אוכל

מסעדה קטנה ומטריפה

אוכל22 בנובמבר 2018    3 דקות
0

חומוס ושות' - מסעדונת שממוקמת בין בתי קפה היפסטריים על הרצל-פלורנטין - מציעה מנות מופלאות, כמו מחבת מלאה חריימה טופו וחומוס, שמוגשות בקצב מסחרר

מסעדה קטנה ומטריפה
צילום: שרלה

לא משנה אם זו תל אביב, דימונה או חיפה. תרבות האוכל הישראלית בנויה מחיבה למסעדות פועלים, למסעדות הקטנות שיודעות להאכיל 300 איש ביום כמו אמא מרוקאית, מסעדות שיודעות לספק לגוף את הנחמה והרוגע שהוא מחפש. אולי כי גדלנו סביב קונספט הבית, ולא משנה מאיזו עדה אתה, אולי זה הלחץ מסביב שגורם לנו לחפש את המוכר והמנחם. כך או כך, מסעדות ושפים גדולים יכולים לקום וליפול, אבל המסעדות הקטנות – פה להישאר.
ההוכחה שמסעדות ביתיות לא ימותו לעולם היא שרואים יותר שפים שעבדו במסעדות גדולות פותחים לעצמם מקומות קטנים וביתיים. אחד מהם הוא שלמה אלינגר, לשעבר סו-שף של אייל שני, שהחליט לפני כמה שנים לפתוח לעצמו מסעדת פועלים קטנה שמגישה אוכל צמחוני, מנחם ואיכותי, במחירים נגישים.
אז אם לא יצא לכם לאכול בה, בואו ותכירו את חומוס ושות'.
המסעדונת ממוקמת על הרצל-פלורנטין, באמצע הרעש וההמולה והדו-קיום המעט הזוי בין עובדי כפיים מבוגרים ומחוספסים לתושבי פלורנטין הצבעוניים. בין חנויות של ספות וטמבוריות, בין בתי קפה היפסטריים והמון מקומות של אוכל. ככה זה ישראלים, תמיד חייבים שיהיה משהו לאכול.
המקום די פצפון. עשרה שולחנות קטנים ומטבח לא גדול, שמצליח לייצר ולהגיש מנות בקצב מסחרר.
התפריט בנוי מחומוס הבית ונלווים – סלטים, ירקות צלויים ותבשילים. באנו רעבים כמו שצריך ופשוט פתחנו שולחן לשלושה. מוכנים לזה?
צלחת של חומוס סמיך ועשיר (21 שקל) – החומוס גדוש בטחינה וללא תיבול, מאד נקי וקרמי, ממש אהבתי; סלט טאבולה עצום בגודלו (38 שקל), שבנוי מערימת טאבולה עם תמרים, גבינה מלוחה, שקדים, עשבי תיבול ועגבניות. יש משהו טעים-מוזר בסלט הזה. השילוב של התמרים והגבינה המלוחה עובד מושלם, עד שזה כמעט מרגיש כמו מנה בפני עצמה ולא סלט. אם משחקי הטעמים לא עושים לכם את זה, אז בלי לטעום היינו ממליצים על הסלט פאטוש, שראינו אותו מגיע לא מעט לשולחנות – גם הוא ענק בגודלו ומתברר שהוא אחד הפייבוריטים אצל הקבועים.

אוכל טעים בלי תהילה

טוב, די לדבר, בואו נמשיך לאכול. מחבת מלאה בחריימה טופו וחומוס לצד קוסקוס (38 שקל), קיבלה ציון לשבח מהצמחוני של החבורה. אני מודה שהחומוס הפריע לי יותר מהטופו. לא מסתדר לי חומוס בחריימה, בשבילי זו הייתה מנה לא מעניינת, מצד שני, היא חוסלה, אז תחליטו בעצמכם. אני יותר התלהבתי מהתבשיל כתומים על אורז (28 שקל) והשעועית השחורה על אורז (28 שקל). המחיר שלהן ממש אטרקטיבי והצלחת נדיבה ומנחמת, עם המון טעמים של חורף. סגרנו את העניין בצלחת צ'יפס מעולה (12 שקל). כן כן, צ'יפס, פשוט ואמיתי – הפחמימה המושלמת שתמיד אפשר לאכול.
אני חייבת להודות שאם היה לי עוד מקום, הייתי מנסה את המרק. גם את המנה הזו ראיתי מוגשת לא מעט לשולחנות לצדי, והיא נראתה נדיבה וגדושה עד התפקעות בקוסקוס וירקות.
אומנם תכננו לחפש לנו משהו בהרצל, אבל העצירה הספונטנית הזו הייתה במקום וגילתה לי מקום מקסים שיודע להאכיל בלי להיות גרידי, בלי לחפש תהילה ושם.
קצת מבאס שאין קפה בסוף, אבל השמועות אומרות שהמקום יגדל קצת בקרוב, אז מי יודע. שימו לב שהוא פתוח עד עשר בלילה, מה שנותן לכם את האופציה ליהנות מהמרקים והתבשילים והחומוס המדהים כל השבוע עד שעה מאוחרת יחסית.
לכו לפרגן.
הרצל 98, תל אביב, א'-ה', שבת: 22:00-10:00, ו': 18:30-10:00. המסעדה כשרה (ללא השגחה)

כתבות נוספות באוכל

0

קולעות למטרה

חלת גפן החומרים (לחלה אחת): • 055 גרם (4 כוסות) קמח לבן • 061 מ”ל (1 כוס) יין אדום •...

אוכל10 באוקטובר 2019    5 דקות
0

קפה תרבות

אני פריקית של בתי קפה. אני יכולה לשבת שעות עם אספרסו ולבהות באנשים ברחוב, להמציא עליהם סיפורים וליהנות מסגנון הלבוש...

אוכל10 באוקטובר 2019    4 דקות

כתיבת תגובה