה מים ומעבדים במשך כ-03 שניות, רק עד קבלת בצק אחיד.
יוצרים מהבצק כדור, משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך שעה לפחות.
מכינים את המלית: מקלפים את התפוחים וחותכים לרבעים. שומרים חצי תפוח למרכז הטארט.
שמים במחבת את המים והסוכר ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים עד שהסוכר משחים. לא מערבבים, רק מטלטלים קלות את המחבת מדי פעם. מסירים מהאש, מכניסים חמאה ומערבבים.
מניחים חצי תפוח במרכז המחבת ומסדרים סביבו בחפיפה רבעים, כשהחלק העגול כלפי מטה. מבשלים כ-02 דקות על אש קטנה, עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעיגול על משטח מקומח, בקוטר מעט גדול מהמחבת. מסדרים את הבצק מעל התפוחים ודוחפים את השוליים פנימה.
מכניסים את המחבת (אפשר לעטוף את הידית בנייר כסף) לתנור שחומם מראש ל-091 מעלות, ואופים במשך 02-51 דקות, עד להשחמה. מוציאים מהתנור ומניחים על רשת במשך כ-51 דקות.
מצמידים למחבת צלחת הגשה והופכים את הטארט. מגישים מיד.

עוגת תפוחים עסיסית

החומרים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):
½ 2 כוסות תפוחי עץ חמצמצים מסוג גרני סמית, מנוקים מליבות וחתוכים לקוביות • 001 גרם צימוקים • ½ כוס יין אדום מתוק • 2 כפות קוניאק • 3 ביצים • 1 כוס סוכר • 1 כוס שמן • 2 כוסות קמח מנופה • 1 שקית אבקת אפייה •¾ כוס אגוזי פקאן מסוכרים או אגוזים, קצוצים גס
לעיטור: ½ כוס סוכר חום • ½ כפית קינמון טחון • ½ כוס פיסטוקים גרוסים
אופן ההכנה: בקערה רחבה מערבבים את קוביות תפוחי העץ עם הצימוקים, היין והקוניאק. משהים כרבע שעה.
במערבל טורפים את הביצים, הסוכר והשמן לתערובת אוורירית, ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה.
מבליעים את אגוזי הפקאן ותערובת התפוחים בעיסת הבצק. מעבירים את עיסת הבצק לתבנית ומשטחים. בוזקים על פני העוגה את הסוכר והקינמון ומפזרים את הפיסטוקים.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (081 מעלות) במשך כ-04 דקות ומצננים.

כתבות נוספות באוכל

0

סודות הגרעין האפגני

פלוב זומרוד/ אורז עם תרד והל אם מגישים את האורז בארוחה לא בשרית, אפשר ללוות אותו עם יוגורט עיזים. החומרים...

אוכל11 בנובמבר 2019    3 דקות
0

טעימות בסטייל

אחת החוויות הקולינריות שעל כל חובב אוכל להתנסות בה, ורצוי פעמים רבות, היא ארוחת טעימות. כלומר, ארוחה שבה תקריבו את...

אוכל10 בנובמבר 2019    3 דקות

כתיבת תגובה