אוכל

עוגה מהערוגה

אוכל20 בדצמבר 2018    2 דקות
0

דלעת או קישואים? גם ירקות יכולים לככב בתפריט הקינוחים

עוגה מהערוגה
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

עוגת קישואים מפתיעה

החומרים (לתבנית אינגליש קייק):
3 ביצים • ¼1 כוסות סוכר • ¾ כוס שמן • 2 כוסות קישואים, קלופים, מגוררים גס וסחוטים מנוזלים (אפשר להחליף את הקישוא בדלעת) • 2 שקיות סוכר וניל • ½2 כוסות קמח מנופה • 1 כפית מלח • 1 כפית סודה לשתייה • ½ כפית אבקת אפייה • 2 כפיות קינמון טחון • ¼ כפית ציפורן טחון • 1 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים • ½ כוס צימוקים
לבזיקה: ½ כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה: מקציפים את הביצים במערבל חשמלי (או טורפים במטרפה ידנית), מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את הסוכר, סוכר הווניל והשמן. מוסיפים את הקישואים ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, המלח והסודה לשתייה, אבקת האפייה הקינמון והציפורן. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח אל הבלילה. מוסיפים את האגוזים והצימוקים ובוחשים לבלילה אחידה.
משמנים היטב את תבנית האפייה ויוצקים את הבלילה. משטחים ואופים במשך כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני (081 מעלות). מוציאים, מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
מאפינס דלעת

החומרים (ל-41-21 מאפינס בתבנית או בעטרות נייר, תלוי בעיצוב ובגודל):
2 ביצים • ¼ כוס חמאת בוטנים • ½ כוס קמח כוסמין מלא • ½ כפית שטוחה של סודה לשתייה • 1 כפית קינמון • ½ כפית ציפורן טחון • ½ כפית אגוז מוסקט • ½ כפית כורכום • ¾ כוס דלעת, מבושלת, מסוננת ומעוכה לפירה • ¼ כוס אגבה או דבש • 1 כפית תמצית וניל • ½ כפית גרגרי אניס טחונים
לעיטור והגשה: 2 כפות בוטנים קלויים וגרוסים • ½ כוס אבקת סוכר (לא הכרחי) • עטרות נייר או תבניות קאפקייקס אישיות

אופן ההכנה: מניחים בקערה את הביצים וחמאת הבוטנים וטורפים במהירות במטרפה. מוסיפים תוך טריפה: חמאת בוטנים, סירופ אגבה או דבש, וניל ורסק דלעת. בוחשים לעיסה אחידה.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה וכל התבלינים. מעבירים תוך בחישה לעיסת הדלעת, ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
מניחים את עטרות הנייר בתבנית שקעים ומרססים קלות בתרסיס שמן. ממלאים את התבנית בבצק עד לכ-¾ גובה. מפזרים מעל את הבוטנים הגרוסים.
אופים במשך 02-51 דקות בתנור שחומם מראש ל-091 מעלות, או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי ויבש. מצננים ובוזקים אבקת סוכר.

כתבות נוספות באוכל

0

סמור'ס: ממתק לל"ג בעומר

ל"ג בעומר הוא חג של מדורות (גם אם אתם עושים רק מנג"ל בקטנה), תפוחי אדמה צלויים והרבה, הרבה מרשמלו על...

אוכל22 במאי 2019    דקה אחת
0

אז מה קרה לנו אמש?

אחרי הקטילה שחטפה מסעדת "אמש" החדשה, הממוקמת על שרידי "ננוצ'קה" המיתולוגית, קצת חששתי להקריב את קיבתי. מצד שני, אחד מתחביביי...

אוכל15 במאי 2019    4 דקות

כתיבת תגובה