אוכל

עוד חוזר הטיגון

אוכל13 בדצמבר 2018    3 דקות
0

הכינו את המחבתות. לאור בקשת הקהל, מתכונים אתניים מתוקים מהמטבח הים תיכוני

עוד חוזר הטיגון
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

זנגולה/ עוגיות לוליניות

עוגיות הזנגולה מטוגנות וטבולות בסירופ, והן אופיינית למטבחי עיראק, כורדיסטן ולבנון. להכנתן דרושה מיומנות, אך הן בהחלט ברות-ביצוע. בדרך כלל מזלפים את הבצק הדליל בשקית זילוף מקצועית, בעלת צנתר עגול דק. פתרון ביתי ופשוט הוא שימוש בשקית ניילון קשיחה בגודל 4A, כזו שמכניסים בה דפים בבית ספר. ממלאים את השקית בבצק, ובעזרת מספרים חותכים את אחת הפינות. כך מקבלים שקית זילוף בהשקעה כספית מינימלית. אפשר כמובן להשתמש בבקבוק לחיץ, מרוקן מתכולה ונקי.
החומרים (ל-52-02 עוגיות):
51 גרם שמרים • ¼2 כוסות מים פושרים • 1 כף סוכר • ¼3 כוסות קמח מנופה • שמן לטיגון
לסירופ: ½1 כוסות מים • 2 כוסות סוכר • 2 כפות מיץ לימון • ½ כפית קינמון או מי ורדים

אופן ההכנה: ממיסים את השמרים ברבע כוס מים ומוסיפים כף סוכר. מערבבים ומניחים במקום חמים למשך 51 דקות לערך לתסיסה.
מעבירים את הבלילה לקערה, ותוך כדי טריפה מהירה מוסיפים שתי כוסות מים. מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים לטרוף במהירות, עד שהבלילה אחידה וסמיכה. מכסים את הקערה ומשהים אותה במקום חמים במשך כשעה וחצי.
טורפים היטב את הבלילה בשנית ומשהים במקום חמים חצי שעה נוספת. חוזרים על השלב הזה עוד פעמיים, עד שמתקבל מרקם אוורירי ועדין.
הכנת הסירופ: שמים בסיר קטן את המים, הסוכר ומיץ הלימון, מערבבים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-52 דקות. מוסיפים לסיר את הקינמון (או מי הוורדים) ומבשלים חמש דקות נוספות על להבה נמוכה. מצננים.
יוצקים לסיר רחב שמן בגובה 7 ס"מ לפחות ומחממים. טורפים שוב את הבלילה, נוטלים ממנה מצקת ומעבירים לשקית זילוף. מזליפים את הבלילה בצורת סליל לולייני, ומטגנים בשמן עד הזהבה משני הצדדים.
מוציאים את העוגיות ומניחים על נייר סופג. טובלים את העוגיות בסירופ הקר, בעודן חמות, ומוציאים מיד. מגישים חם או קר.

זלאבייה,
לוקומדס/ בצקניות בסירופ

הזלאבייה הן בצקניות אופייניות למטבח התימני, המצרי והלבנוני. הן מזכירות גם את הבומייאלוס, אך צורתן עגולה פחות ולא סימטרית ומרקמן פחות דחוס.
להגשתן יש המסתפקים רק בפידור במעט אבקת סוכר, אחרים מגלגלים אותן בסוכר או שמכינים להן סירופ סוכר מתובל במי זהר או במי ורדים, ויש שבוזקים עליהן שומשום ו/או סוכריות צבעוניות.
החומרים (ל-52-02 עוגיות):
3 כוסות קמח מנופה • 2-¼2 כוסות מים פושרים • 1 כף גדושה שמרים טריים
• 2 כפות סוכר • שמן לטיגון
לסירופ: 2 כוסות (004 גרם) סוכר • ½1 כוסות מים • 1 כף מיץ לימון • 2 כפות מי ורדים או קינמון טחון
לבזיקה: אבקת סוכר, גרגרי סוכר מתובל במעט קינמון
אופן ההכנה: ממיסים את השמרים ברבע כוס מים פושרים ומוסיפים את הסוכר. מערבבים ומניחים במקום חמים עשר דקות, עד שהתערובת תוססת.
מעבירים את תערובת השמרים לקערה ומוסיפים את יתרת המים, תוך כדי ערבוב מהיר במטרף.
מוסיפים בהדרגה את הקמח המנופה וטורפים במהירות עד שמתקבלת תערובת סמיכה. מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי.
טורפים היטב פעם נוספת ומניחים להתפחה לחצי שעה. חוזרים על פעולת טריפת הבצק וההתפחה עוד פעמיים, וכך מקבלים מרקם אוורירי ועדין.
הכנת הסירופ: יוצקים את המים לסיר הקטן, מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון ומבשלים כ-52 דקות. מוסיפים את מי הוורדים ומבשלים עוד כחמש דקות. מצננים.
ממלאים סיר רחב בשמן בגובה של 7 ס"מ לפחות. טורפים פעם נוספת את הבצק. נוטלים מן הבצק בכפית רטובה ומטילים אל תוך השמן החם, או מזלפים את הבצק בצורת גלילים. מטגנים את הבצקניות מכל הצדדים, עד לקבלת גוון חום זהבהב.
מוציאים את הזאלבייה מהשמן ומניחים על מגבת נייר. טובלים את העוגיות בסירופ הקר בעודן חמות מאוד ומוציאים מיד. הבצקניות מוגשות חמות או קרות.

כתבות נוספות באוכל

0

קסם הפרי

קרמבל אגסים, מייפל וקינמון החומרים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ): לפירורים: 002 גרם קמח לבן מנופה • 002 גרם חמאה בטמפרטורת...

אוכל14 בנובמבר 2019    2 דקות
0

סודות הגרעין האפגני

פלוב זומרוד/ אורז עם תרד והל אם מגישים את האורז בארוחה לא בשרית, אפשר ללוות אותו עם יוגורט עיזים. החומרים...

אוכל11 בנובמבר 2019    3 דקות

כתיבת תגובה