אוכל

הביס המושלם

אוכל4 בספטמבר 2018    5 דקות
0

פנקייק, וופל בלגי ועוגת הפתעה מושחתת. פסקל פרץ-רובין באקורד סיום מתוק לקיץ חם

הביס המושלם

וופל בלגי

החומרים: (ל-14-12 יחידות)

3/4 1 כוסות קמח מנופה (אפשר לשלב קמח מלא או כוסמין)

שקית אבקת אפייה

2 כפות אבקת סוכר

קורט מלח

100 גרם חמאה מומסת

2 ביצים L טרופות

1/2-1/4 כוסות חלב, ריוויון, שמנת חמוצה או שמנת להקצפה

2 כפיות תמצית וניל או קליפת לימון מגורר

חמאה לשימון המחבת/המכשיר

להגשה ולעיטור:

מיכל שמנת מתוקה

1/4 כוס אבקת סוכר

שוקולד מומס/ סירופ מייפל/ דבש

פירות טריים: תפוחים, אגסים, ענבים, מנגו, תותים, בננות או פירות יער טריים/קפואים

 

אופן ההכנה: מחממים את המכשיר להכנת הוופלים לפי הוראות היצרן. בקערה רחבה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח. מוסיפים תוך בחישה את החמאה המומסת, הביצים הטרופות, החלב או נוזל אחר שבחרתם, תמצית הווניל או קליפת הלימון המגוררת. מערבבים בתנועות טריפה נמרצות עד לקבלת עיסה חלקה.

משמנים קלות את המכשיר או המחבת, ויוצקים 3-2 כפות מהעיסה המוכנה בכל תא במכשיר. סוגרים ומחממים מספר דקות עד שהוופלים זהובים ומוכנים. מעבירים לצלחת וממשיכים להכין בדרך זו את שאר הוופלים. יש לחזור ולשמן שוב את המכשיר או המחבת.

ניתן להגיש את הוופלים כמו שהם, די במעט סוכר ו/או אבקת סוכר. אולם הם הופכים למצוינים כשמשדכים להם סירופ מייפל או שוקולד, קצפת או שמנת, שלל פירות העונה ומספר כדורי גלידה להשלמת המנה.

 

פנקייקס לבבות או עיגולים

החומרים: (לכ-20 פנקייק קטנים)

1/2 1 כוסות קמח, מנופה (אפשר לשלב קמח מלא)

שקית אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

3 כפות סוכר לבן או סוכר חום

2 ביצים

2 כוסות חלב או ריוויון

50 גרם חמאה מומסת

תרסיס שמן בטעם חמאה או חמאה לשימון

להגשה: חמאה/ סירופ מייפל/ מבחר פירות חתוכים

 

אופן ההכנה: בקערה מניחים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסוכר. מערבבים היטב ויוצרים גומה בתערובת הקמח, שלתוכה יוצקים את שאר החומרים תוך כדי ערבוב במטרפה ידנית, עד לקבלת עיסה אחידה וללא גושים.

מניחים על השיש כ-15 דקות ומערבבים שוב.

מרססים מחבת בספריי שמן או מברישים קלות בחמאה מומסת. יוצקים בעזרת מצקת או מעבירים את כל הבלילה לקנקן ומוזגים ישירות למחבת תלוליות של בלילה במרווחים שווים. שימו לב, לא לצופף מדי ולא לצקת או למזוג כמות גדולה מדי למחבת.

מטגנים על להבה בינונית גבוהה, עד שהשוליים מזהיבים קלות ועל העיסה מופיעות בועות. הופכים מיד ומטגנים עוד מספר שניות. מעבירים למגש. ממשיכים כך להכין את שאר הפנקייק. מדי פעם יש לשמן את המחבת.

מגישים מיד עם חמאה וסירופ מייפל שמצפה את כל הפנקייקס, ועם שלל פירות חתוכים – להשלים את הטעם.

 

עוגה מפתיעה

החומרים:

לשכבת שוקולד צ'יפס:

150 גרם חמאה או מחמאה בטמפ' החדר, חתוכה לקוביות

1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום או סוכר דמררה

1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן

2 ביצים

2 כוסות (280 גרם) קמח מנופה

שקית אבקת אפייה

1/2 כפית תמצית וניל

200 גרם נטפי שוקולד צ'יפס

לשכבת אוראו ונשיקות:

חבילת עוגיות אוראו במשקל 400 גרם

2 כוסות נשיקות מרנג קטנות מוכנות

לשכבת הבראוניז:

200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

150 גרם חמאה

1/2 כוס אגוזי פקאן או אגוזי מלך גרוסים

1/2 כוס סוכר חום גולדן

1/2 כוס סוכר חום כהה

3 ביצים

חלבון ביצה

כוס קמח כוסמין מנופה

כפית אבקת אפייה

כפית תמצית וניל

1/2 כוס חלב

1/2 כוס שוקולד צ'יפס

לציפוי שוקולד (אפשר לוותר על הציפוי ולהסתפק רק באבקת סוכר):

100 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות

50 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

50 גרם חמאה חתוכה

3 כפות שמנת מתוקה להקצפה

לעיטור: 3-2 עוגיות אוראו מרוסקות או סוכריות עדשים קטנות

 

אופן ההכנה: שכבת השוקולד צ'יפס – מניחים בקערת מערבל חשמלי את החמאה, מוסיפים את הסוכר החום והסוכר הלבן, ומערבלים עם וו גיטרה. מוסיפים בהדרגה את הביצים ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד.

מנמיכים את מהירות הערבול ומוסיפים בהדרגה תוך ערבול את הקמח המנופה, אבקת האפייה ותמצית הווניל. מערבלים לאיחוד החומרים.

מוסיפים את שוקולד הצ'יפס, ומבליעים אותם היטב בעיסת הבצק. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומעבירים את עיסת הבצק אל התבנית. משטחים.

שכבת ההפתעה – מסדרים את עוגיות האוראו ונשיקות המרנג על פני הבצק בשכבה אחידה.

שכבת הבראוניז – ממיסים את השוקולד עם החמאה במיקרוגל במספר פולסים. אפשר לעשות זאת באמבט מרים: מכניסים את כל החומרים לקלחת הנתונה בסיר עם מים, ומניחים על להבה בינונית. ממיסים תוך בחישה עד להמסה חלקה של כל החומרים.

מסירים מהאש או מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים היטב. מוסיפים תוך בחישה מהירה אגוזי פקאן, סוכר גולדן, סוכר חום, ביצים וחלבון. טורפים במהירות עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה. מוסיפים בפעם או פעמיים, תוך טריפה, את קמח הכוסמין, אבקת האפייה ותמצית הווניל, ומבליעים לעיסה אחידה תוך כדי הוספת החלב.

שופכים הכל על שכבת האוראו והנשיקות ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-25 דקות, או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מוציאים ומצננים.

מוציאים בעזרת נייר האפייה את העוגה מהתבנית, ובעזרת סכין משוננת חותכים אותה לריבועים או לרצועות בעובי שלושה ס"מ ובאורך 12-10 ס"מ.

להכנת הציפוי – ממיסים במיקרוגל או בסיר קטן על אש נמוכה את שני סוגי השוקולד והחמאה. מערבבים לקרם חלק. מוסיפים בהדרגה את השמנת, כף אחר כף תוך בחישה נמרצת. יוצקים על ריבועי או רצועות העוגה. מעטרים בעוגיות אוראו שבורות או בסוכריות עדשים. אפשר גם להכניס את הציפוי לשקית זילוף ולזלף רצועות דקיקות של שוקולד על העוגות.

כתבות נוספות באוכל

0

להרגיש אירופה בשדרה

אם גם אתם חשים בשינוי האנרגיה, הנה הלוקיישן המשתלם ביותר שמצאנו לאפריטיבו של אחרי העבודה. מסעדת "קפה אירופה" השיקה לאחרונה...

אוכל12 בספטמבר 2019    3 דקות
0

חלון מציץ לים התיכון

ספטמבר, זה תחילת שנת הלימודים, אבל גם, הפתיחה של מתחם האוכל החדש באזור יגאל אלון. את החלל שמגרב מתכוונת לייצר...

אוכל5 בספטמבר 2019    2 דקות

כתיבת תגובה