אוכל

רק ירקות

אוכל6 בנובמבר 2018    3 דקות
0

צליית ירקות בתנור עם מעט רוטב ושמן זית היא הדרך הטובה ביותר ליהנות מטעם נפלא וקריספי, תוך שמירה על כל הערכים התזונתיים

רק ירקות
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

בכל פעם כשאני מביטה בשף וירטואוז מלהטט במטבח, אני מרותקת ומשתאה מהדרך המיוחדת שבה הוא מטפל בחומר גלם מסוים. למשל, בירקות. זה מתחיל בריקוד מהיר ומשולב בין היד לסכין.
מתוך הבנת החשיבות של הערכים הבריאותיים ומעצם זה שאני אוהבת ירקות, אני מקפידה לשלבם בכל ארוחה.
אם תחתכו את הירקות בצורה מקורית, ותשלבו מספר ירקות בצבעים שונים, תראו איך הילדים ממהרים להושיט יד לצבעוניות הססגונית. זו הסיבה שאני מקפידה על חיתוכים שונים: שמיניות, קוביות רחבות, רבעים, חצאים, ולא פעם משאירה את הירק שלם, במיוחד ירקות שורש.
השבוע בחרתי מספר מתכוני ירקות שבהם החיתוך גדול, עם רטבים במידה, ובעיקר – הכנה קלה וקצרה ותוצאה מפתיעה וצבעונית.

רצועות גזר פיקנטיים
במתכון הזה חותכים את הגזרים לרצועות בעובי של עד 1 ס"מ. התיבול הוא מינימלי, בעזרת ממרח אריסה או פלפלצ'ומה.

החומרים (ל-6-4 מנות):
6-5 גזרים גדולים, חתוכים לרבעים • 2 כפות אריסה או פלפלצ'ומה • 2 שיני שום כתושות • שמן זית • מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה: מניחים את רצועות הגזר בקערה, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד שכל הגזרים יצופו בשכבה אחידה של שמן.
מעבירים לתבנית, מכסים בנייר אפייה ומעליו מניחים רדיד אלומיניום. סוגרים היטב ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (002 מעלות). אופים במשך כ-03 דקות.
מנמיכים את החום ל-081 מעלות ואופים עוד 02 דקות. מסירים את כיסוי האלומיניום ונייר האפייה וממשיכים בצלייה והשחמה עוד 7-5 דקות, תוך השגחה, עד לקבלת הגוון הרצוי.

רבעי תפוחי אדמה פיקנטיים
תוספת פשוטה, קלה ומהירה, אשר מקבלת טעם וניחוח נפלאים הודות לקליפת התפוז המגוררת. אפשר לגוון ולשלב ירקות נוספים, למשל רבעי שומר.

החומרים (ל-6-4 מנות):
תפוחי אדמה יפים בקליפתם, שטופים ונקיים • 1 כף אריסה חריפה • ½ כפית כמון
¼ כפית כוסברה טחונה • ½ כפית קליפת תפוז מגוררת • מלח ופלפל לפי הטעם • ¼ כוס שמן זית
אופן ההכנה: שוטפים ומנקים היטב את תפוחי האדמה. לא מקלפים. מכניסים לסיר עם מים ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-10 דקות, ומיד שוטפים במים קרים. חותכים את תפוחי האדמה לרבעים או לשמיניות.
מניחים בקערה, מוסיפים את כל החומרים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
מעבירים לתבנית שתכיל אותם בנוחות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-002 מעלות. אופים במשך כ-02 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-081 מעלות וממשיכים לאפות עוד 51 דקות, עד להשחמה אחידה.

כרובית אפויה
אין צורך בחיתוך. אני מגישה את הכרובית שלמה ועגולה, נשענת על גבעולה. חשוב להקפיד לבחור כרובית עגולה, שלמה ולא פצועה. בתום האפייה היא מוגשת כמו שהיא, על מצע של ירק או כשהיא עטופה בנייר אפייה.

החומרים (ל-6-4 מנות):
2-1 כרוביות • 1 כפית מלח
לתיבול: שמן זית • מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם • תערובת עשבי תיבול מיובשים מכל סוג • מעט שום מיובש • פלפל שאטה גרוס
אופן ההכנה: משרים את הכרובית במי מלח וחומץ לחיטוי וניקוי, עד לרגע שמתחילים בבישול. יוצקים מים לסיר גבוה ורחב, שיכיל את הכרובית בשלמותה. מכניסים את הכרובית כשפניה אל המים ובסיסה כלפי מעלה. מבשלים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המלח ומבשלים כ-51 דקות.
מוציאים בזהירות את הכרובית מהסיר. מניחים על משטח עבודה ומעסים אותה בזהירות בשמן זית. מפדרים במלח ופלפל, עשבי התיבול והשום. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ומניחים בה את הכרובית המתובלת.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (052-022 מעלות), וצולים עד שהכרובית נצרבת ומשחימה קלות. מוציאים ומגישים חם.

כתבות נוספות באוכל

0

שנהיה לראש

סלק החומרים: צרור עלי מנגולד (סלק ירוק) • 3-2 ביצים, טרופות • ¼ כפית מלח • 2 כפות מים אופן...

אוכל22 בספטמבר 2019    3 דקות
0

הסוד של הבית התאילנדי

את מסעדת "בית תאילנדי" כולם מכירים, ועכשיו הבעלים שכללו את הקונספט - ומזמינים לחוויה תאילנדית אישית ופרטית. "קואה קון לק"...

אוכל22 בספטמבר 2019    3 דקות

כתיבת תגובה