אוכל

אוגוסט על הצלחת

אוכל22 באוגוסט 2018    3 דקות
0

אם לרגע חשבתם שהלחות והמוני הנוער שמשוטטים ברחובות ימנעו מהמסעדות להשיק תפריטים חדשים – תחשבו שוב * סקירה קצרה על כל מה שזז במסעדות הכי שוות בעיר

אוגוסט על הצלחת
צילום: אפיק גבאי

וייטנאם זה כאן

שוק צפון יארח בחודש אוגוסט את Vietnami – פופ-אפ קיצי, טעים ומפתיע, של השף אלון ליפינסקי, שיביא את המטבח הוייטנאמי במלוא עוצמתו, עם הטעמים, הריחות וחומרי הגלם הייחודיים, אל שוק צפון, על גבי עגלת אוכל שתוכננה ועוצבה בהשראת עגלות האוכל ברחובות האנוי. המקום יציע ארבע מנות דגל במחיר של 46-36 שקל: לחמניות באן מאודות עם תבשיל בקר ועלי כפיר ליים וקימצ'י; סלט מנגו ועוף צלוי עם אטריות שעועית,ירקות, צ'ילי ובוטנים קלויים; ספרינג רול ים, דלעת טרייה, אספרגוס ואטריות שעועית; וקארי טופו וייטנאמי, חצילים, דלעת, קייל, זוקיני, עם שלל תבלינים אסיאתיים על אורז מאודה. דוכן הפופ-אפ יפעל בחודש אוגוסט בימים א'-ה' בין השעות 16:00-12:00. חנייה חינם בחניון התת-קרקעי לרוכשים בדוכני השוק הקבועים ב-50 שקל ומעלה.

ראול ולנברג 20, רמת החייל

 

מאיטליה באהבה

Spuntini – מסעדנייה (מסעדה בשילוב מעדניה) כשרה חדשה בתל אביב. המקום מציע מעדני בוטיק איטלקיים הנעשים במלאכת יד ומוצרים מובחרים ביבוא אישי מארץ המגף, לצד תפריט מתחלף של מנות קלאסיות, מסורתיות וביתיות בסגנון הטרטוריות המשפחתיות של איטליה. כמסעדה יפעל המקום במתכונת של דוכן אוכל עם פסטות, כריכים וסלטים, לזניות ואנטיפסטי, המתבססים על היצע המוצרים היומי. כשר.

אחד העם 15, תל אביב

 

חגיגת סושי

הסושייה הוותיקה Ze Sushi ממשיכה לרענן את התפריט שלה, ולכבוד הקיץ היא מוסיפה מנות חדשות קצת אחרות: סלט בקר פיקנטי עם מלפפון, בצל, טבעות צ'ילי, כוסברה קצוצה, חזה בקר מעושן, רוטב סויה שחורה ופלפל שאטה; סלט ראמן קייצי עם אטריות ראמן, חסה, שיטאקי, פטריות שימאג'י, בצל, אצות נורי מטוגנות וביצה; כנפיים בסגנון יפני מושרות בסאקה, ג'ינג'ר ובצל ירוק ומטוגנות בטמפורה עם רוטב צ'ילי חריף.

אשתורי הפרחי 14, תל אביב; מתחם שרונה מרקט – קלמן מגן 3, תל אביב

 

ספר וארוחה

השף אור גינסברג מ"משחקי השף" ודודו, יוסי גינסברג, מחבר הספק "בחזרה מטואיצ'י", משיקים סדרת ערבי קונספט תחת הכותרת "לאכול את טואיצ'י". ערבי הקונספט הייחודיים ייקחו את הסועדים למסע קולינרי ותרבותי ביערות בוליביה, וישלבו בין סיפוריו המרתקים של יוסי לארוחת קונספט שכל מנותיה מתכתבות עם עלילת הסיפור ובהשראתו.

מנות לדוגמה: בערכת ההישרדות שיוסי לקח איתו לג'ונגל היה אורז ושעועית. בערב תוגש "שקית ההישרדות", שתכיל ריזוטו מאורז שחור, שעועית לימה שחורה, קינואה, אגוזים, עשבי תיבול ועשן מדורה; הביצים הכחולות שיוסי מצא בקן בג'ונגל יוגשו בארוחה ככנף קונפי על קרם גזר, הולנדייז ושמן צ'ילי על מצע של שערות קדאיף.

גינסברג יגיש תפריט בן שמונה מנות. עלות לסועד: 350 שקל.

פתוח לקהל הרחב יומיים בשבוע – בערבי שלישי ורביעי החל מ-20:00.

SELAS – "אור גינסברג מארח", רבי תנחום 6, שוק הפשפשים, יפו

 

הספיישל של אלגריה

המסעדה-מעדנייה הטבעונית "אלגריה" לא מפסיקה להתחדש, ומשיקה תפריט חדש שכולל מנות חמות אסיאתיות וכריכים עסיסיים, הכל על טהרת הטבעוני.
בין המנות החדשות שרקם שף המסעדה, מוטי נגר-ראמה, ניתן למצוא: סטייק פולנטה צרוב בליווי כרישה ושיטאקה בציר יין לבן, שום קונפי וטימין בליווי גבינת קשיו פלפלים פרוביוטית, שנעשתה בתהליך תסיסה ייחודי; תבשיל קארי תאילנדי על אטריות שעועית שחורה ובמיה מוחמצת; קציצות קטניות מונבטות על סטייק פולנטה צרוב ורוטב נפוליטנה בפירורי פטה שקדים; כריך פועלים – טחינה, אריסה ולימון כבוש עם קציצות טופו ואצות רוקט; וכריך טופו ברביקיו – טופו במרינדת ברביקיו צרוב ברוטב איולי חרדל וחמוצים.

אבן גבירול 165, תל אביב

כתבות נוספות באוכל

0

להרגיש אירופה בשדרה

אם גם אתם חשים בשינוי האנרגיה, הנה הלוקיישן המשתלם ביותר שמצאנו לאפריטיבו של אחרי העבודה. מסעדת "קפה אירופה" השיקה לאחרונה...

אוכל12 בספטמבר 2019    3 דקות
0

חלון מציץ לים התיכון

ספטמבר, זה תחילת שנת הלימודים, אבל גם, הפתיחה של מתחם האוכל החדש באזור יגאל אלון. את החלל שמגרב מתכוונת לייצר...

אוכל5 בספטמבר 2019    2 דקות

כתיבת תגובה