אוכל

חיבור פשוט

אוכל16 באוקטובר 2018    4 דקות
0

שלושה מתכונים קלים לפשטידות שיהפכו כל אירוח לחגיגה של טעם טוב

חיבור פשוט
צילום: פסקל פרץ- רובין

השבוע בחרתי להציע לכם שלוש פשטידות שונות: סופלה גבינות אישי, פשטידת תירס שילדים ממש אוהבים ופאי גבינות, בצל וירקות. הכנתן קלה ולא מורכבת: די בקערה, כף עץ, הקצפה ולישה של מספר חומרים. מעבירים לתבנית שנבחרה ושולחים לאפייה.

סופלה גבינות
בהכנת הסופלה רצוי להשתמש בסוגים שונים של גבינה, ולהוסיף ירקות לעיסה. אך היא בהחלט מצוינת כמו שהיא, גבינתית ואוורירית.

החומרים (ל-6 קוקוטים):
2 כפות חמאה • 2 כפות קמח • ½ כוס חלב או שמנת לבישול • 051 גרם גבינת ריקוטה עיזים או מסקרפונה • 001 גרם גבינת גאודה בטעמים או פיקורינו מגוררת • מלח ופלפל לפי הטעם • 4 ביצים בגודל L מופרדות

לעיטור: 3-2 כפות גבינת פיקורינו מגוררת

אופן ההכנה: ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הקמח ובוחשים. תוך כדי בחישה יוצקים את החלב, עד לקבלת בלילה סמיכה. מעבירים לקערה.
מוסיפים את החלמונים והגבינות ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל. אפשר להוסיף לגיוון ולטעם כ-2 כפות זיתים קצוצים או עגבניות מיובשות.
מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי, עד לקבלת קצף אוורירי ויציב. מבליעים אותו בעיסת הגבינות בפעם או פעמיים, בתנועות קיפול עדינות, עד לקבלת עיסה קלילה ואוורירית.
משמנים את תבניות הקוקוטים בחמאה או מרססים בתרסיס. מפזרים בתחתיתן ומסביב לדפנות מעט גבינת פיקורינו מגוררת.
יוצקים את בלילת סופלה הגבינות לתבניות. מחלקים אותה בצורה שווה, אך לא ממלאים עד הסוף אלא משאירים 5.1 ס"מ מהגובה, על מנת לאפשר לסופלה לתפוח ולהתייצב בתוך התבנית ולא לגלוש החוצה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (081 מעלות) במשך 71-51 דקות. מגישים מיד.

פשטידת תירס
החומרים (לשתי תבניות בינוניות, או תבנית אחת גדולה):
½ גביע קוטג' • 4/3 כוס גבינה צהובה (מכל סוג) מגוררת • 05 גרם גבינה בולגרית %5 • 05 גרם גבינה צפתית %5 • 3 כפות גבינה לבנה %5 או גבינה שמנה, לפי טעמכם • פחית (055 גרם) תירס משומר ומסונן • כפית אבקת אפייה • 3 ביצים • 2 כפות קמח תירס או קמח אורז

לעיטור: 2 כפות שומשום (לא הכרחי)

אופן ההכנה: מניחים בקערה את כל החומרים, למעט הביצים והקמח. מערבבים אותם היטב ומתחילים להוסיף ביצה אחר ביצה, תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב את הקמח, ומבליעים בעיסה עד שהיא הופכת להומוגנית. משמנים תבנית אחת או שתיים, ומעבירים את הבלילה לתבנית. משטחים היטב.
מפזרים מעל את השומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (081 מעלות). אופים במשך כ-53 דקות או עד שכאשר נועצים בפשטידה קיסם הוא יוצא נקי ויבש.

קיש גבינות, בצל וירקות
החומרים (ל-4 תבניות בקוטר 51 ס"מ):
לבצק: 2 כוסות קמח מנופה • ½ שקית אבקת אפייה • 2 כפות גבינה לבנה %9 • ¼ כפית מלח • 051 גרם חמאה חתוכה לקוביות • ביצה

למלית: 001 גרם חמאה • 2 בצלים פרוסים דק • 2 בצלים סגולים פרוסים דק • 3 שיני שום כתושות • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות • כף קמח מנופה • מלח ופלפל • ¼ כפית אגוז מוסקט • כף חרדל • מיכל שמנת מתוקה • 051 גרם גבינת קשקבל מגוררת או כל גבינה קשה אחרת • 4 ביצים טרופות

אופן ההכנה: מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון, ומעבדים לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה.
ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצלים הפרוסים ומטגנים כ-4-3 דקות עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש וקוביות הפלפלים, ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים את הקמח, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט, מערבבים ומסירים מהלהבה.
מוסיפים את החרדל, השמנת המתוקה והגבינה. מתבלים שוב במעט מלח ופלפל, ומערבבים. מוסיפים תוך בחישה את הביצים הטרופות, ומערבבים לקבלת בלילה אחידה.
מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי חצי ס"מ, ומרפדים את תחתית ודפנות התבניות. שומרים את שאריות הבצק.
מעבירים את הבלילה לתבניות ומשטחים. מרדדים את שארית הבצק וקורצים פרחים או לבבות בעזרת חורצן. מסדרים אותם על פני הקיש ומסדרים מספר רצועות פלפלים אדומים ביניהם לקישוט.
אופים בתנור שחומם מראש (081 מעלות) במשך 04-53 דקות, עד שהקישים מתייצבים ומזהיבים. מוציאים ומגישים חם.

כתבות נוספות באוכל

0

אז מה קרה לנו אמש?

אחרי הקטילה שחטפה מסעדת "אמש" החדשה, הממוקמת על שרידי "ננוצ'קה" המיתולוגית, קצת חששתי להקריב את קיבתי. מצד שני, אחד מתחביביי...

אוכל15 במאי 2019    4 דקות
0

פסטיבל EAT תל אביב 2019

בפעם הרביעית פסטיבל האוכל של תל אביב חוזר והפעם עם שפע של שפים מוכרים, משאיות אוכל ססגוניות, בתי קפה וברים פרושים...

אוכל15 במאי 2019    2 דקות

כתיבת תגובה