מגזין רמת גן

אירוח בניחוח ישראלי

מגזין רמת גן25 בנובמבר 2018    5 דקות
0

ניב סער ואורי פרל מרמת גן מנהלים בשנה וחצי האחרונות מיזם מרתק שבמסגרתו הם מארחים במספר מוקדים בארץ תיירים מחו"ל, ובכך חושפים אותם לתרבות ולהווי המקומיים, יוצרים הסברה חיובית ומאפשרים להם להכיר את הישראליות ממקום שונה

אירוח  בניחוח ישראלי
צילומים: אמיר מנחם, באדיבות האורחים

Iויקי דורI

אני לא אשת העולם הגדול, אבל במסעותיי הספורים לחו"ל, ליעדים הקרובים לישראל, נמשכתי מאוד להכיר את התרבות המקומית, את "אנשי הרחוב". לא את איש הקבלה במלון שמחייך ומקבל אותנו האורחים בסבר פנים יפות, לא את המדריך המקומי שספוג במנטאליות הישראלית ומסביר לנו התיירים איך להתנהג מול המקומיים. הסתקרנתי להיחשף לתרבות ולהווי המקומיים, לחוות את החיים של התושבים עצמם.
כשניב סער (29) ואורי פרל (31), שניהם מרמת גן, הזמינו אותי להתארח במיזם שלהם – אירוח תיירים מחו"ל לארוחת ערב ישראלית – נעניתי מיד. הסתקרנתי אף יותר להיחשף לתיירים שנמשכים להכיר את התרבות שלנו, הישראלים.
איך נולד הרעיון?
"הכרנו בצבא והפכנו לחברים טובים. לפני כשנה וחצי חשבנו ליזום משהו משמעותי ורציני, 'סקסי' ומעניין", הם מתארים בהתלהבות.
"להכיר חבר חדש במדינה זרה זו חוויה שאנחנו זוכרים היטב", אומר ניב, שטייל לא מעט עם אורי בעולם. "זאת חוויה יותר עמוקה ומעניינת מאשר ללכת לעוד מסעדה או אתר תיירותי".
ניב ואורי מספרים שכאשר פגשו אנשים חדשים במדינה אחרת, לא תמיד הרגישו בנוח. "בדרך כלל זה קורה במקרה, לא תמיד אתה יודע אם לצד השני מתאים לבלות איתך את הערב או יום שלם", הם מספרים.
"החלטנו ליצור פלטפורמה שבאופן מוצהר מאפשרת לשני הצדדים לומר: 'אני מעוניין במפגש עם מישהי/ו במדינה אחרת', וכאן אנחנו נכנסים לתמונה".
איך התקדם המיזם מרעיון לביצוע?
"בנינו אתר בשם Betzavta, שמציע היכרות קולינרית עם מקומיים בישראל. שיתפנו פעולה עם עמותה ישראלית בשם VIBE, שמארחת בארץ מובילי דעת קהל בנושאים שונים, על מנת למתג את ישראל ברשתות החברתיות. דרכם פגשנו בלוגרים ומובילי דעה, שסיקרו את המפגש אצלנו".
הסיקור הזה יצר באז תקשורתי?
"בהחלט. בהתחלה חשבנו שיהיה קשה להגיע לתיירים. בסוף יצא מצב הפוך – בזכות הכתבות שנערכו עלינו על ידי הבלוגרים מחו"ל, כשחיפשו בגוגל 'איך לאכול עם מקומיים בישראל', עלינו בתוצאות, וכך התחילו להגיע אלינו. כיום יותר מאתגר אותנו למצוא ישראלים שיארחו תיירים מחו"ל".
כמה מארחים יש כיום?
"כיום ישנם כ-300 מארחים מכל הארץ – מצפון עד דרום. זה לא מספיק לנו. אנחנו צריכים הרבה יותר".
"לייצג את ישראל
ולחוות חוויה שונה"
"במפגשים הללו יש המון התרגשות וציפייה, מצדם ומצדנו", מספרים ניב ואורי. "המפגשים נערכים בבתים הפרטיים של המארחים, כך שהאירוח אותנטי – התיירים נחשפים לסגנון הדיור שלנו, מתוודעים להבדלי המנטליות, וכמובן – חווים את ההבדלים דרך האוכל, החך".
איך נקבע התפריט?
"לאחר הרישום באתר כל אורח ממלא שאלון קולינרי, שבו הוא מציין האם יש לו מגבלות או בקשות מסוימות. המארח מקבל את השאלון ובונה את התפריט בהתאם".
מה מינימום האנשים לאירוח?
"גם בן אדם אחד. לא מדובר במיזם כלכלי. המארחים לא עושים זאת מסיבות עסקיות. הרעיון הוא בעצם להכיר אנשים חדשים מכל העולם, לייצג את ישראל ולחוות חוויה שונה".
אילו סוגי תיירים מגיעים אליכם?
"מכל העולם, מכל חתכי הגילאים, מכל שכבות האוכלוסייה".
איזה נושא הכי מסקרן את התיירים?
"הצבא זה התחום העיקרי שעליו כולם מדברים – מהי משמעות השירות עבורנו, כיצד הוא משפיע על האישיות. מרגש אותם שצעירים נותנים את עצמם לתקופה משמעותית בחיים למען המדינה. פעם תיירת סיפרה שזה הצחיק אותה לראות זוג חיילים אוהבים בתחנת אוטובוס, מתנשקים והנשק על ברכיה של החיילת. לתיירות מרגיש מוזר לדמיין את עצמן עם נשק".
במה עוד הם מתעניינים?
"שיחות על אוכל – מה כדאי ומומלץ, מה הם טעמו עד כה. הם משווים ביניהם היכן ביקרו בעולם, מחליפים חוויות ממדינות שונות ומבקשים המלצות היכן לטייל. הישירות הישראלית בדרך כלל נראית להם בהתחלה כחוצפה, אך כשהם מתרגלים לכך, הם רואים אותנו כאנשים חמים וחברותיים. נושא נוסף שמעניין כמעט את רובם – המסים בארץ והתנאים הסוציאליים".
מה התיירים לא אוהבים בארץ? על מה הם בעיקר מתלוננים?
"כולם כאחד – על יוקר המחיה. תיירים מופתעים מכך שמאוד יקר כאן, לטענתם, פי חמישה מאירופה".

"שומרים מאז האירוח
על קשר"

חלק מקונספט המיזם הוא בעצם החשיבות ההסברתית כלפי התיירים. המפגש משפיע לחיוב על הדעה כלפי ישראל. ואכן, במפגש שבו נוכחתי בביתו של ניב ברמת גן, הוא דיבר על כך שישראל מובילה בעולם בתחום ההפריות. "נשים רבות מגיעות מכל העולם לטיפולים", ציין ניב והמשיך לדבר על הכלכלה הישראלית המצליחה, ועל כמות המשקיעים בחברות ישראליות, הגבוהה ביחס למדינות אחרות.
יש אורחים מסוימים שהפכו לחברים קרובים?
"עם חלק אנחנו שומרים מאז האירוח על קשר טלפוני, חלק חברים שלנו בפייסבוק ויש כאלה שבטח נפגוש כשנבקר בארצם", הם מציינים, וניב מוסיף: "אירחתי בעבר תייר צרפתי והתחברנו. כשסיפרתי לו לאחר כשנה שאני מגיע לפריז, היה לו חשוב לקחת חופש מהעבודה ולהיות איתי יום שלם, כדי להראות גם לי חוויה מקומית".
כמה פעמים בשבוע אתם מארחים?
"כמעט כל יום".
ואיך מגיבים בבית/בנות הזוג? (אני שואלת את אורי, הנשוי מביניהם ואב לתינוקת)
"אשתי מפרגנת", הוא עונה. "אני מנסה להקדיש להן זמן, לאזן כך שזה לא יבוא אחד על חשבון השני".
מה קורה בסוף המפגש?
"מכל תייר אנחנו מבקשים משוב. כולם יוצאים עם חוויה מדהימה. בנוסף, אנחנו שולחים מייל, מודים על ההגעה לאירוח ומאפשרים פידבק באמצעות לינק בפייסבוק".

המעוניינים להשתתף במיזם כמארחים, מוזמנים ליצור קשר באמצעות דף הפייסבוק:
Betzavta – The Israeli Dinner Experience

כתבות נוספות במגזין רמת גן

0

הערכות מד"א לל"ג בעומר

במגן דוד אדום מתכוננים לקראת עשרות אלפי המדורות שיודלקו הערב ברחבי הארץ. כוחות רבים של מד"א יעמדו בכוננות גבוהה ויעניקו...

מגזין רמת גן22 במאי 2019    דקה אחת
0

הדירה הכי יפה בעולם

השבוע התבשר  מעצב הפנים  אורון מילשטיין כי זכה בפרס   SILVER   במסגרת תחרות ה- A'DESIGN AWARD & COMPETTION, מהנחשבות בעולם,  וגבר...

מגזין רמת גן13 במאי 2019    דקה אחת

כתיבת תגובה