אוכל

מסאלה אהובתי

אוכל18 בנובמבר 2018    3 דקות
0

על המסעדה בנחלת בנימין שגילתה לי אוכל הודי קליל ופחות מעייף ועל המנה המפתיעה שאסור לכם בשום אופן לפספס

מסאלה אהובתי
צילומים: שי אפגין

אין לי מושג למה, אבל אוכל הודי ואני לא התחברנו אף פעם. אולי זו החצי שנה שטיילתי לבדי באותה מדינה צבעונית וריחנית, אולי התבלון הרב שיש בכל מנה, אולי כי סיימתי את הטיול בהודו בהבנה שהיא אכן מדינה מטורפת ומיוחדת, אבל אין מצב שאחזור לשם, ואולי סתם כי תאילנד קנתה אותי לעולמי עד.
כך או כך, כמעט לא אכלתי אוכל הודי בעשור האחרון. פה ושם קפצתי ל"אינדירה" או ל"טנדורי" לנסות, אבל העומס שיש בכל מנה מבחינת התבלינים היבשים תמיד גרם לי לסיים את הארוחה כשאני מריחה כאילו שחיתי עכשיו בגאנגס.
זה לא שהאוכל ההודי לא טעים, פשוט לי באופן אישי קשה איתו. עם זאת, אחרי שבמסעדת "מונאר" המדהימה גילו לי שאפשר גם אוכל הודי אחר, גיליתי שגם "מאו פאו", שקמה לפני שנתיים בערך, מציגה אוכל הודי קליל ופחות מעייף.
לכן אני מודה שלא הייתה לי ברירה אלא לקפוץ אליה כשהוחלט לעשות בה שינוי לא קטן ולהפוך אותה ממסעדה הודית רגילה למסעדת טהאלי. כלומר, לקחת את רוב המנות שלה ולפרק אותן לחלקים, לטעימות, וכך תוכלו ליהנות מכמה מנות בצלחת אחת. תוספות הטהאלי המגוונות ישתנו מדי פעם, על מנת שכל ביקור במסעדה יפתיע מחדש, עם אפשרות למילוי חוזר של התבשילים המלווים את המנה העיקרית.

לטהאלי שלי ארבע פינות

תפריט הטהאלי החדש מחולק לארבע קטגוריות עיקריות: מסורתי – עם מבחר מנות קלאסיות אהובות כולל דגים, עוף, צמחוני וטבעוני; מסאלה דוסה, ממולא בתפו"א, עוף או סלמון; תבשילי קארי מסורתיים; וביריאני הכולל תבשילים המבושלים עם אורז בסמטי עשיר. כל המנות מוגשות עם מגוון תבשילים, דאל עדשים וסלט ירקות.
ניסינו את הטהאלי עוף, שהוא בעצם תבשיל טיקה מסאלה ועוף בקארי חלב קוקוס לצד תבשיל ירקות וצ'אטני (58 שקל), בתיבול עדין עם נוכחות. הקארי היה חלק ועשיר, והעוף היה עסיסי במיוחד. לקחנו גם מנה קלאסית הודית שאני אוהבת במיוחד: מסאלה דוסה – אותו פנקייק ענקי העשוי מבלילת אורז ועדשים במילוי תפוח אדמה, כמון וזרעי חרדל שחור (52 שקל), שהיה נהדר, מלא טעמים מצד אחד, אבל לא תוקפני, מאוד מאוזן. קינחנו בגלידת הפיסטוק הכי טעימה שאכלנו זה שנים – המרקם, הטעם, הצבע, הכל היה מושלם, שלא תעזו לפספס אותה.
חלק מהמנות שמוגשות עכשיו ב"מאו פאו": פיש טהאלי – פילה אמנון, תבשיל ירקות, נזיד קטניות ורוטב דגים (68 שקל); טיקה דוסה – נתחי עוף עסיסיים שהושרו למשך הלילה (58 שקל); טיקה מסאלה – תבשיל נתחי חזה עוף ברוטב ארומאטי של עגבניות (62 שקל); צ'יקן קארי – נתחי חזה עוף ברוטב חלב קוקוס (62 שקל); פאניר באטר מאסלה – גבינת פאניר ופקורה חציל ברוטב עגבניות וקשיו (62 שקל); וויג קארי – ירקות העונה וקטניות ברוטב קרם קוקוס עשיר (52 שקל).
לצד כל זה, שתינו בירת קינגפישר – בירת לאגר הודית קלילה וזורמת וקראבי'ס ג'ינג'ר ביר – משקה ייחודי, קליל ומרענן, המבוסס על ג'ינג'ר טבעי מהמזרח הרחוק.
כך או כך, השינוי של "מאו פאו" לא מוריד ממנו אלא מוסיף – ניתן לטעום בצורה זו יותר מנות קטנות וליהנות מכל העולמות.
נחלת בנימין 59, תל אביב

כתבות נוספות באוכל

0

מחכים לחורף

כבר עבר יותר מחצי נובמבר וחובבי החורף הופכים לחסרי סבלנות. התחזית מבטיחה שהחורף יגיע בסופו של דבר, אבל החלטנו לעזור...

אוכל17 בנובמבר 2019    2 דקות
0

קסם הפרי

קרמבל אגסים, מייפל וקינמון החומרים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ): לפירורים: 002 גרם קמח לבן מנופה • 002 גרם חמאה בטמפרטורת...

אוכל14 בנובמבר 2019    2 דקות

כתיבת תגובה