אוכל

תאילנד בחוף תל אביב

אוכל23 במאי 2019    3 דקות
0

אנחנו לא מצפים הרבה ממסעדת חוף, בכל זאת הרווחנו נוף לים וזה מספיק. אבל מסעדת "סיאם" בביץ' קלאב מוכיחה שאפשר גם אחרת • חוץ מהמחירים המאוד תל אביביים, מרגיש כמעט תאילנד

תאילנד בחוף תל אביב
צילום: שי אפגין

אוסנת גואטה

אם נתעלם לרגע מרעש המטקות הבלתי פוסק, מאיום הכדורים על ראשינו, מהבוקסות עם המוזיקה הרועשת ומהצפיפות, אפשר בהחלט לומר שהחופים בתל אביב ממש כיפיים. ואם נתעלם לעוד שנייה גם מהמחירים המוגזמים, אז אפשר בהחלט לומר שהמסעדות שיושבות על הים מהוות יופי של פינה לשתות בה בירה קרה ולנשנש צ'יפס.
בשנים האחרונות אותן מסעדות חוף עשו שינוי די מהותי, והפכו ממסעדות של חומוס ומטוגנים במחירי הפקעה למסעדות של ממש במחירים מופקעים.
מסעדת "מציצים" תגיש לכם סשימי טרי של הדייג מוסי, אצל עומר מילר בחוף פרישמן תקבלו דגים מטוגנים, המבורגר שמנמן וצלחת פירות אקזוטית, ועכשיו בדולפינריום תוכלו ליהנות מאווירת תאילנד, כולל מנות אקזוטיות ממש כאילו אתם בכלל בחוף בקוסמוי (רק שהתשלום לא בבאטים, אבל למה שנהיה קטנוניים).
בילוי קליק על החוץ
המתחם נקרא Beach Club, והוא מציע מגוון פעילויות שמשתלבות מושלם עם החום התל אביבי ומתאימות לכל המשפחה: מסעדת חוף, מועדון גלישה המציע שיעורי גלישה, קייקים, שיעורי שחייה, שיעורי יוגה וחנות נוחות שמוכרת אוכל ומשקאות טייק-אווי שניתן לקחת לחוף.
גולת הכותרת של המתחם היא מסעדת "סיאם" (Seeyam) – מסעדה תאילנדית שיושבת ממש על חוף הים. חייבים לפרגן לה על העיצוב הצבעוני והכיפי: כיסאות נוח מגניבים עם נוף לים, שולחנות בר גבוהים, שולחנות ארוכים לחבורות. הכל צבעוני במיוחד, מעוצב, שונה מכל כיסאות הפלסטיק שהתרגלנו אליהם. זה בהחלט מרענן.
גם האוכל במסעדה שונה ממה שהתרגלנו. פחות צ'יפס, מטוגנים ודגים, ויותר תאילנדי וסושי המותאמים לחך הישראלי. לא ציפינו ליותר מדי, כי ככה זה במסעדות חוף – האוכל בינוני, ואין לנו בעיה עם זה, כי באים בעיקר בשביל לבהות בים. אבל המסעדה הזו הפתיעה. לא הייתי ממליצה עליה לארוחת ערב רומנטית, אבל היא מספקת יופי של בילוי בקיץ המהביל שלנו.
מה בתפריט?
הזמנו ודגמנו מאוסף המנות המגוון: לארפ גאי – סלט עוף קצוץ, נענע, כוסברה, שאלוטס ואבקת פלפלים (54 שקל); גאי טוד טאקראי – חזה עוף עם עצם במרינדה של למון גראס, שום וזרעי שומר, מטוגן ומאודה, שהוגש עם סטיקי רייס (82 שקל); בס ספייסי – רול של אבוקדו, מלפפון, מעטפת בס, צ'ילי אדום חריף, כוסברה ואיולי כמהין מעל (64 שקל); דג אפוי בעלי בננה – פילה מוסר ים מצופה במשחת קשיו, עטוף בעלה בננה צלוי על הגריל, מוגש עם סטיקי רייס (108 שקל) ; אגרול תאילנדי מטוגן במילוי דג בס בפנקו, נבטים סיניים וירקות (52 שקל); רול ממש טעים של סלמון מטוגן בפנקו, בטטה סגולה, קמפיו, אבוקדו, סלמון צרוב מעל, טריאקי ובוטנים (68 שקל); טטאקי טונה עם סשימי אננס, רוטב פונזו, טרטר סלמון וטונה מעל, גרידת ליים ומיקרו סאקורה (68 שקל).
כל המנות היו טעימות. חלקן נופלות לקלישאה תאילנדית של מתיקות מוגזמת, אבל הן עשויות לא רע והסושי עשוי טוב. הבעיה שלנו הייתה התמחור, שלעתים היה מוגזם אפילו בהתחשב בכך שזו מסעדת חוף ים – כגון הדג בעלה בננה, שהגיע כנתח מאוד קטן יחסית לתמחור שלו.
על הבר
מבחינת אלכוהול, משום מה הקוקטיילים מוצגים מלכתחילה כפתרון מתוק וקליל, אז אל תצפו ליותר מדי. תפריט היינות די חביב. זה לא מספיק. במקום שכזה היינו מצפים ליותר משחק עם אלכוהול, שפע של בירות מהחבית, ולשם שינוי – לתת לאלכוהול מקום של כבוד, כי דרינק מול הים בשקיעה זה החיים.
הרברט סמואל 5, תל אביב

כתבות נוספות באוכל

0

תאילנד בסלון

לפעמים, כשגל החום משתלט והלחץ בעבודה נהיה בלתי נסבל, עוד בדרך חזרה הביתה אני כבר מתחילה לחשוב מה אני מזמינה...

אוכל13 ביוני 2019    2 דקות
0

קטיפה שחורה

עוגת שוקולד עשירה החומרים (לתבנית קפיצית בקוטר 82 ס"מ): 002 גרם שוקולד מריר • 002 גרם חמאה או מחמאה •...

אוכל13 ביוני 2019    4 דקות

כתיבת תגובה