אוכל

נתח שוק

אוכל27 בדצמבר 2018    3 דקות
0

מתכון פשוט וקל להכנת פסטרמה ביתית נפלאה, בלי חומרים משמרים או תוספות לא רצויות

נתח שוק
צילום: פסקל פרץ-רובין

השבוע, במהלך מסע קניות שגרתי באחת מהרשתות הגדולות בעיר מגוריי, הופתעתי מהתור הארוך במחלקת הנקניקים. כשהתקרבתי לראות על מה ההתלהבות, ראיתי שעל משטח שולחן ארוך הונחו 6-5 סוגים שונים של פסטרמה במחיר מבצע מיוחד. כשחזרתי הביתה עם שלל הקניות, ידעתי בדיוק במה יעסוק המדור שלי השבוע. החלטתי להציע לכם להכין פסטרמה בבית. הכנתה פשוטה ולא מורכבת, ממש מביך לקרוא לזה מתכון. הכנת פסטרמה ביתית תחסוך לכם כסף, והכי חשוב: תקבלו נתח נפלא, מיוחד וטעים.
לצד הפסטרמה בחרתי להציע לכם להכין סלט בורגול מרענן.
פסטרמה ביתית מתובלת

החומרים:
1 כף פפריקה • 1 כף מלח • 1 כף סוכר (אפשר דבש) • ½ כף פלפל שחור ולבן • 1 כף רוטב טריאקי או רוטב צ'ילי מתוק/חריף
• 1 כוס מים • 1 חזה הודו טרי
לציפוי:
• 3-2 כפות סילאן או דבש • 1 כף פלפל שחור גרוס • 1 כפית פלפל שטה גרוס • 2 כפיות חרדל דיז'ון • 4 כפות שמן זית • ½ כפית מלח גס
אופן ההכנה: מניחים בקערה פפריקה, מלח, סוכר, פלפל שחור ולבן, רוטב טריאקי ומים. מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
מניחים חזה הודו בקערה. מעסים ומכסים אותו בבלילה. סוגרים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך יום שלם. רצוי מדי פעם לסובב את הנתח בנוזלי הבלילה, ולדאוג שהוא יצופה היטב (אפשר להכניס את כל הנוזלים המתובלים לתוך שקית קוקי גדולה יחד עם חזה ההודו. מנערים ומצפים היטב את נתח החזה, סוגרים את השקית ושומרים בקערה במקרר).
בצלוחית נפרדת מערבבים את כל חומרי הציפוי. מוציאים את נתח ההודו מהמשרה, מניחים אותו על משטח עבודה ומצפים ומעסים אותו היטב בבלילת הציפוי.
מניחים רשת ברזל בתבנית אפייה ועליה מניחים את נתח ההודו המצופה. אופים בתנור שחומם מראש ל-002 מעלות במשך 02-51 דקות. מנמיכים את החום ל-071 מעלות ואופים עוד 52-02 דקות. מגישים חם או קר.

סלט בורגול ירוק

תוספת מהירה ועשירה בעשבי תיבול, המתאימה להגשה חגיגית. ניתן להוסיף רימונים, פירות מיובשים וכדומה.
החומרים (ל-6-4 מנות):
3 כפות שמן זית • 1 בצל סגול גדול קצוץ דק • ¾ כוס חמוציות • 1 כוס בורגול (מושרה במים שעה ומסונן) • ¾ כוס אגוזים גרוסים • 1 פלפל ירוק קצוץ דק (לא חובה) • ¾ כוס בצל ירוק קצוץ דק • ¼ כוס נענע קצוצה • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה • ¼ כוס בזיליקום קצוץ • ¼ כוס כוסברה קצוצה • מלח ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:
מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים חמוציות ומאדים תוך כדי ערבוב 4-3 דקות.
מוסיפים בורגול, פלפל ותבלינים, מערבבים ומטגנים יחד 4-3 דקות. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
מוסיפים בצל ירוק, אגוזים גרוסים, עשבי תיבול, מלח ופלפל – ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

כתבות נוספות באוכל

0

שנהיה לראש

סלק החומרים: צרור עלי מנגולד (סלק ירוק) • 3-2 ביצים, טרופות • ¼ כפית מלח • 2 כפות מים אופן...

אוכל22 בספטמבר 2019    3 דקות
0

הסוד של הבית התאילנדי

את מסעדת "בית תאילנדי" כולם מכירים, ועכשיו הבעלים שכללו את הקונספט - ומזמינים לחוויה תאילנדית אישית ופרטית. "קואה קון לק"...

אוכל22 בספטמבר 2019    3 דקות

כתיבת תגובה