אוכל

על קו החוף

אוכל13 בדצמבר 2018    3 דקות
0

על אף מזג האוויר החורפי, אסנת גואטה לא מוותרת על הים וקופצת לטעום את תפריט החורף של מסעדת "קלמטה" הוותיקה

על קו החוף
צילומים: אנטולי מיכאלו, דניאל לילה

מתחביביי המוזרים, לחפש מסעדות על החוף ולבלות שם כמה שעות חמימות וטעימות, כשבחוץ מזג האוויר חורפי והים סוער. יש משהו מסעיר בלראות את הים מתפרע, את העולם בחוץ נהיה אפור וחסר שליטה, בזמן שאני יושבת לי מוגנת עם צלחת פסטה וכוס יין מולי. את התחושה המדהימה הזו קיבלתי השבוע במסעדת "קלמטה" ביפו. זו אחת המסעדות עם הלוקיישן הכי מושלם שיש, בכיכר קדומים ביפו, אחד האזורים היפים בעיר העתיקה, קו ראשון למים.
מסעדת "קלמטה" ממוקמת בתוך מבנה אבן בן 500 שנה. המבנה שומר על אלמנטים ערביים מקוריים, קשתות אבן, וגולת הכותרת – חלון פנורמי ענק הצופה אל השקיעה, או במקרה שלי, ים עצבני במיוחד.
השף עלי זועבי יצר שם לאחרונה תפריט חורפי מעניין במיוחד. תפריט המשלב בין המהות היוונית של המקום לזהות הערבית של בית ילדותו. התוצאה: שילוב טעים במיוחד של שני עולמות. האחד רענן וטרי, והשני מתובל ומחמם.
התחלנו עם ברנדי יווני וליקר הדרים וג'ין וטוניק בסגנון יפואי. מה זה אומר סגנון יפואי? זה אומר תיבול מעניין של מרווה, ורדים, ליים ואלדרפלאוור. אני אוהבת קוקטיילים שפותחים לי את הארוחה ברגוע, בחמימות, מרפדים את הבטן בשכרות אלכוהולית עדינה שמחכה לביס הראשון.
את הביס הראשון עשינו עם עלי גפן ממולאים על סלסת חצילים וגבינת חלומי צלויה ומופלאה שממש נמסה לנו בפה (38 שקל); חוריאטיקי – סלט עם סוגים שונים של עגבניות שרי, בצל סגול, מלפפון, צנונית, זיתי קלמטה, עלי בייבי, רוטב ויניגרט בזיליקום, שקדים וגבינה פטה שמנמנה, וכמובן שמן זית מעולה. לפעמים לא צריך הרבה כדי שהמנה הכי קלאסית תהפוך להיות אחת המנות הכי טעימות. זו מנה שאני תמיד מזמינה ב"קלמטה" – ותמיד מחסלת אותה ראשונה.
לכל הטוב הזה הוספנו סביצ'ה מוסר ים עם בורגול ויוגורט ומיני ירוקים (45 שקל). זו לדוגמה מנה שמשלבת בין המטבח הערבי ליווני ושעובדת מעולה. הדג בשרני וכל המנה מקבלת חמימות מתובלת עם טוויסט שאני אוהבת.
בעיקריות כבר היינו בנויים למשהו מנחם יותר. אז לקחנו תבשיל עשיר וחורפי של כתף טלה על קוסקוס ביתי עם ירקות (75 שקל) – מנה נדיבה מהמטבח הביתי של השף. המון תיבול, המון חום, כזו שהבשר מתפרק מהעצם ונמס אל תוך הקוסקוס הלוהט, ואז כל ביס מייצר חגיגה קטנה של חורף בפה.
דווקא המנה הקבועה מעט אכזבה. לקחנו את הגרסה החדשה לקציצות הדגים המצוינות (74 שקל), שהוגשו הפעם בתוך פורטבלו ענקיות על מצע של חציל קלוי, צזיקי וחומוס חם. משהו במנה הזו לא עובד. הפורטבלו לא נותנות לקציצות להגיר את הטעם החוצה ויוצרות מין כיסוני קציצות דג ובלגן בצלחת שלא מתקשר עם הדג. הייתי מוותרת על הפורטבלו ושמה פחות מכל מרכיב כדי לייצר טעם אחיד, כי הקציצות טעימות ועשירות, וכל כך שחבל שהן הלכו לאיבוד במנה.
פיצינו את עצמנו באחת המנות הוותיקות בתפריט – מוסקה מענגת של בשר, חצילים ותפוחי אדמה (78 שקל), ששלחה אותנו למחוזות יוון. באמת אחת המנות המצוינות שטעמתי שם.
סיימנו במנה, שהיה ברור שניקח אותה עוד לפני שהתחלנו לאכול – הכנאפה. הקדאיף משובח, המתיקות מעודנת והגבינה נמסה בפה במליחות עדינה. תנסו ותראו שתודו לי.
יש משהו ב"קלמטה" שעובד לכל אורך השנה למרות הלוקיישן הקיצי. התפריט החדש בנוי נכון – ממנות מנחמות ומחממות, לצד מנות רעננות וקלילות; ממטבח יווני למטבח ערבי. השילוב הזה עובד, כי יש המון ניואנסים קטנים שמחברים בין המטבחים הים תיכוניים.

כיכר קדומים 10, יפו העתיקה

כתבות נוספות באוכל

0

להרגיש אירופה בשדרה

אם גם אתם חשים בשינוי האנרגיה, הנה הלוקיישן המשתלם ביותר שמצאנו לאפריטיבו של אחרי העבודה. מסעדת "קפה אירופה" השיקה לאחרונה...

אוכל12 בספטמבר 2019    3 דקות
0

חלון מציץ לים התיכון

ספטמבר, זה תחילת שנת הלימודים, אבל גם, הפתיחה של מתחם האוכל החדש באזור יגאל אלון. את החלל שמגרב מתכוונת לייצר...

אוכל5 בספטמבר 2019    2 דקות

כתיבת תגובה