אוכל

מפגש הג'ינג'ים הגדול

אוכל16 באוגוסט 2018    2 דקות
0

לקחנו את אבי טיקר, ג'ינג'י מבטן ומלידה, לסניף החדש של "החומוס של הג'ינג'י" בסגולה * המסקנה שלו: ג'ינג'ים יודעים לעשות חומוס, אבל מה עם תוספת טעימה בצד?

מפגש הג'ינג'ים הגדול
חומוס פול | צילום: תומר קרן

רשת החומוסיות "החומוס של ג'ינג'י" פתחה לאחרונה את הסניף השלישי שלה בצומת סגולה. סיבה טובה לקפוץ להתרשמות, אבל הפעם אנחנו רוצים לעשות את זה מעניין ולהביא ג'ינג'י אמיתי מבטן ומלידה, שיענה אחת ולתמיד על השאלה: האם לג'ינג'ים באמת יש ידי זהב במטבח?

הנסיין הג'ינג'י שלנו הוא אבי טיקר, חובב חומוס מושבע, שאין לו היכרות מוקדמת עם הג'ינג'י של החומוס, שעונה לשם איתי גולן. כל מה שסיפרנו לו על המקום זה מה שהיה כתוב בהודעה לעיתונות, שג'ינג'י מכין את המנה במשך יומיים שלמים ברציפות בעזרת חימום בתנור, ושהסניף המקורי הוקם לפני 14 שנה בקיבוץ עינת והפך ברבות השנים לאתר עלייה לרגל. הג'ינג'י שלנו לא התרשם מהוותק של המקום, גם לא מהעלייה לרגל. "גם ברובע היהודי בירושלים, שעולים אליו לרגל כבר אלפי שנים, לא מצאתי מסעדה טובה אחת", הוא אמר בחיוך הקשוח שלו.

אנחנו פותחים עם מנת חומוס מסבחה, לצד חומוס עם ביצה. אחריה מונחים על השולחן בזה אחר זה כדורי פלאפל וסלט טרי קצוץ. הג'ינג'י שלנו מחכה לתוספות, אבל כשהמלצרית מבהירה לו שכאן פחות או יותר נגמר התפריט, הוא מעקם את החיוך: "אני מבין שחסכת עליי…".

 

מה עם סמבוסק?

המקום גדול למדי. בניגוד לסניף של "החומוס של ג'ינג'י" בנווה ירק, שבו יש דוכן קטן ושני שולחנות, פה אפשר להכניס בכיף 30 איש. חוץ מרחבה גדולה וממוזגת בפנים, יש גם לאמיצים שביניכם שולחנות בחוץ, שבשעות הצהריים של אוגוסט נותרים ללא קופצים.

אני, שלא מבין גדול בחומוס, מוצא את החומוס של הג'ינג'י טעים מאוד. עשוי כהלכה, מחליק בגרון (במיוחד עם לימונדה קרה), אבל הג'ינג'י הפרטי שלנו פחות מתרשם. "אכלתי טובים יותר", הוא פוסק ומתחיל בנאום מלא סתירות כהרגלו: "זה בסדר. אין טענות, אבל למה אין איזה צ'יפס בצד, פרגית קטנה, חצי שיפוד? ואם כבר פלאפל, למה לא סביח? ומה עם סמבוסק?" (מזל שפתח ואמר שאין טענות).

המלצרית החביבה קולטת את מבטי האכזבה ושואלת אם להביא עוד משהו. הוא מתרצה כאחרון הילדים השובבים שנתפס בקלקלתו ואומר: "טוב, עוד צלחת עם חומוס וביצה". אז החומוס לא כזה רע אם הוא חיסל במו ידיו שתי צלחות.

אנחנו מסיימים עם מלבי טעים שמבחינתי מסיים ארוחה קלה על הדרך, אבל עבור הג'ינג'י שלנו לא מוסיף, ואפילו גורע: "אתה יודע שאני סוכרתי, מה אתה בא לעקוץ אותי?".

אלכסנדר ינאי 14, פתח תקוה

כתבות נוספות באוכל

0

מחכים לחורף

כבר עבר יותר מחצי נובמבר וחובבי החורף הופכים לחסרי סבלנות. התחזית מבטיחה שהחורף יגיע בסופו של דבר, אבל החלטנו לעזור...

אוכל17 בנובמבר 2019    2 דקות
0

קסם הפרי

קרמבל אגסים, מייפל וקינמון החומרים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ): לפירורים: 002 גרם קמח לבן מנופה • 002 גרם חמאה בטמפרטורת...

אוכל14 בנובמבר 2019    2 דקות

כתיבת תגובה