אוכל

תלוליות של אהבה

אוכל31 בינואר 2019    3 דקות
0

החורף הוא הזמן הטוב ביותר להכין את העוגיות הרכות, שמנוקדות בכתמי שוקולד ומהוות תוספת מושלמת לכוס תה חם

תלוליות של אהבה
צילום: פסקל פרץ-רובין

העוגיות שבחרתי להציע לכם להכין השבוע פשוטות להכנה, אהובות על הילדים, וניתן להכין אותן בשלל גוונים, תוספות וטעמים. פשוט תהיו יצירתיים.

עוגיות שוקולד צ'יפס
עם עדשים

החומרים (ל-03-25 עוגיות בקוטר 8 ס"מ, או 05 עוגיות בקוטר 5 ס"מ):
521 גרם חמאה (מחמאה לגרסת פרווה) מרוככת • ¼ כוס סוכר לבן או גולדן • ½ כוס סוכר חום • 1 ביצה • 1 כף תמצית וניל • ¼ 1 כוסות קמח מנופה • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל • ½ כפית סודה לשתייה • קורט מלח • ½ כוס נטיפי שוקולד צ'יפס חום או לבן • ¾ כוס סוכריות עדשים צבעוניות קטנות
לעיטור: כ-¾ כוס עדשים צבעוניות
אופן ההכנה: מניחים במערבל חשמלי את החמאה ומערבלים עם וו גיטרה, תוך כדי הוספת הסוכר. מוסיפים את תמצית הווניל והביצה, ומערבלים לתערובת קרמית.
מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח, אינסטנט פודינג וניל, סודה לשתייה ומלח. מערבלים לבצק עם מרקם חלק.
מוסיפים את נטיפי השוקולד צ'יפס וסוכריות העדשים הצבעוניות, מערבבים ידנית עד שהם נטמעים היטב בבצק. מכניסים למקרר ומצננים במשך שעתיים.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. נוטלים מעט מהבצק ומעצבים לכדור. בדרך זו מכינים את יתר הבצק. מסדרים את כדורי הבצק על התבנית ברווחים גדולים (העוגיות מתפשטות בזמן האפייה). משטחים קלות את העוגיות, ומעטרים בסוכריות עדשים צבעוניות, יש ללחוץ אותן קלות אל העוגייה. מכניסים למקרר לרבע שעה.
מחממים את התנור ל-081 מעלות. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך כ-31-21 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים את העוגיות. שימו לב: הן עדיין רכות, וכשהן מתקררות הן מתייצבות והופכות פריכות.

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

החומרים:
2 כוסות (062 גרם) קמח כוסמין מלא מנופה • 2 כפות אבקת קקאו • 1 כפית אבקת אפייה
• ½ כפית אבקת סודה לשתייה • ¼ כפית מלח • ½ כוס (001 גרם) נטיפי שוקולד צ'יפס • ½ כוס חמוציות ללא סוכר • ¼ כוס גוג'י ברי • ½ כוס (001 גרם) סוכר לבן או גולדן • ½ כוס (001 גרם) סוכר חום כהה • ½ כוס שמן • 2 כפות שטוחות של שמן קוקוס • ¼ כוס מים או מיץ • 1 כף תמצית וניל
אופן ההכנה: בקערה בינונית מערבבים את קמח הכוסמין, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים את נטיפי השוקולד צ'יפס, החמוציות והגוג'י ברי ומערבבים.
בקערה גדולה מניחים את הסוכרים עם השמן, שמן הקוקוס, המים והווניל. טורפים היטב במטרפה ידנית במשך כשתי דקות, עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת הקמח אל הקערה עם הנוזלים ומערבבים בעזרת כף עץ או מרית, עד שהתערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר כ-4-3 שעות. (אפשר להכין את התערובת יום קודם ולשמור במקרר עד לאפייה).
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מוציאים את הבצק מהמקרר ויוצרים כדורים בקוטר 8 ס"מ (מקבלים בערך כ-03 עוגיות) או בקוטר 5 ס"מ (כ-05 עוגיות). מסדרים את כדורי הבצק בתבנית ומכניסים למקפיא למשך 51-01 דקות. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 081 מעלות, במשך 41-21 דקות עד לקבלת עוגיות רכות. אם רוצים לקבל עוגיות פריכות אפשר להמשיך ולאפות עוד 5-4 דקות. מוציאים ומניחים על רשת צינון עד להגשה.

כתבות נוספות באוכל

0

סמור'ס: ממתק לל"ג בעומר

ל"ג בעומר הוא חג של מדורות (גם אם אתם עושים רק מנג"ל בקטנה), תפוחי אדמה צלויים והרבה, הרבה מרשמלו על...

אוכל22 במאי 2019    דקה אחת
0

אז מה קרה לנו אמש?

אחרי הקטילה שחטפה מסעדת "אמש" החדשה, הממוקמת על שרידי "ננוצ'קה" המיתולוגית, קצת חששתי להקריב את קיבתי. מצד שני, אחד מתחביביי...

אוכל15 במאי 2019    4 דקות

כתיבת תגובה