אוכל

חזית קרה

אוכל2 במאי 2019    4 דקות
0

שלוש מנות פסטה קלילות ומלאות בירקות ועוד מנה צבעונית של פתיתים

חזית קרה
צילום: פסקל פרץ-רובין

פסטה עניבות עם
אבוקדו ומוצרלה

החומרים (ל-8-6 מנות):
2 כפות שמן • ½1 כוסות אפונה ירוקה קטנה קפואה • 2 שיני שום כתושות • מלח ופלפל לפי הטעם • 1 כוס גמבה קלויה וחתוכה לקוביות • 1 אבוקדו קלוף וחתוך לקוביות • 003 גרם פסטה עניבות (פרפרים) צבעוניות • 052 גרם מוצרלה ביבי • 1 כוס זיתים שחורים מגולענים (לא הכרחי)
אופן ההכנה: מחממים שמן במחבת בינונית, מוסיפים את האפונה, השום, מלח ופלפל, ומאדים כחמש עד שבע דקות, עד לריכוך גרגירי האפונה. מוסיפים את קוביות הגמבה הקלויות וקוביות האבוקדו, מקפצים עוד שתיים-שלוש דקות ומעבירים לקערה רחבה.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן המופיעות על גב האריזה. שוטפים, מסננים ומוסיפים לקערה. מערבבים ומוסיפים את כדורי המוצרלה והזיתים. מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול ומגישים. הפסטה לא חייבת להיות חמה, אפשר להגישה פושרת או קרה.

פסטה קונכיות
עם עוף וירקות

החומרים (ל-8-6 מנות):
3 כפות שמן זית • בצל סגול חתוך לרצועות דקיקות • 4 שיני שום כתושות או קצוצות • 1 כוס עגבניות שרי חצויות • 1 כוס זיתי קלמטה מגולענים וחצויים • מלח ופלפל שחור לפי הטעם • 005 גרם פסטה קונכיות
½ כפית תערובת עשבי תיבול כפרית (לא הכרחי) או כף של בזיליקום קצוץ דק • 4 נתחי שניצל עוף צלויים וחתוכים לרצועות
להגשה: ½ כוס שקדים מולבנים, פרוסים וקלויים • עלי בזיליקום
אופן ההכנה: מחממים שמן במחבת רחבה. מוסיפים את רצועות הבצל ומאדים מספר דקות עד לקבלת גוון שקוף וזהבהב. מוסיפים את השום ועגבניות השרי ומאדים במשך שתיים-שלוש דקות. מוסיפים את זיתי הקלמטה ומתבלים במלח פלפל. טועמים ומתקנים טעם.
מעבירים לקערה רחבה. מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן המופיעות על גב האריזה. מסננים, שוטפים היטב ומוסיפים אל קערת העגבניות והזיתים. מערבבים היטב. מוסיפים עשבי תיבול מיובשים או בזיליקום ומערבבים היטב.
מעבירים לצלחת הגשה ומעטרים בעלי בזיליקום ובשקדים קלויים. מגישים חם או קר.

פסטה עם המון ירקות

החומרים (ל-7-6 מנות):
4 כפות שמן זית • 1 בצל סגול גדול קצוץ דק או חתוך לרצועות • 1 כוס שעועית ירוקה טרייה שקצותיה קטומים • ½1 כוסות פטריות שמפיניון טריות חצויות • ½ כוס עגבניות תמר חצויות לאורך • ½ כוס עגבניות צהובות קטנות חצויות • 1 כוס עגבניות שרי חצויות • עלים משני גבעולי טימין • 2 שיני שום קצוצות • 2 גזרים קטנים פרוסים באלכסון או לרצועות דקות • 2 קישואים קטנים פרוסים באלכסון או לרצועות דקות • 1 פלפל ירוק גדול חתוך לרצועות • 1 כף רוטב סויה • מלח ופלפל לפי הטעם • 1 חבילת 005 גרם פסטה פוזילי (בצורת בורג), רגילה או מקמח חיטה מלא או ללא גלוטן
אופן ההכנה: מחממים במחבת רחבה ועמוקה שתי כפות משמן הזית. מטגנים את הבצל על אש בינונית־נמוכה כחמש דקות עד להזהבה. מוסיפים את השעועית והפטריות ומאדים כחמש דקות. מוסיפים את העגבניות והטימין, מבשלים יחד מספר דקות עד לריכוך. מתבלים במלח ובפלפל ומכבים את הלהבה.
מדליקים את התנור על מצב גריל. מסדרים בתבנית את הירקות החתוכים (הגזר, הפלפל, הקישואים). מטפטפים מעליהם את שמן הזית הנותר, בוזקים עליהם מלח ופלפל וקולים בגריל במשך 02-51 דקות, עד שכל הירקות מזהיבים. מעבירים למחבת עם הירקות, מוסיפים רוטב סויה ומערבבים היטב.
בינתיים מכינים את הפסטה לפי ההוראות שעל גב האריזה. מסננים ומעבירים לקערה עם הירקות ומערבבים היטב. מגישים חם או קר.

פתיתי קוסקוס וירקות

משלבים בפתיתים האהובים על הילדים מבחר ירקות, מתבלים והופכים את המנה לתוספת מהירת הכנה.
החומרים (ל-6-4 מנות):
1 שקית פתיתי קוסקוס • 5 כפות שמן זית • 1 בצל סגול קצוץ דק • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות • 1 כוס גרגרי תירס משומר או קפוא • ½ כפית כמון • ¼ כפית פפריקה אדומה • ¼ כפית כורכום • מלח ופלפל, לפי הטעם • ¼ כוס כוסברה קצוצה דק
אופן ההכנה: מבשלים את הפתיתים במים לפי הוראות היצרן, עד ריכוך. מסננים ומוסיפים פנימה תוך בחישה שתי כפות שמן זית.
במחבת רחבה מחממים את שארית השמן ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים פלפלים ומטגנים במשך 3-2 דקות. מוסיפים תירס ומטגנים עד שהגרגרים רכים. מוסיפים תבלינים ואת הפתיתים, ומטגנים עוד 4-3 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהאש, מוסיפים כוסברה ומערבבים.

כתבות נוספות באוכל

0

תאילנד בחוף תל אביב

אוסנת גואטה אם נתעלם לרגע מרעש המטקות הבלתי פוסק, מאיום הכדורים על ראשינו, מהבוקסות עם המוזיקה הרועשת ומהצפיפות, אפשר בהחלט...

אוכל23 במאי 2019    3 דקות
0

סמור'ס: ממתק לל"ג בעומר

ל"ג בעומר הוא חג של מדורות (גם אם אתם עושים רק מנג"ל בקטנה), תפוחי אדמה צלויים והרבה, הרבה מרשמלו על...

אוכל22 במאי 2019    דקה אחת

כתיבת תגובה