אוכל

יום יום חג

אוכל6 ביוני 2019    4 דקות
0

כיסונים, ירקות ממולאים ולחמניות פרח מתובלות: שלושה מתכונים שישדרגו לגם את הארוחה

יום יום חג
צילום: חגית גורן מתוך הספר "מטעמים טריפולטנים", אנטולי מיכאלו מתוך הספר "העוגות של פסקל"

כיסונים במלית תרד וגבינה
החומרים (ל-22-02 כיסונים):
005 גרם קמח לבן מנופה • ¾ כוס שמן • 1 כפית מלח • 1-¾ כוס מים, לפי הצורך.
למלית: 1 בצל חתוך לרצועות ומטוגן • 1 תפוח אדמה גדול, מבושל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות • 1 צרור עלי תרד קצוצים דק • 1 כף זעתר • 3 כפות שמן זית • 1 כוס גבינה צהובה מגוררת • מלח ופלפל שחור.
להברשה: 1 חלמון, טרוף היטב עם כף מים
לבזיקה: 1-2 כפות שומשום • 1 כפית קצח
אופן ההכנה: מניחים את הקמח בקערה. מוסיפים שמן ומלח ויוצקים מים תוך כדי לישה, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. משהים כמה דקות למנוחה.
מכינים את המלית: מניחים בקערה את הבצל המטוגן, קוביות תפוחי האדמה ועלי התרד הקצוצים. מוסיפים זעתר, שמן זית וגבינה. מערבבים ומתבלים במלח ופלפל.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק בעובי ½ ס"מ. קורצים עיגולים בכוס שקוטרה 01 ס"מ.
שמים במרכז כל עיגול חצי כף מהמלית. סוגרים כל עיגול לחצי סהר. בדרך זו מכינים את כל הבצק.
מסדרים את הכיסונים בתבנית. מברישים בחלמון ביצה ובוזקים מעט גרגירי שומשום וקצח. אופים כ-02 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (081 מעלות) ומצננים.

חלת לחמניות מחוברות

החומרים (ל-2-1 חלת לחמניות מחוברות):
1 ק"ג קמח • 3 כפות שמן • 1 ביצה • 05 גרם מרגרינה • 1 כפית מלח • 05 גרם שמרים טריים • 5 כפות סוכר • 2–½2 כוסות מים.
להברשה: 1 ביצה, טרופה עם 2 כפיות מים ומעט סוכר
לבזיקה: ¼ כוס שומשום • ¼ כוס פרג • ¼ כוס זרעי פשתן • ¼ כוס גרעיני חמניות • ¼ כוס גרעיני דלעת • ¼ כוס זירעוני קימל שלמים • ¼ כוס קצח
אופן ההכנה: מניחים קמח בקערת מערבל. יוצרים גומה ויוצקים לתוכה שמן, ביצה, מרגרינה ומלח. מפזרים שמרים וסוכר.
מערבלים עם וו לישה ומוסיפים בהדרגה מים. מפסיקים כשמתקבל בצק רך וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח.
מעבדים מעט את הבצק ומחלקים לכדורים, בהתאם לגודל החלה שתבחרו להכין. לחלה בינונית אתם צריכים שבע לחמניות.
מעצבים: מניחים לחמנייה עגולה במרכז התבנית ומסדרים את שאר הלחמניות מסביבה. מברישים בביצה טרופה ונותנים להן שוב לתפוח במשך כ-02 דקות.
מברישים בביצה הטרופה שוב את הלחמניות ובוזקים מעל לכל לחמנייה תוספת אחרת. אופים 03-52 דקות בתנור שחומם מראש ל-081 מעלות, עד השחמה.

קישואים ובצלים ממולאים

החומרים (ל-8-6 מנות):
003 גרם בשר בקר טחון • 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק • 01 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק • ½ כפית קינמון טחון • ½ כפית מלח • ½ כפית פלפלת אדומה מתוקה • ½ כפית כמון טחון • ¼ כפית פלפל שחור • 1 ביצה • 4 קישואים חתוכים לשניים או לשלושה חלקים, מרוקנים ומוכנים למילוי • 2 בצלים גדולים, קלופים ומפורקים לגלידים
לרוטב: 4 כפות שמן • 1 בצל קלוף וקצוץ גס • 4 שיני שום כתושות • 2 כפות רסק עגבניות • ¼ כפית פלפל שחור • ¼ כפית קינמון טחון • 1 כפית מלח • 4-3 כוסות מים • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
אופן ההכנה: שמים את הבשר בקערה ומוסיפים אליו את הבצל, הפטרוזיליה, התבלינים והביצה. לשים לעיסה אחידה. ממלאים את הקישואים ואת הבצל במלית הבשר ומניחים על מגש. קוצצים דק את בשר הקישואים שנשמר בצד.
להכנת הרוטב: מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את הבצל, השום ו"בשר" הקישואים ומאדים כמה דקות. מוסיפים רסק העגבניות, תבלינים ושתי כוסות מים. בוחשים עד לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים כעשר דקות עד לרתיחה.
מסדרים את הירקות ברוטב. יוצקים את יתרת המים עד כיסוי הירקות. מכסים את הסיר ומבשלים כ-04 דקות על להבה נמוכה.

כתבות נוספות באוכל

0

תאילנד בסלון

לפעמים, כשגל החום משתלט והלחץ בעבודה נהיה בלתי נסבל, עוד בדרך חזרה הביתה אני כבר מתחילה לחשוב מה אני מזמינה...

אוכל13 ביוני 2019    2 דקות
0

קטיפה שחורה

עוגת שוקולד עשירה החומרים (לתבנית קפיצית בקוטר 82 ס"מ): 002 גרם שוקולד מריר • 002 גרם חמאה או מחמאה •...

אוכל13 ביוני 2019    4 דקות

כתיבת תגובה