אוכל

חכו לזה

אוכל6 בדצמבר 2018    3 דקות
0

מסעדת "אספטה", שהתמקמה בכור היתוך ההיפסטרי במקווה ישראל, מציעה הצצה למטבח איטלקי לא שגרתי עם אווירה חמימה ומנות עם טוויסט ישראלי

חכו לזה
שולחן "אספטה" | צילום: אפיק גבאי

רחוב לבונטין בואכה גן החשמל והסביבה כבר זמן לא נחשב לרחוב של צעירים מרוטים, מקומות דלי תקציב ומקום שלא נעים להסתובב בו בלילה. ממש לא. האזור שוקק מסעדות מגניבות, ברים קטנים ואיכותיים, כגון בר הקוקטיילים של יובל סופר – ה"גסטרום" על מקווה ישראל; מסעדת "הירו" של אהרוני; או ה"טאקריה" המפורסמת של האחים ירזין; ושלל בתי קפה קטנים. ממש אוטוטו תיפתח גם פיצרייה שכונתית ממש מעניינת. האזור הפך להיות בהחלט לוקיישן מגניב ששווה להסתובב בו יותר ויותר.
אל כל כור ההיתוך ההיפסטרי הזה נכנסה ממש לאחרונה טרטוריה איטלקית מתוקה במיוחד בשם "אספטה" (חכו לזה באיטלקית), של הזוג מהתכנית "MKR – המטבח המנצח", זוג השפים במסעדה ובחיים – אמיר הירוש ("באקפיקו") ומיכל פוסמן ("רוסטיקו").
המקום פצפון. יש לו כמה מקומות ישיבה בקושי על הבר הפנימי וכעשרה שולחנות בחוץ. אבל משהו באווירה החמימה ובנראות המשפחתית מפצה על הקרירות שצריך להתמודד איתה בימים אלה.
התפריט מפתיע. איכשהו מצפים לתפריט צנוע ורגוע, ומקבלים תפריט רחב במיוחד שכולל שלל ראשונות, פיצות מגוונות, פסטות וניוקי תוצרת בית, וכמובן קינוחים עם המון השראה מהמטבח הדרום-איטלקי וממחוז פוליה בפרט, שם אמיר בילה לא מעט כמדריך טיולים. על הקינוחים אחראית מיכל.

פיצה מושלמת

אז אחרי שהתמקמנו ושתינו קצת יין להתחמם, אפשר לעבור לאוכל: פתחנו בסלט בוראטה (52 שקל) גדוש בירוקים, בזיליקום, שרי ובלסמי משובח; פוקאצ'ה הפוכה (28 שקל) – פוקאצ'ה עבה, "סופגנייתית" קצת, ספוגה בשמן זית משובח ומשובצת בעגבניות שרי, ירוקים ושום; וכדורים לוהטים של ארנצ'יני (52 שקל) – אותם כדורי אורז וגבינות איטלקיים שבכל ביס ממלאים את הפה בגבינה לוהטת. אם אתם יותר בעניין בצק, נסו את הפנזרוטי – כדורי בצק מטוגנים וממולאים – מאכל קלאסי של פוליה.
שמנמנים ונינוחים, פתחנו כפתור והכנו עצמנו למנות הבאות, לקחנו ניוקי ביתי בחמאת עגבניות מדהימה, שעטפה את כל המנה ברכות בלתי תיאמן (68 שקל). על כל המנה הזו מגיע נתח עסיסי של סלמון. אני מאוד אוהבת ניוקי, אבל אני מודה שאני לא מחסידות הניוקי הגדול – פחות נוח לי לאכול מתוך צ'אנקים גדולים של בצק, כי זה משנה את המרקם ואת חוויית האכילה. את הניוקי שלי אני מעדיפה קטנים ואסתטיים, וזה משהו שכן הפריע לי במנה פה.
לזה הוספנו מנת כבדים צרובים ביין מרסלה על פולנטה (76 שקל); ופיצה בקאפיקו עם תרד, גבינת עיזים וצ'ילי (56 שקל). גם במנת הכבדים היו חילוקי דעות בשולחן. הפולנטה הייתה נוזלית מדי ומשהו בה איבד את עצמו במנה, פשוט לא השתלב בכבדים, שהיו עשויים מושלם, צרובים עדין, מלאי עסיסיות בשרנית ומתובלים במתיקות מעודנת.
הפיצה, לעומת זאת, הייתה מושלמת – בצק דק, אבל עדיין לא דק מדי ועם המון נוכחות בכל ביס, הרוטב מורגש, הטריות והשילוב של גבינת העיזים והצ'ילי מעיף את החך. אין מה לומר שהמקום יודע לעבוד עם בצקים, וזה ממש גרם לנו להתחרט שלא לקחנו מנת פסטה במקום הניוקי, כי רשימת הפסטות נראית מגרה במיוחד.
סגרנו את הארוחה עם ערימת תותים טריים על שברי מרנג ומסקרפונה. פשוט וטעים. אין לי בעיה עם זה שיש כמה מנות שאני אישית לא התחברתי אליהן – זה אפילו גורם לי להרגיש יותר חיבור למקום. זה אומר שיש לו אופי, שיש בו אנשים שעושים דברים שהם רוצים.
"אספטה" היא פנינה מתוקה וחמימה, שממש כיף להתנחל בה על כמה מנות וכוס יין. או לקחת פיצה לסרט בבית. המחירים נגישים והיחס מחבק.

מקווה ישראל 3, תל אביב, טל' 03-6012222
שעות פתיחה: מדי יום, 00:00-19:00

כתבות נוספות באוכל

0

קולעות למטרה

חלת גפן החומרים (לחלה אחת): • 055 גרם (4 כוסות) קמח לבן • 061 מ”ל (1 כוס) יין אדום •...

אוכל10 באוקטובר 2019    5 דקות
0

קפה תרבות

אני פריקית של בתי קפה. אני יכולה לשבת שעות עם אספרסו ולבהות באנשים ברחוב, להמציא עליהם סיפורים וליהנות מסגנון הלבוש...

אוכל10 באוקטובר 2019    4 דקות

כתיבת תגובה