אוכל

צלחת עולמית

אוכל24 באוקטובר 2018    3 דקות
0

מסעדה איטלקית חדשה בפלורנטין, שבוע יווני בשוק צפון, חגיגות תאילנדיות בהר סיני ולקינוח קפה עם גלידה • טעים כמו תמיד - חדשות האוכל של השבוע

צלחת עולמית
צילום: אפיק גבאי

"חכו לזה" בפלורנטין נפתחה להרצה מסעדת "אספטה" האיטלקית, (Aspetta – באיטלקית "חכו לזה") בשכונת לבונטין, בבעלות הזוג אמיר הירוש ומיכל פוסמן.
גם כאן יש סיפור אהבה: אמיר (לשעבר "קורדליה" ו"בקאפיקו") ומיכל (לשעבר קונדיטורית ב"רוסטיקו") הם לא רק בעלי המסעדה, אלא כאמור גם זוג בחיים, וב"אספטה" הם יבשלו ויארחו כמו בביתם הפרטי. התפריט כולל מנות בניחוח דרום איטלקי, כמו פוקאצ'ה הפוכה, סלט בוראטה מפוליה, פסטה קפונטה, פיצה נפוליטנית, ריזוטו, פיצה בוראטה, ניוקי טומאט וסלמון וכמובן טירמיסו קלאסי, לצד פיצה וקינוח טבעוניים עם ממרחי אגוזים הום-מייד.
לרגישים לגלוטן יש גם מבחר פסטות מותאמות. את כל המנות ניתן להזמין גם בטייק-אווי ובהמשך במשלוחים.
כל מחירי המנות הראשונות נעים בין 22 ל-42 שקל, ושל העיקריות בין 46 ל-82 שקל.
מקווה ישראל 3, תל אביב.
טל' 03-6012222.

שבוע יווני קולינרי בשוק צפון
במסגרת החגיגות היווניות יתארח זוכה "מאסטר שף" יוון, השף אקיס פטרקיזיטיס, והשוק יקושט באווירה יוונית. מסעדות השוק יציעו מטעמים יווניים, ואף יוצעו מנות מקוריות של השף, וזאת לצד הופעות חיות ומוזיקה יוונית.
השף-סלב פטרקיזיטיס, הזוכה הראשון של תוכנית "מאסטר שף" יוון, הוא כוכב עולה בשמי הקולינריה ביוון, הבעלים של שתי מסעדות, מגיש תוכניות טלוויזיה ובעל מספר ערוצי מדיה.
בין המנות שיוגשו בפסטיבל: סביצ'ה לברק עם קרוטונים ואצות וואקמה, סביצ'ה דניס בליקר צ'יפורו יווני, פילה דניס על תבשיל ירקות יווני, שיפודי סופלקי עם סלט חצילים וגבינה יוונית צלויה, גירוס יווני בגרסה כשרה, מאפי פילו במילוי גבינה ודבש ועוד.
בנוסף תתקיים גם מכירת פופ-אפ ב"יין בשוק" של יקב "גאיה" מסנטוריני.
ההופעות יתקיימו בימים שלישי-חמישי החל מ-19:00, וביום שישי בשעות הצהריים.
שוק צפון, רמת החייל, ימים שלישי-שישי 16-19 באוקטובר. הכניסה חופשית

חדשות מתאילנד
"התאילנדית בסמטת סיני", שמציינת שלוש שנים לפתיחתה, מציעה מנות חדשות – למי שלא הספיק לבקר בתאילנד במהלך החגים.
בין המנות: סאי קוק – נקניקייה המכילה אורז דביק, שום, בשר ומלח. תהליך ההכנה של המנה מצריך יומיים עד שהמנה עוברת התססה קלה. מוגשת לצד בוטנים וצ'ילי תאילנדי, כרוב וג'ינג'ר. נאה טוד – שייטל מיובש ומטוגן, מתובל ברוטב דגים ומוגש לצד מתבל סרירצ'ה. טוד מאן קאו פוד – לביבות תירס עם קארי אדום.
הר סיני 1, תל אביב (מאחורי בית הכנסת הגדול)

קפה וגלידה ב"אניטה"
חדש ב-ANITA: קולקציית גלידות בטעמי קפה, כולל גלידת קפה ירוק טרי. עם בוא הסתיו, משיקים בגלידרייה קולקציית קפה עשירה (וממריצה) במיוחד, המתבססת על שילוב בין פולי קפה שונים המגיעים ישירות מהחוואים השונים של BeanZ מסביב לעולם, לבין טעמים וחומרי גלם המעצימים את טעם הפול – ליצירת קולקציית גלידה ייחודית ביותר.
בין הטעמים: גלידת אמריקנו קר ושוקולד מריר, העושה שימוש בפולי סומאטרה מאינדונזיה. גלידת אפוגטו העושה שימוש בפולי הקפה מאוגנדה וגלידת פרפה אגוזי לוז העושה שימוש בפולי הקפה מברזיל. מחירים: מנה 26-17 שקל, חצי קילו 45 שקל.
פלורנטין 3, תל אביב; שבזי 40, תל אביב; מתחם שרונה טמפלר, תל אביב

כתבות נוספות באוכל

0

תאילנד בחוף תל אביב

אוסנת גואטה אם נתעלם לרגע מרעש המטקות הבלתי פוסק, מאיום הכדורים על ראשינו, מהבוקסות עם המוזיקה הרועשת ומהצפיפות, אפשר בהחלט...

אוכל23 במאי 2019    3 דקות
0

סמור'ס: ממתק לל"ג בעומר

ל"ג בעומר הוא חג של מדורות (גם אם אתם עושים רק מנג"ל בקטנה), תפוחי אדמה צלויים והרבה, הרבה מרשמלו על...

אוכל22 במאי 2019    דקה אחת

כתיבת תגובה