אוכל

ריקוד הטוסט

אוכל22 באוגוסט 2018    4 דקות
0

אומנם הברוסקטה והקרוסטיני הן בסך הכל פרוסות קלויות עם תוספות, אבל כמה שהן טעימות

ריקוד הטוסט
ברוסקטה | צילום: פסקל פרץ רובין

בימי החופש החמים גם מי שמרבה לבשל ולאפות מחפש פתרונות קלים, מהירי הכנה וטעימים. זו תקופה שבה אין חשק ורצון להשקיע שעות ארוכות בהכנת מטעמים, וכולם מעדיפים לאכול בחוץ וממעטים לארח.

אפשר בהחלט ליצור ארוחת ערב שאינה דורשת התעסקות, טרחה ושעות במטבח, ובכל זאת ליצור אירוח קליל, לא מחייב, לא מעונב ולא צמוד למסורת ולמנהגים. סתם ערב של כיף, החובק בתוכו אוכל טוב, אווירה טובה וחברים טובים.

מה שמנחה אותי בהפקת אירוח כזה הוא חיפוש אחר מתכונים קלילים ומהירי הכנה, אשר במינימום זמן מקבלים מקסימום טעם, איכות ויופי. בין המאכלים המתאימים ביותר לסוג כזה של אירוח תמצאו את הקרוסטיני והברוסקטה. שני אלו לא צריכים היערכות מוקדמת. ההכנות פשוטות, והן בעיקר נשענות על חומרי גלם זמינים ואיכותיים.

 

ברוסקטה עגבניות, בזיליקום וגבינה מלוחה

החומרים:

1/2 כוס שמן זית

3 שיני שום כתושות

6 פרוסות לחם כפרי

לתוספת:

3 עגבניות קלופות וקצוצות דק מאוד

2 שיני שום קצוצות

1/2 כוס בזיליקום, קצוץ

מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

1/4 כפית חומץ בלסמי

1/4 כוס שמן זית

להגשה:

200 גרם גבינה מלוחה חתוכה לקוביות

12 זיתי קלמטה חתוכים

אופן ההכנה:

מערבבים את השמן עם השום, מורחים את הפרוסות בתערובת ומסדרים בתבנית אפייה.

קולים בתנור שחומם לחום גריל, עד שהפרוסות משחימות (אפשר לקלות את פרוסות הלחם על מחבת פסים יצוקה מברזל).

מערבבים בקערה את כל מרכיבי התוספת. מניחים בכף כמות נדיבה מהתוספת על הפרוסות הקלויות, מסדרים מסביב את קוביות הגבינה המלוחה ומעטרים בזיתים. לפני ההגשה מזלפים קלות את הברוסקטות בשמן זית.

 

ברוסקטה פלפלים קלויים, אנשובי ואורגנו

החומרים:

8-6 פרוסות לחם כפרי

4 פלפלים בגוונים שונים (אדום, צהוב, ירוק וכתום), קלויים על האש או צלויים בתנור תחת הגריל וקלופים

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

2 שיני שום קצוצות

מעט קורנית (טימין)/ אורגנו (רצוי טרי), קצוץ

2 כפיות טפנד לימונים

מלח, פלפל גרוס

4 פילטים אנשובי בשמן

מעט אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:

חותכים את הפלפלים הצלויים לרצועות דקות, מניחים בקערה ומוסיפים שמן זית, חומץ בלסמי, שום קצוץ, מעט אורגנו או טימין. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. משהים חצי שעה במקרר.

מורחים על פרוסת הלחם מעט טפנד לימונים ומסדרים מספר רצועות של פלפלים מוחמצים. מניחים מעל פילה אנשובי, מעטרים באגוזי מלך קצוצים ובעלה אורגנו או טימין טרי.

 

קרוסטיני מוצרלה וארטישוק כבוש

החומרים:

1/2 באגט

3 שיני שום קלופות

שמן זית

3-2 עגבניות פרוסות דק

כדור (150-100 גרם) גבינת מוצרלה, פרוסה לעובי חצי ס"מ או גבינת עזים פרוסה

3/4 כוס פרוסות ארטישוק משומרים בשמן

5-4 עלי בזיליקום קצוצים דק

מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס

לאוהבי החריפות:

פלפל צ'ילי קצוץ דק

פלפל ירוק חריף קטן קצוץ דק

אופן ההכנה:

פורסים את הלחם באלכסון לעובי 1 ס"מ. קולים קלות בתנור או בטוסטר. משפשפים את הפרוסות בשיני השום ומברישים אותן קלות במעט שמן זית.

מניחים על כל פרוסה עגבנייה ומעליה פרוסת מוצרלה או גבינת עזים. מסדרים על הגבינה פרוסות ארטישוק ומפזרים מעל את הבזיליקום. לאוהבי הפיקנטיות מפזרים פלפל צ'ילי או פלפל ירוק חריף קצוץ דק. מטפטפים מעט שמן זית, ובוזקים מלח ופלפל גרוס.

 

קרוסטיני על מצע טפנד זיתים, פטריות ועגבניות צהובות

החומרים:

1/2 באגט

3 שיני שום קלופות

שמן זית

לתוספת:

1/4 כוס שמן זית

בצל חתוך לרצועות

כוס פטריות חתוכות

1/4 כפית חומץ בלסמי

מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

להגשה:

כוס עגבניות צהובות חצויות

2 בצלים ירוקים חתוכים לפרוסות דקות

טפנד זיתים (ראו מתכון)

אופן ההכנה:

פורסים את הלחם באלכסון לעובי 1 ס"מ. קולים קלות בתנור או בטוסטר, משפשפים את הפרוסות בשיני השום ומברישים אותן קלות במעט שמן זית.

מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את רצועות הבצל עד לגוון זהבהב. מוסיפים את פרוסות הפטריות ומטגנים עד לריכוך. מוסיפים חומץ בלסמי, מלח ופלפל ומצמצמים. מצננים היטב.

מורחים את פרוסות הלחם בשכבת טפנד זיתים, עורמים מעל את תוספת הפטריות, מסדרים ומעטרים בעגבניות חצויות. מפזרים מעל פרוסות בצל ובוזקים מלח ופלפל שחור.

כתבות נוספות באוכל

0

להרגיש אירופה בשדרה

אם גם אתם חשים בשינוי האנרגיה, הנה הלוקיישן המשתלם ביותר שמצאנו לאפריטיבו של אחרי העבודה. מסעדת "קפה אירופה" השיקה לאחרונה...

אוכל12 בספטמבר 2019    3 דקות
0

חלון מציץ לים התיכון

ספטמבר, זה תחילת שנת הלימודים, אבל גם, הפתיחה של מתחם האוכל החדש באזור יגאל אלון. את החלל שמגרב מתכוונת לייצר...

אוכל5 בספטמבר 2019    2 דקות

כתיבת תגובה