אוכל

הגרמנייה שלא נחה

אוכל16 באוגוסט 2018    3 דקות
0

מסעדת "ביירן" בפרישמן מקרבת את הסועדים למטבח הגרמני עם מאכלים שמוכרים לכולנו, כמו שניצל, אבל עם טוויסט שאסור להפסיד

הגרמנייה שלא נחה
צילום: ביירן, יח"צ

 

אני זוכרת את השניצל הראשון שלי ב"ביירן". למרות היותי  מודת שניצלים, מהעבים של אמא ועד הדקים של אחרים, המבט שהיה לי על הפרצוף כשלפניי הייתה הצלחת הענקית ועליה 400 גרם נתח שניצל – היה מבט של הלם משולב באושר עילאי ורעב.

מאז עברו ימים רבים ושניצלים לא מעטים, ולמדתי לגלות שבפינה של פרישמן וסירקין  ממוקמת לה פנינה מושחתת ופחמימתית שאסור לאף אדם להפסיד. אלא אם הוא צמחוני.

האוכל של "ביירן" מבוסס בעיקר על בשר ופחמימות. גולת הכותרת הם כמובן השניצלים הענקיים שבאים ממולאים, מצופים  רוטב עגבניות, בסגנון וינאי עם בקר משובח, או קלאסיים עם בשר עגל או  עוף. כולם יחסית דקיקים ובנתח יפה עד מוגזם של כמעט 400 גרם שמכסה את הצלחת.

בהמשך מגיעות הנקניקיות שהמקום עושה במיוחד, אם בסגנון גרמני, טחונות דק ובלי הרבה תיבול, או שמנמנות ומתפקעות על הגריל מבקר או עגל, ועכשיו גם מעוף.

לצד כל זה יש פרעצל, סלט ביצים מדהים, מרק בצל מוקרם, פטה כבד עם קוניאק, שפצל'ה עטופים בחמאה, צלעות עסיסיות, צ'יפסים שמנמנים, פירה חמאתי, סלט כרוב בבירה ועוד מלא אוכל.

 

תפריט חדש של שחיתות

לאחרונה המקום השיק תפריט חדש ואנחנו הסתערנו עליו כמו ישראלים בתור לסופר לפני יום כיפור. התחלנו עם פטריות ממולאות בבשר בקר עסיסי על קרם של סלק וחזרת. מנה מצוינת שמצליחה לקחת חומרי גלם פשוטים ולחבר ביניהם לכדי ביס מושלם אחד.

משם המשכנו ל"ביג ביירן סוסאג'" – צלחת עם שלוש נקניקיות צלויות וארוכות, אחת פיקנטית אחת ממולאת ואחת קלאסית, שהוגשו עם כרוב מבושל גרמני ופירה מושלם.
הנקניקייה הפיקנטית מתעלה פה על חברותיה. הצלייה של הנקניקיות נכונה אם הן שומרות על המיצים שלהן ועדיין קריספיות ועל גבול ההתפוצצות. וביס מהפירה המושלם הזה – ואתם בעננים.
חיסלנו בשניות שניצל וינאי ענקי מנתח אנטריקוט עסיסי שגרם לנו לתהות למה לא מגישים בארץ הרבה שניצל בקר. זו הרי מנה כל כך טעימה.

למזלנו, היו כמה צדיקים בשולחן שלנו שהחליטו לנסות את המנות היותר בריאות, כמה שזה אפשרי ב"ביירן". ויודעים מה, הן היו לא פחות טעימות.

צלחת גדושה בנתחי חזה עוף עסיסיים במיוחד שהושרו במרינדה לשעות ארוכות ליד ערימת ירקות צלויים ומנה של נקניקיות עוף שמנמנות וצלויות. כזו שאתה לא מאמין שהיא באמת נקניקיית עוף וכזו שגורמת לך לרצות שיהיו לך ילדים כדי שתוכל לתת להם את הנקניקייה הזו ולהרגיש הורה אחראי ואוהב כי מגיע להם.
מיותר לומר שלא היינו צריכים ילדים בשולחן כדי לחסל את נקניקיות העוף המעולות האלו.

סיימנו כמובן בקיזרשמארן – הקינוח האוסטרי האגדי. מין ענני טורט רכים עם אגוזים, צימוקים וקומפוט שזיפים. "ביירן" מצליחה להוכיח שאין דבר כזה לוקיישן מקולל. הכל עניין של גישה וניהול נכון.
אם לא הייתם בה עד עכשיו, התפריט החדש הוא סיבה מעולה ללכת לנסות.

כל שלישי וראשון יש בערב מסיבת נקניקיות ובירה ב-150 שקל וכמובן שפע של בירות.

 

"ביירן" – פרישמן פינת סירקין, תל אביב. לא כשר

כתבות נוספות באוכל

0

להרגיש אירופה בשדרה

אם גם אתם חשים בשינוי האנרגיה, הנה הלוקיישן המשתלם ביותר שמצאנו לאפריטיבו של אחרי העבודה. מסעדת "קפה אירופה" השיקה לאחרונה...

אוכל12 בספטמבר 2019    3 דקות
0

חלון מציץ לים התיכון

ספטמבר, זה תחילת שנת הלימודים, אבל גם, הפתיחה של מתחם האוכל החדש באזור יגאל אלון. את החלל שמגרב מתכוונת לייצר...

אוכל5 בספטמבר 2019    2 דקות

כתיבת תגובה