אוכל

שעת משחק

אוכל29 באוגוסט 2018    4 דקות
0

מחפשים איך להעסיק את הילדים בשלהי החופש? במקום לעצב שוב דמויות בפלסטלינה, היכנסו למטבח והכינו יחד עוגיות צבעוניות ומעוצבות

שעת משחק
צילום: ורד מנשה פרידמן

עוד רגע והחופשה הגדולה מגיעה לסיומה. זו הזדמנות מצוינת להכניס את הילדים לחגיגה מתוקה אחרונה ולהכין יחד איתם עוגיות מעוצבות ומיוחדות. בחרו לכם אחר צהריים פנוי לסדנה משותפת של הורים וילדים, ואפשר להזמין כמובן חברים ומכרים. אני למשל הזמנתי אל ביתי את ורד מנשה פרידמן, בעלת הסטודיו "ורד – עוגיות בוטיק מעוצבות", שהיא ממש אמנית בהכנת עוגיות מעוצבות. יחד שיחקנו עם בצק פריך, יצרנו צמידים, שרשראות, אריות, ארטיקים וגם מדליות לילדים שהתנהגו למופת במשך כל חופשת הקיץ.

עוגיות בצק פריך

החומרים (ל-40-35 עוגיות):

1/2 3 כוסות קמח לבן רגיל מנופה

260 גרם חמאה (חלבי) או מחמאה (פרווה, טבעוני) קרה

כוס אבקת סוכר

כפית גרירת לימון (לא הכרחי)

כפית שטוחה של אבקת אפיה

1/2 כוס חד-פעמית של קצפת צמחית (פרווה או חלבי או חלב סויה)

כפית תמצית וניל

 

אופן ההכנה: מניחים במעבד מזון את כל החומרים, מלבד הקצפת צמחית, ומעבדים יחד במספר פולסים.

מוסיפים את הקצפת הצמחית ואת תמצית הווניל, וממשיכים לעבד בכמה פולסים נוספים עד לקבלת בצק אחיד. מחלקים את הבצק לשניים.

מניחים חלק אחד של הבצק על נייר אפייה. מניחים מעליו נייר אפייה נוסף ומשטחים קלות לעובי 1 ס"מ. באותה הדרך מכינים את החלק השני. מכניסים את שני החלקים למקרר למשך שעה.

מוציאים מהמקרר ומרדדים קלות עם ניירות האפייה, למשטח חלק בעובי של 1-1/2 ס"מ. חורצים את הצורה הרצויה בעזרת חותכן מתאים. מסדרים את העוגיות ברווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני נמוך (140 מעלות) במשך כ-12 דקות.

 

זיגוג סוכר/ רויאל אייסינג

החומרים (לכ-40 עוגיות בינוניות):

במתכון זה מומלץ להשתמש באבקת אלבומין (אבקת חלבון), שאותה ניתן להשיג בחנויות המתמחות).

4 כפיות (מדידה) של אבקת אלבומין

7 כוסות אבקת סוכר מנופה

3/4 כוס מים פושרים

כף מיץ לימון

כפית אבקת צבע מאכל לבן (לא חובה)

 

אופן ההכנה: מניחים בקערה את אבקת האלבומין, אבקת צבע המאכל הלבן (אם משתמשים בה) ו-3 כוסות אבקת סוכר. מערבבים בעזרת כף. מוסיפים את הנוזלים ומערבבים היטב.

מוסיפים את שארית אבקת הסוכר. מערבבים טוב עד שהקרם חלק וסמיך. שומרים במקרר מכוסה בניילון (על מנת שהקרם לא יתייבש) עד לשימוש.

מעבירים את קרם הזיגוג לשקיות זילוף או לבקבוק לחיץ. מצפים את משטחי העוגיות בהתאם לגוון ולצורה שנבחרה. מצננים קלות וממשיכים בעיצוב ובציפוי העוגייה בקרם צבעוני.

 

כפיות שוקולד

החומרים (ל-12 כפיות):

100 גרם שוקולד מריר (56% מוצקי קקאו)

כפית שמן קנולה

3 כוסות חלב

12 כפיות פלסטיק צבעוניות (להשיג בחניות המתמחות)

סוכריות כוכב או 50 גרם בצק סוכר לבן מוכן

 

אופן ההכנה: מניחים את השוקולד בקערת זכוכית וממיסים במיקרוגל במספר פולסים, כל פעם במשך 20 שניות, עד להמסה חלקה של השוקולד.

מוסיפים את השמן ומערבבים. מסדרים את הכפיות. מעבירים את השוקולד המומס לשקית זילוף קטנה מנייר אפייה. גוזרים את הקצה עם מספריים ומזלפים מעט שוקולד לכל כפית. אין צורך למלא את הכפית עד הסוף, כדי שהשוקולד לא יזלוג מהכפית. יש לתת תמיכה לכפית בעזרת מגבת מגולגלת או כל דבר אחר.

מרדדים את בצק הסוכר המוכן, ובעזרת חורצן כוכבים קטן מחלצים את הכוכבים ממנו.

מניחים במרכז כל כפית שוקולד כוכב מנצנץ מוכן מבצק סוכר או סוכריית כוכב מוכנה. נותנים לשוקולד להתקשות. מגישים כוס חלב חם עם כפית או שתיים ובוחשים. הטעם כבר בפנים.

 

עוגיות ארטיק

ארטיקים

החומרים (ל-25-20 עוגיות):

בצק פריך מוכן (ראו מתכון)

ציפוי רויאל אייסינג מוכן

צבעי מאכל טבעיים או קנויים, בהתאם לגוונים הרצויים

סוכריות צבעוניות

מקלות ארטיקים (ניתן לקנות בחנויות המתמחות)

 

אופן ההכנה: מרדדים את הבצק הפריך לעובי של כסנטימטר, על מנת שיהיה אפשר לנעוץ מקל ארטיק בתחתית העוגייה. עם סכין או גלגלת חותכים לצורת חצי אליפסה.

מניחים על נייר אפייה, נועצים את מקל הארטיק ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני נמוך (140 מעלות) במשך כ-12 דקות.

מצפים את כל העוגייה בזילוף של רויאל אייסינג, בכל צבע שתבחרו. מניחים לייבוש לפחות לחצי שעה ומזלפים בחלק העליון של העוגייה רויאל אייסינג בצבע אחר. מפזרים מעט סוכריות צבעוניות או מזרה שוקולד מיד לאחר הזילוף על מנת שהסוכריות יידבקו. מייבשים במשך מספר שעות, עדיף למשך לילה שלם.

כתבות נוספות באוכל

0

תאילנד בחוף תל אביב

אוסנת גואטה אם נתעלם לרגע מרעש המטקות הבלתי פוסק, מאיום הכדורים על ראשינו, מהבוקסות עם המוזיקה הרועשת ומהצפיפות, אפשר בהחלט...

אוכל23 במאי 2019    3 דקות
0

סמור'ס: ממתק לל"ג בעומר

ל"ג בעומר הוא חג של מדורות (גם אם אתם עושים רק מנג"ל בקטנה), תפוחי אדמה צלויים והרבה, הרבה מרשמלו על...

אוכל22 במאי 2019    דקה אחת

כתיבת תגובה