אוכל

חוט השני

אוכל8 במאי 2019    2 דקות
0

כולנו מכירים את אטריות הקדאיף הדקיקות שמשמשות כבסיס לכנאפה המתוקה, אבל לא תאמינו אילו עוד מנות אפשר להכין בעזרתן

חוט השני
צילום: פסקל פרץ-רובין

אצבעות קדאיף אגוזים

52-02 יחידות (תלוי בגודל שבו תעצבו את האצבעות) החומרים:
למלית
1 כוס אגוזים קצוצים (או שקדים, פקאן, פיסטוקים וכו') • ½ כוס פתיתי קוקוס • 001 גרם שוקולד צ'יפס • 3-2 כופות סירופ מייפל • ½ כפית קינמון • למעטפת הקדאיף • 002 גרם קדאיף מופשר • 001 גרם חמאה מומסת.
לסירופ
5.1 כוסות סוכר • 1 כוס מים • כף מיץ לימון
• 2-1 טיפות תמצית מי ורדים או מזהר

אופן ההכנה: מערבבים את כל חומרי המלית בקערה, עד לקבלת עיסה אחידה. במידת הצורך, אפשר להוסיף עוד כף סירופ מייפל.
מניחים את הקדאיף המופשר בקערה, יוצקים עליו את החמאה המומסת ומערבבים בעדינות.
נוטלים מעט משערות הקדאיף ומשטחים על משטח העבודה.
מניחים במרכז כפית מהמלית, סוגרים ומעצבים את משטח הקדאיף לצורת גליל באורך כ-01 ס"מ ומהדקים היטב. בדרך זו מעצבים את כל אצבעות הקדאיף. מסדרים את אצבעות הקדאיף בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 071 מעלות במשך כ-02 דקות, עד להזהבה.
בסיר נפרד מניחים את הסוכר, המים ומיץ הלימון, ומבשלים יחד עד לקבלת סירופ סמיך. מוסיפים את תמצית המזהר או מי הוורדים. יוצקים את הסירופ על המאפים. אפשר להסתפק רק בהבזקת מעט אבקת סוכר.

כנאפה / קדאיף דלעת וגבינת צאן בסירופ וניל

את הכנאפה מכינים עם גבינת הג'יבנה או ג'יבנה נבלוסיה ("גבינה משכם"). זו גבינת צאן לבנה וחצי קשה, שעם החימום הופכת לאלסטית. כאן השתמשתי בגבינת צאן עדינה שעושה את אותה העבודה. הכנאפה שאתם מכירים היא בצבע כתום, מאחר שהוסיפו בשעת חימום החמאה מעט צבע מאכל. כאן לא הוספתי צבע מאכל, לכן הכנאפה היא בצבע שנהב.
החומרים (ל-4 מנות):
לדלעת
4 פרוסות דלעת בגודל 5X5 ס"מ • 2 כפות סוכר • 4 תרמילי הל • 2 מסמרי ציפורן • 1 כוס מים
לסירופ
1 כוס מים • ½ כוס סוכר • תמצית מ-1 מקל וניל.
לקדאיף
4 כוסות אטריות קדאיף • 4 כפות גדושות גבינת צאן מפוררת • חמאה לטיגון.

אופן ההכנה: מבשלים בסיר קטן את חומרי הדלעת עד ריכוך.
מבשלים את חומרי הסירופ כ-02 דקות על להבה נמוכה, עד לקבלת סירופ בצבע שנהב.
משטחים את אטריות הקדאיף ומחלקים ל-4. מניחים במרכז כל חלק כף גבינה ופרוסת דלעת, וסוגרים בצורה עגולה.
ממיסים חמאה במחבת ומטגנים את הקדאיף משני הצדדים עד הזהבה. מניחים את הקדאיף בצלחת הגשה, יוצקים מעל מהסירופ ומעטרים בתרמילי הל.

כתבות נוספות באוכל

0

תאילנד בחוף תל אביב

אוסנת גואטה אם נתעלם לרגע מרעש המטקות הבלתי פוסק, מאיום הכדורים על ראשינו, מהבוקסות עם המוזיקה הרועשת ומהצפיפות, אפשר בהחלט...

אוכל23 במאי 2019    3 דקות
0

סמור'ס: ממתק לל"ג בעומר

ל"ג בעומר הוא חג של מדורות (גם אם אתם עושים רק מנג"ל בקטנה), תפוחי אדמה צלויים והרבה, הרבה מרשמלו על...

אוכל22 במאי 2019    דקה אחת

כתיבת תגובה